Как да си направя анимиран GIF от YouTube, от десктопа или от собствено изображение

Днес „анимираните гифчета“ са изключително популярни.

Всичко може би започна от сайта BuzzFeed , който даде пример за това, как анимираните GIF-ове могат да станат не само забавна илюстрация към дадена статия, но и да заемат важно място в стратегията на сайта.

В резултат на това в мрежата се появиха множество безплатни инструменти и софтуер, чрез които можете да създадете ваша собствена, кратка gif анимация.

И за да не губите време, в следващите редове ще намерите направения от нас списък с някои от най-популярните gif аниматори:

5 безплатни програми за създаване на анимирани гифчета


Create-Awesome-Gif-Animations

UPDATE 0. Memecenter – ето с какво се създавали супер забавните gif анимации и т.нар. „мемета“. С тази услуга не само ще си правите ваши анимирани изображения, но чрез нея ще си изработвате и „меме-та“. Има удобен видео редактор, в който може да вкарвате клипче директно от уеб камерата си или направо от Youtube.

Приложението разполага с наистина доста екстри и ако искате да бъдете забавни – това е услугата. Има само един недостатък – не работи с кирилица.

Благодарение на един наш читател, който ни светна, можем да ви предложим и услуга, която без проблем се справя с нашия език → memegenerator.net


Как да си направя анимиран GIF

1. Giffing Tool е един от добрите инструменти за създаване на анимирани изображения. За разлика от останалите web приложения, това не е онлайн услуга, а безплатен софтуер, който да си инсталирате на компютъра.

Giffing Tool ще ви позволи да отрежете кадри от анимацията си, да добавите текст и да регулирате настройките за качество. Програмата работи по следния начин: създава анимирано изображение от екрана на компютъра ви от избрана от вас област.

giffing-tool

Важно е да знаете, че колкото по-кратък е записа, толкова по-добро е неговото качество. Ако искате например да качите анимиран GIF в безплатната услуга за хостване на снимки Imgur, добре е анимацията ви да не надвишава 2MB.

Видеото отдолу представя бърз преглед на възможностите на инструмента:

Бележка: програмата може да се използва и на компютри, на които инсталирането на софтуер е забранено от администратор. Това е така, тъй като приложението го изтегляте директно, без да се налага да го инсталирате.


Screen-0112

2. GIFPal предлага пълноценен редактор на файлове във формат GIF, даващ контрол над всеки кадър от вашата анимация. В качеството си на източник може да се използва уеб камера или заредени от вас изображения.

Също така има и режим за рисуване, който може да заинтересува цифровите художници. Обърнете внимание и на голямото количество различни филтри, които вие ще можете да използвате в своята работа.


Screen-0110

3. MakeaGIF – Функционалността на този сайт е една от най-добрите в този бранш, благодарение на това, че в допълнение към вече познатите варианти, той умее и да обработва каченото от потребителя видео.

Може да прави анимирани GIF-ове и от вашата уеб камера.

Youtube-to-GIF

Поддържа разбира се и опция за създаване на анимирани картинки от видео клипове качени в YouTube , за което е необходимо само да укажете URL адреса на клипа, да изберете стартовия кадър и продължителност и да натиснете зеления бутон.


Screen-0111

4. ImgFlip  е единственото приложение, което изисква регистрация, но това неудобство се компенсира от неговите по-широки възможности. Ще имате възможност не само с точност до секунди да определите продължителността на анимацията, но и да укажете нейния размер, качество, време на показване на всеки кадър.

Неприятното е само, че към готовите GIF изображения ще бъде прикачено лого, изтриването на което е възможно при покупката на платен акаунт.


GIF-YouTube

5. GIF YouTube е простичко уеб приложение с една-единствена цел – да превърне откъс от Youtube видео в кратък анимиран GIF.

За тази задача услугата ще ви свърши чудесна безплатна работа. Всичко, което трябва да направите е да добавите думичката „GIF“ пред URL адреса на желаното видео в Youtube, след което ще бъдете прехвърлени директно в инструмента.

Ето и един пример:

След това изберете от къде искате да започва анимирания ви gif и до къде да свършва /не може да е дълъг повече от 10 секунди/. Ето и крайният резултат:

YO8W6V

Следвайте стъпките до края и ще получите готов за изтегляне анимиран gif, който да споделяте, където си поискате. Разбира се, може и да отворите услугата директно и да копирате URL адреса на видеото – всичко останало е същото.


анимиран gif

Това бяха само част от най-добрите варианти за създаване на анимирани GIF картинки, които може да намерите в необятното интернет пространство.

Това разбира се не е всичко:

Препоръчвам ви да прочетете изключително богатата на ресурси статия  „Безплатен софтуер за създаване на анимирани GIF изображения„, в която ще намерите останалата част от най-добрите интсрументи.

Кой е вашия любим инструмент за създаване на анимирани GIF-ове?

Сподели 😍

6
Остави коментар

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Владимир ТодоровDesislava Pantevalifehackerbg.comMMM Recent comment authors
нови стари харесвани
Владимир Тодоров
Гост
Владимир Тодоров

Да допълния само: Ако ще правите gif-че само от снимки (от типа на тези анимирани loading иконки) може да използвате и GIMP. просто всеки кадър е един слои, после го записвате като гиф с отметка as animation и сте готови 🙂

Христо
Admin
Христо

Не съм ползвал GIMP, но това звучи добра идея 🙂

Desislava Panteva
Гост
Desislava Panteva

Страхотна статия! Има ли опция да се направи gif със звук?

Христо
Admin
Христо

Благодаря ти Деси. За съжаление няма такава опция. Със звук само видео

MMM
Гост
MMM

Въпрос: Първата програма-Giffing Tool може ли да анимира откъс от видео от ютуб, както Gif Youtube?

Христо
Admin
Христо

Абсолютно ДА. Може да анимира всяка област, която му зададеш. Хубавото е, че клипчето по-горе под описанието на инструмента е точният отговор на твоя въпрос. Изгледай го и ще видиш на практика как става. Поздрави

🔘 За Нас

🔘 За Реклама


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Top