№1 инструмент за работа с PDF файлове – директно в браузъра!

PDF,Chrome,инструменти ,ePub,четец

Kami е безплатно разширение за Google Chrome (работи и в други браузъри) за преглеждане, анотации, маркиране, отбелязване колаборации с PDF документи и още куп други неща – директно в браузъра. Въпреки че Chrome естествено поддържа четенето на PDF, той не позволява да отбелязваме и маркираме части от текста във файла или да си отбелязваме важни неща. Благодарение на това разширение обаче ще може не само да запазвате документа, но и да маркирате отделни пасажи, да си отбелязвате неща, да го коментирате с колега и т.н.

Ще разполагате с няколко полезни инструмента, които ще ви позволят да правите анотации и да запазвате PDF файла заедно с тях на компютъра си.

Освен това, ще може да споделяте и документа с ваши колеги и приятели в реално време, като и те също ще могат да работят по него и да добавят коментари.

За да ползвате този безплатен PDF помагач, трябва да си направите бърза безплатна регистрация в сайта на услугата. Това е едно от добрите разширения за директни анотации върху PDF и то направо в браузъра, на които съм попадал.

Важно: позволява и интеграция с Google Drive – това означава, че може да си отваряте файловете директно от там и да работите с тях.

Как да използвате този безплатен PDF четец?


Инсталирате разширението от този линк.

Веднага след това иконката му ще се появи до другите ви разширения в браузъра. Кликвате на нея, за да отворите сайта на услугата. Правите си бърза регистрация (може и директно чрез профила ви в Google) и влизате.

PDF,Chrome,инструменти ,ePub,четецОстава само да заредите желания от вас PDF файл и да започнете да отбелязвате важните за вас неща. Да, за да запазите файла, трябва да сте си направили профил! Ще разполагате с няколко полезни инструмента като Highlighter, Strikethrough Mode, Add Comment, Text Tool, които говорят сами за себе си. Може да избирате и цветове!

PDF,Chrome,инструменти ,ePub,четецЗа да направите анотация, да оставите коментар и т.н. върху PDF файла заедно с приятел, може да генерирате линк за публично споделяне от опциите.

След като приятелят ви влезе с линка в сайта и си направи профил, ще работите заедно върху документа в реално време.

Може да си оставяте коментари и да им отговаряте.

Накрая може да изтеглите документа с редакциите или без тях!


БОНУС: MagicScroll eBook Reader

Alice-in-Wonderland_2015-08-18_13-22-54

MagicScroll eBook Reader е още едно доста добро безплатно разширение за Chrome, което върши страхотна работа, когато имате нужда от четец на е-книги в .epub формат. Освен че е удобно за използване, то може да работи и в офлайн режим, щом веднъж електронната книга е заредена в кеша на браузъра (не трийте кеша ако ще четете така). При четене има и един интересен ефект за следене на редовете, който може да допадне на читателите.

Освен, че поддържа EPUB формат може да се ползва и на Android, iPad и iPhone. Най-често ползваме PDF, но когато искаме да прочетем нещо в този по-малко разпространен формат за е-книги, този инструмент върши добра работа.

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак