Muzli и Panda – неприлично огромни порции дизайнерски ресурси

Panda,ресурси,Muzli

Искаш ли да отвориш браузъра си и моментално да се потопиш в океана на най-добрите дизайнерски неща, които можеш да намериш в интернет – събрани на едно-единствено място? Без дори да има нужда да се ровиш, да отваряш и следиш любимите си сайтове, просто зареждаш Chrome и гигантите в света на уеб програмирането и дизайна излизат пред очите ти! Точно това се крие зад идеята на следващите 2 приложения, които след малко ще ти представя. Остани до края, очаква те невероятен ресурс!


Когато инсталирах Muz.li и Panda много се чудех кое да оставя като начален таб за браузъра си. Едното предлагаше уникални муза и ресурси, другото също. Накратко: това са две разширения за браузъра на Гугъл, които доставят винаги свежи дизайн, креативни изображения, страхотна информация и вдъхновение.

Да, понякога малките неща са най-великите, но само понякога. Тук случаят изобщо не е такъв. Това са два от най-ценните уеб инструмента, на които съм попадал и това, повярвайте ми, са думи, които изобщо не са преувеличени. Но стига общи приказки, да се гмурнем, за да разгледаме разширенията малко по-отблизо.

Muzli – върховно визуално удоволствие и безценна информация!

Идеята на Muz.li е да достави най-новото съдържание от най-популярните сайтове за дизайн, директно на екрана на тези от вас, които се интересуват от последните тенденции в тази област или просто обичат да научават първи за модерните неща.

Стартирането на услугата изисква да инсталирате приложението й за Chrome, след което тя ще се появи вместо начална страница на браузъра. Тоест, когато отворите нов таб в Chrome цялото богатство на Muz.li ще се появи пред очите ви.

Muzli

Съдържанието в инструмента наистина е огромно и все от авторитетни източници.

За тези от вас, които са по-навътре в уеб дизайна, вероятно ще е удоволствие да научат, че тук се поднасят най-пресните ресурси от сайтове като Dribbble, Awwwards, Tuts#, CSS Winner и Behance. А за онези, които търсят вдъхновение, могат да изберат източниците от разположената в ляво секция “Inspiration”.

Изборът на източници става много лесно – поглеждате в ляво и просто си избирате сайта, чийто последни ресурси искате да се появят в основния панел.

А когато кликнете на някое изображение, то автоматично ще ви прехвърли към оригиналния източник.

Muzli2

Това обаче не е всичко! Освен ресурси и тенденции, Muz.li ще ви даде и още една изключително удобна опция. В лявата странична лента ще намерите още и удобни, директни линкове към добре познатите Smashing Magazine, Speckyboy, любимия ми Codrops, както и към сайтове с безплатни снимки като Unsplash и Flaticon.

Горе, в средата на Muz.li ще видите превключвател с 2 режима, което ще ви позволи да сменяте между “Feed” и “Zen”. Двата режима се различават по следното: при Feed се виждат в решетка изображения от съответния сайт, а когато превключите на Zen ще ви се отвори търсачка, чрез която да търсите ресурси.

Тя определено се справя добре, но защо се нарича Zen нямам никаква идея. Още едно от удобствата е, че в дясната лента услугата ви дава бърз достъп до най-често посещаваните от вас интернет адреси!

add

Да, в Muz.li няма нищо новаторско, нито революционно. Но това е един изключително удобен инструмент, който обединява в себе си някои от най-добрите източници и актуални новини за тенденциите в интернет, предоставяйки ви ги само на една ръка разстояние – от вас се иска само да се протегнете и да ги вземете.

Инсталирайте Muz.li от този линк


Panda: за разработчици, хакери и дизайнери

Много подобна на предната услуга като, за разлика от Muzli, тук може да използвате инструмента и като отделен уеб сайт, освен като разширение за браузъра. При познатия ни вече вариант, отварянето на Panda отваря и огромна порция питателна закуска за дизайнери, разработчици и хора занимаващи се с дигитален маркетинг.

Моята лична Panda

Визуалните прилики при двете услуги са доста – решетъчно поднасяне на съдържанието от сайтове като Behance, Dribbble, Awwwards, UI8 и още няколко, като и тук кликвайки върху изображенията се отварят техните оригинални източници.

НО като че ли Panda е за малко по-напреднали потребители и определено една идея по-мощна! Защо?

https://www.youtube.com/watch?v=h5A5Q0_Bg7s

Освен, че и тук също ще ви се покаже приятна решетка с уникални неща от обичайните заподозрени сайтове, Panda ще ви даде достъп и до доста други също доказани източници, които се следят от най-добрите дизайнери и разработчици.

Докато Muzli предлага линкове само към някои от популярните уеб издания и ресурси, Panda отива една стъпка по-напред осигурявайки поток от новини на много други сериозни сайтове. Така ще си осигурите директен достъп до Hacker News, Designer News, Sidebar.io, The Next Web, Mashable, Fast Company, The Verge, Wired и други.

pan

Потокът от тези източници са предоставени под формата на списък (вижте клипчето отгоре с моята лична Panda – лявата колона), точно както RSS четец би го направил. Кликвате на някоя от новините и незабавно се озовавате в първоизточника.

Инсталирайте Panda от този линк


Е, Muz.li, Panda или нито едно от двете?

Обичам и двете услуги, но съм влюбен по-скоро в Panda. И то не за друго, а заради малко по-богатия набор от източници на информация, които ми поднася на едно-единствено място – и то всеки път, когато отворя нов таб в браузъра си.

От както го ползвам не мога да преброя колко пъти съм откривал уникални неща, които са ми влизали в употреба.

Ако пък искате да получавате само визуално вдъхновение, без толкова много разсейващи фактори, изберете Muz.li. Лично аз използвам и двете услуги – едната като разширение, а другата като отделен сайт, за да не пропусна нещо.

Е, кое избирате?

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак