10 тайни за перфектно здраве, които монахът-воин от ШаоЛин Шифу Ян Лей Ви подарява, без да ходите до манастира!

здраве,манастир,ШаоЛин

Какво искаме за своите близки и приятели на първо място? Коя е най-важната част от нашия живот? Най-вероятно вече се досещате че верният отговор е здравето.

Повечето от нас винаги казват, че здравето е най-важно, но колко от нас живеем наистина с това убеждение? Колко от нас правят нещо съществено по въпроса, освен само да изпълват въздуха с приказки без съдържание?

В следващите редове ще Ви представим откъс от съветите на един истински монах от Шаолин. Това разбира се няма да бъдат напътствия за шаолински бойци, а напротив – насочени са към обикновени хора като нас.

Те ще ни покажат как бихме могли да останем колкото се може по-дълго здрави и енергични.

Чудите се кой е този монах? Името му е Шифу Ян Лей, велик майстор на бойните изкуства, а това са неговите препоръки за добро здраве и благоденствие:

  1. Не мислете прекалено много. Размислите отнемат доста енергия и ви състаряват.
  2. Не говорете прекалено много. Хората или действа или говорят. По-добре да сте един от тези, които действат.
  3. shifuyanleiimg3Разделете работата си на части от по 30 минути и правете между тях почивка от 10. Дългата концентрация на зрението върху едно и също вреди на очите и вътрешните органи. Вижте още по темата и → Как да направиш работното си време твоята кучка?
  4. Когато сте щастливи трябва да контролирате чувствата си. Загубата на контрол над тях ще намали енергията ви в белите дробове. Вижте още по темата и → Как да поемем контрол над живота си?
  5. Не преживявайте тежко нещата и не се ядосвайте прекалено много. Това вреди на вашия черен дроб и черва. Вижте още и → Кой е най-добрия начин да решиш проблем?
  6. Не преяждайте. Винаги се старайте, преди да станете от масата да оставате леко чувство на глад. Преяждането вреди на далака и останалите органи. Вижте още и →  Какво означава определението за здравословна порция храна?
  7. Не бързайте. Винаги помнете израза „ Бавно пътуваш – но надалеч ще стигнеш”
  8. Ако извършвате само физическо натоварване и не отделяте време за отпускане и релаксация, то вие ще станете раздразнителен и ще изразходвате енергията на Ин нарушавайки баланса Ин и Ян.
  9. Ако не спортувате, а само отделяте внимание на покоя, медитацията и Цигун, то ще загубите енергията и баланса с Ян.
  10. Кунг-Фу ни дава всичко. Целта на нашето обучение е да балансираме Ин и Ян. Колко време ще ни отнеме не е важно. Важно е да разберете това, от което се нуждае тялото Ви.

Някой от тези съвети не е лесно да приложим в нашето ежедневие.

Например занятията с Кунг фу не само у нас, но в повечето по-развити страни отдавна са се превърнали в бледо подобие на бойни изкуства, а за енергията скрита в белите дробове – в най-добрия случай може да чуете от 1 човек на хиляда.

Но ако твърдо сте решили да се заемете със здравето си – нищо не бива да Ви спре, а най-подходящото време да започнете е точно сега.

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: