Снимай и качи видео директно в Youtube от екрана на компютъра си със Screencast-O-Matic

видео,youtube,Screencast-O-Matic

Скрийн кастовете /Screencasts/ както със сигурност вече знаете са видео записи от екрана на вашия компютър.

Може да мислите за тях като за видео скрийншот, който записва и показва какво се случва на екрана ви под формата на видео.

Естествено може да добавите “скрийн каста” към инструментите, които ползвате за подобряване на вашето съдържание с цел да предложите по-уникално послание към потребителите си.

Или просто да го използвате, за да запишете и да покажете нещо, което е важно за ваши близки намиращи се на далечно разстояние.

Снимането на видео от екрана е и доста полезно за хора, които имат приятели, не успяващи да настроят някой сложен софтуер или нещо друго, за което нямат знания/аз имам такива и това ще ми свърши чудесна работа точно в комуникацията ми с тях/.

А предоставянето на кратко видео с инструкции от ваша страна ще улесни многократно живота им, а на вас ще ви спести доста нерви в обяснения по чатовете как да се направи това или онова!

Да си дойдем на въпроса…

[sws_divider_line]

Уеб базираната услуга Screencast-O-Matic е приложение, което ще ви позволи да създадете запис на видео от екрана ви, да добавите дикторски текст, след което да запишете видеото си както на вашия компютър под формата на видео файл, така и да го качите с един бутон в youtube.

Представям Ви този онлайн инструмент, защото използването му е уникално лесно. Само с натискането на един, два бутона и вие вече записвате и качвате вашето видео.

А по проницателните от вас могат да пренесат записания видео файл за редакция в софтуера Camtasia за още по-добри резултати, където да добавите различни ефекти в своя видео клип.

Трябва да видите още и:

Как работи?

[sws_divider_line]

За да започнете да записвате видео от вашия екран, посетете Screencast-O-Matic и кликнете върху бутона за старт на запис, както ще видите на снимката отдолу:

видео,youtube,Screencast-O-Matic

Вашата система ще удостовери дигитален подпис от Screencast-O-Matic и ще ви попита дали позволявате на приложението да се стартира.

Изберете Run, за да започне процеса по инсталиране на “Java аплета”. Веднъж инсталирана на вашата система, тази Java добавка ще направи така, че на вашия екран да се появи квадрат с пунктирани линии, който ще очертава пространството, което ще се заснемете.

Всичко това идва с вградени опции за запис, оразмеряване на заснемания екран и активиране и настройване на уеб камера чрез бутон в дъното на прозореца/вижте снимката/ и още доста опции за след това.

lifehack.bg

След инсталиране на тази добавка, всеки път, когато влезете в сайта на инструмента и натиснете бутона за запис, веднага ще ви се появи прозорец с последно записаното видео.

Не знам как, и честно казано не ме интересува, но важното е че сайта ви помни/благодарение може би на инсталирания Java аплет-но това няма никакво значение поне за мен/.

Тоест няма нужда от регистрация или инсталация на нещо допълнително, което е най-удобното в случая! Просто отваряте сайта, натискате бутона, снимате и споделяте. Това е всичко!

След като активирате приложението ще можете да променяте размера на очертанията за снимане, така че да очертаете точно зоната, която искате да заснемете без нищо излишно.

Всичко става доста интуитивно! След като определите зоната за снимане на екрана натиснете червения бутон долу в ляво, за да стартирате записа и отново го натиснете, за да дадете на пауза.

След като решите, че сте приключили със снимането на екрана, натиснете бутона Done, намиращ се долу в лентата с инструменти.

видео,youtube,Screencast-O-Matic

След това ще ви се появи прозорец, в който да прегледате направения видео запис и от, където ще може да изберете начина, по който искате да съхраните видео файла/вижте снимката отгоре/. Като вариантите са следните:

  • да качите файла в сайта на приложението
  • да качите файла в youtube/страхотна опция-става много бързо и лесно/
  • да запазите видео файла на компютъра си

Ако изберете да качите видеото в Youtube, приложението ще ви предостави всички основни опции, които са налични и в официалния сайт на най-големия видео портал в света.

видео,youtube,Screencast-O-Matic

Ще можете да добавяте заглавие, описание, етикети, да изберете категория и да решите дали да е публичен видео клипа. След което остава само да се логнете с вашия gmail профил и просто да натиснете един бутон!

Ако решите да запишете видеото на компютъра си може да изберете типа на файла, като той може да бъде Windows Media (AVI), Quick Time (MP4), Flash (FLV) и анимирано изображение (GIF).

Също така ще може да изберете размера на видео екрана, да добавите бележки, да вкарате субтитри, както и да отстраните аудиото ако желаете или да премахнете ефектите върху мишката!

Ето как изглежда крайния вариант на запис от екрана на вашия компютър с въпросния безплатен уеб инструмент.

Забележете, че той предоставя някои добри ефекти като маркиране на кликове, оградено поле около мишката за по-добра ориентация, може да вграждате файлове със субтитри и още доста неща, които ще откриете, след като разгледате приложението!

Screencast-O-Matic има безплатна и професионална версия. Тук аз Ви представих безплатната, като тя мисля че е предостатъчна, за да си свършите работата.

Безплатната версия ви дава 15 минути време за запис на всеки отделен видео клип, слага ви воден знак с името на инструмента, няма видео редактиране и още някоя и друга глезотия. Професионалната версия може да имате за 12 $ на година.

Посетете Screencast-O-Matic и се възползвайте от него!

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Отстъпки и подаръци за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак 
ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА
4.8 / 5 от 2000+ човека
ПОСЛЕДНИ БРОЙКИ

Отстъпки и подаръци
за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак

ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА