Най-добрите инструменти за работа с PDF файлове

Резюме: В този материал събрахме най-добрите инструменти за работа с PDF файлове, включително: създаване, редакция, конвертиране, отключване, заключване и изобщо всичко, което ще ви се наложи някога да правите с PDF документите си.


#1. Ice Cream PDF Editor – малък по размер с изчистен дизайн. Включва доста функционалности, но позволява и бърз достъп до панела с инструментите. С него може да редактирате текст, да добавяте свои бележки и пояснения или да управлявате страници. Разполага с два режима на преглед, за максимално удобство. Също така има и опция за отваряне на множество PDF документи, както и за управление на страниците.

Платформи: Windows

#2. Smallpdf може би най-мощният инструмент за редактиране на PDF файлове. Удобен и работи изцяло във браузър. Една от интересните му възможности е компресиране на PDF файлове. Поддържа опция за намаляване на сканирани изображения до 144 dpi. Разделянето и обединяването на PDF файлове става само с един клик.

Платформи:Windows, macOS, Linux, Android, iOS.

#3. Kami – Безплатно разширение за Chrome за преглед, маркиране, отбелязване, колаборации с PDF документи и куп други неща – директно в браузър. Разполага и с няколко полезни инструмента, които ще ви позволят да създавате анотации и да запазвате PDF файла заедно с тях на компютъра си. Може да споделяте документи с колеги и да работите онлайн по тях. Позволява интеграция с Google Drive.

#4. Foxit Reader –  Бърз и лесен pdf четец, с включени различни режими на четене. Подходящ е за потребители, който имат нужда от прост инструмент за четене на документи, без да се налагат допълнителни функции. Програмата е достъпна на всички основни платформи. Включва: Четене, избор и коментари върху текст, търсачка по думи и фрази, попълване на формуляри и подписване на документи.

Платформи: Windows, macOS, Linux, Android, iOS.

#5. PDF Sam – Предлага се с отворен код и разполага с изчистен интерфейс. Съдържа базови функции, като преглед, разделяне и обединяване на pdf файлове, извличане на страници. Платения му достъп има повече функционалности, като редакция, конвертиране, пренареждане на страници, попълване на формуляри и др.

Платформи: Windows, MacOS, Linux .

#6. PDF-XChange – Най-малка по размер, но най-бърза и в същото време пълна с функционалности, безплатна програма. Разполага с класически интерфейс в стила на Microsoft Office. За да я овладеете добре, ще ви е необходимо малко време. Основните  и функции, като създаване, преглед, редакция, анотиране съвсем не изчерпват всичко, което може тя. Предлага и платен абонамент с повече възможности.

Платформи: Windows

#7. I lovePDF един от фаворитите ни! Безплатен инструмент, с който можете да: обединявате и разделяте Pdf файлове, да компресирате и конвертирате файлове от и в различни формати. Не се нуждае от инсталация и работата с него е бърза и лесна.

Нова функционалност е и опцията за поправяне на повредени файлове и възстановяване на данни.  Предлага и опция за отключване и защита на файловете с парола.

Платформи: Windows

#8. Sejda PDF – Интуитивна и удобна програма с впечатляващо количество функции. Стартирайки програмата веднага можете да видите инструментите, групирани по категории. Избирайки желания инструмент, плъзвате файла в прозореца на програмата и започвате с манипулацията. Повечето действия с този редактор могат да бъдат изпълнени в рамките на секунди, дори и ако работите за първи път с него.

Опции: Преглед, редакция, конвертор, мениджър.

Платформи: Windows, macOS, Linux.


🎯 Ако искате да разполагате с още полезни материали, ресурси, инструменти и най-вече да бъдете част от нашата страхотна общност, винаги готова да помага, станете част от към клуб MasterHack и постигайте повече, без да губите времето си.

 • 82
 •  
 •  
 • 🔘 За Нас

  🔘 За Реклама


  🔘 Общи условия

  🔘 Права за ползване

  🔘 Privacy Policy

  🔘 Cookies

  🔘 Решаване на спорове


  LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


  Facebook

  📩 office@lifehack.bg

  >
   

  🔥 Вземи най-полезните подаръци + най-сериозното намаление + достъп до всички ресурси на клуба научи повече →