ВЛЕЗ В КЛУБА
десктоп ,youtube ,анимиран GIF

Как да си направя анимиран GIF от YouTube, от десктопа или от собствено изображение

  • 1
  •  
  •  

Запази за по-късно

Днес “анимираните гифчета” са изключително популярни.

Всичко може би започна от сайта BuzzFeed , който даде пример за това, как анимираните GIF-ове могат да станат не само забавна илюстрация към дадена статия, но и да заемат важно място в стратегията на сайта.

В резултат на това в мрежата се появиха множество безплатни инструменти и софтуер, чрез които можете да създадете ваша собствена, кратка gif анимация.

И за да не губите време, в следващите редове ще намерите направения от нас списък с някои от най-популярните gif аниматори:

5 безплатни програми за създаване на анимирани гифчета


Create-Awesome-Gif-Animations

UPDATE 0. Memecenter – ето с какво се създавали супер забавните gif анимации и т.нар. “мемета”. С тази услуга не само ще си правите ваши анимирани изображения, но чрез нея ще си изработвате и “меме-та”. Има удобен видео редактор, в който може да вкарвате клипче директно от уеб камерата си или направо от Youtube.

Приложението разполага с наистина доста екстри и ако искате да бъдете забавни – това е услугата. Има само един недостатък – не работи с кирилица.

Благодарение на един наш читател, който ни светна, можем да ви предложим и услуга, която без проблем се справя с нашия език → memegenerator.net


Как да си направя анимиран GIF

1. Giffing Tool е един от добрите инструменти за създаване на анимирани изображения. За разлика от останалите web приложения, това не е онлайн услуга, а безплатен софтуер, който да си инсталирате на компютъра.

Giffing Tool ще ви позволи да отрежете кадри от анимацията си, да добавите текст и да регулирате настройките за качество. Програмата работи по следния начин: създава анимирано изображение от екрана на компютъра ви от избрана от вас област.

giffing-tool

Важно е да знаете, че колкото по-кратък е записа, толкова по-добро е неговото качество. Ако искате например да качите анимиран GIF в безплатната услуга за хостване на снимки Imgur, добре е анимацията ви да не надвишава 2MB.

Видеото отдолу представя бърз преглед на възможностите на инструмента:

Бележка: програмата може да се използва и на компютри, на които инсталирането на софтуер е забранено от администратор. Това е така, тъй като приложението го изтегляте директно, без да се налага да го инсталирате.


Screen-0112

2. GIFPal предлага пълноценен редактор на файлове във формат GIF, даващ контрол над всеки кадър от вашата анимация. В качеството си на източник може да се използва уеб камера или заредени от вас изображения.

Също така има и режим за рисуване, който може да заинтересува цифровите художници. Обърнете внимание и на голямото количество различни филтри, които вие ще можете да използвате в своята работа.


Screen-0110

3. MakeaGIF – Функционалността на този сайт е една от най-добрите в този бранш, благодарение на това, че в допълнение към вече познатите варианти, той умее и да обработва каченото от потребителя видео.

Може да прави анимирани GIF-ове и от вашата уеб камера.

Youtube-to-GIF

Поддържа разбира се и опция за създаване на анимирани картинки от видео клипове качени в YouTube , за което е необходимо само да укажете URL адреса на клипа, да изберете стартовия кадър и продължителност и да натиснете зеления бутон.


Screen-0111

4. ImgFlip  е единственото приложение, което изисква регистрация, но това неудобство се компенсира от неговите по-широки възможности. Ще имате възможност не само с точност до секунди да определите продължителността на анимацията, но и да укажете нейния размер, качество, време на показване на всеки кадър.

Неприятното е само, че към готовите GIF изображения ще бъде прикачено лого, изтриването на което е възможно при покупката на платен акаунт.


GIF-YouTube

5. GIF YouTube е простичко уеб приложение с една-единствена цел – да превърне откъс от Youtube видео в кратък анимиран GIF.

За тази задача услугата ще ви свърши чудесна безплатна работа. Всичко, което трябва да направите е да добавите думичката “GIF” пред URL адреса на желаното видео в Youtube, след което ще бъдете прехвърлени директно в инструмента.

Ето и един пример:

След това изберете от къде искате да започва анимирания ви gif и до къде да свършва /не може да е дълъг повече от 10 секунди/. Ето и крайният резултат:

YO8W6V

Следвайте стъпките до края и ще получите готов за изтегляне анимиран gif, който да споделяте, където си поискате. Разбира се, може и да отворите услугата директно и да копирате URL адреса на видеото – всичко останало е същото.


анимиран gif

Това бяха само част от най-добрите варианти за създаване на анимирани GIF картинки, които може да намерите в необятното интернет пространство.

Това разбира се не е всичко:

Препоръчвам ви да прочетете изключително богатата на ресурси статия  “Безплатен софтуер за създаване на анимирани GIF изображения“, в която ще намерите останалата част от най-добрите интсрументи.

Кой е вашия любим инструмент за създаване на анимирани GIF-ове?


  • 1
  •  
  •  
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

🔰 Влез в клуба

👤 Вход / Профил

📗 Библиотека

🏆 ВИП зона

🧰 ВИП Tools

==========

🔥 Facebook група

📜 Тайните на Мастърхак

💰 По-изгоден абонамент

🎁 Подари абонамент

🔴 За Реклама

🦉 За Нас


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Научи как да постигаш повече
Вземи най-новите ни статии и ръководства с практически съвети и инструменти за психология, маркетинг, бизнес, продуктивност и креативност - директно в пощата ти [FREE]
ще получиш и най-полезната безплатна книга в света
✓ Присъедини се към над 6000 абонати ✓ Никога не пропускай най-новото от сайта ✓ Получавай ексклузивно съдържание ✓ Научавай първи за най-работещите подходи По-малко от 0.2% от читателите се отписват
инструмента
за супер продуктивност
100
SPECIAL OFFER
спести -200 лв от цената за 6 мес. абонамент и вземи подарък
Спести -45% от цената за 6 мес. абонамент + подарък
Welcome Hunter! Get 20% OFF Just for Today