Вече можем да си водим записки докато гледаме видео в YouTube

Онлайн приложение, чрез което удобно ще си водите записки, докато гледате видео урок в YouTube.

Има различни приложения за водене на записки от видео, но те имат един недостатък и той е, че ще ви омръзне да прехвърляте между текстовия редактор и видеото.

Затова решихме да ви разкажем за едно по-различно приложение, наречено VideoNot.es, в което на едно място е заделено пространство както за видеото, което ще гледате, така и за записките, които ще си водите.

Звучи супер удобно и е точно такова, защото…

Приложението VideoNot.es е безплатен образователен инструмент за учащи се, които използват онлайн сайтове за обучение като YouTube, Coursera, Udacity, Khan Academy, и EdX. VideoNot.es се свързва директно с Google Drive и всяка бележка, която записвате се запазва с URL адрес свързан с ваш собствен Google Drive акаунт.

Интерфейсът е разделен на две части, като в лявата поставяте URL адреса на вашето видео, а в дясната си водите записки на важните неща от него.

VideoNot

Водените от вас бележки ще се синхронизират автоматично с видеото, така че можете по всяко време да се върнете назад към своите бележки.

Забележете:

Натискайки върху конкретна бележка видеото ще се премести на конкретната точка от времевата линия.

Най-хубавото от цялата работа е, че тук обединявате силата на 2 страхотни ресурса – огромното богатство на youtube каналите и офис пакета на Google.

След като приключите със записките може да се възползвате от цялата мощ на Google Docs, където да ги отворите, да ги споделяте, коментирате и редактирате. Ако и вие като мен използвате Evernote, може да прехвърлите записките си там и да си ги подредите.

Услугата е напълно безплатна. Пробвайте я!

Сподели 😍

1
Остави коментар

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ира Recent comment authors
нови стари харесвани
Ира
Гост
Ира

Петя, благодаря, че ни запознаваш с това приложение. Ще го пробвам.

🔘 За Нас

🔘 За Реклама


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Top