ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА

Това е един от най-добрите безплатни инструменти за редактиране на PDF файлове

Запази за после

Редактирането на PDF документи често е необходимост, независимо дали се налага корекция на на текст или обект, добавяне на снимка, бележка или нещо друго.

В тази статия ще ти разкажем за удобно решение за редактиране на pdf файлове.

Дали са му вкусно име – Ice Cream Pdf  Editor и работата с него е приятна почти, колкото да хапваш сладолед. Но да преминем към инструмента.

За разлика от скъпия и тежък Adobe Acrobat PDF,  Ice Cream Pdf  Editor е доста малък по размер и освен това е безплатен за ползване.

Подходящ е за Windows 7, Windows 10 и няма високи системни изисквания.

Да видим какви функционалности съдържа:

Дизайнът на редактора наподобява този на LibreOffice, като всички инструменти за редактиране се намират в лявата страна, а в дясно се вижда превю режим.

Страниците могат да се увеличават и намаляват, в помощ на по-лесната редакция.

Инструментите се показват в две категории: Edit и Anotate.

# Редактирането

По същество pdf файловете съдържат обекти, които могат да са текстови, графични или векторни форми. Ice Cream PDF Editor дава възможност за редакция на всички.

След като се отвори файла, който искаме да редактираме, можем да си изберем режим за редакция. В менюто от ляво се появява лента с инструменти.

 

Маркирай обекта, който желаеш и можеш да го преместваш или редактираш.

Можеш и да добавяш друг или редактираш вече съществуващ текст, да добавяш различни изображения или форми, линии или стрелки. Редакцията на текста позволява промяна на шрифта, неговия размер, както и добавяне на цветове и функция за подравняване.

Всеки един от елементите на файла (с изключение на изображенията) може да бъде персонализиран с определен цвят или размер.

Избирайки определено изображение можеш да го преместваш или да контролираш неговата непрозрачност. Всичко е супер лесно, просто влачене и пускане.

# Създаване на бележки и анотации

В режим анотиране можем да създаваме и добавяме нови неща в PDF файла. Също можем да регулираме шрифта, цвета, размера, подравняването и т.н.

Чрез функцията за sticky notes, може да се отбелязват важни неща, които да се категоризират по различен тип. Ice Cream PDF Editor позволява и подчертаване на части от текста, маркиране на области, както и създаване на акценти.

 

# Управление на страници

Ice Cream PDF Editor разполага с потребителски интерфейс, който улеснява отварянето и редактирането на множество PDF документи едновременноМоже да добавяте нови страници към съществуващите и да ги пренареждате.

Разполага с два различни режима за преглед за максимално удобство.

# Сигурност и защита

Функцията File > File Permissions е за контрол над съдържанието.

PDF документът, който редактирате или създавате може да бъде защитен с парола за предотвратяване на неоторизиран достъп.

Ако имаш нужда от удобен PDF редактор, лесен за работа, бърз и пълен с функционалности, то Icecream PDF Editor е несъмнено е точният софтуер.

Пробвай Ice Cream Pdf >>

[P.S.] Този дори е още по-добър!


Присъедини се към клуб MasterHack и постигай повече. Влез в клуба ? ]

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
Виж всички

👤   Log In / Профил

🔰   Абонамент за Мастърхак

📗   Библиотека с книги

🏆   VIP зона с курсове

☎️   0878 977 107

==========

🔐   Секретна група

💻   Инструкция за групата

ℹ️   Инфо за клуба

🎯   За Реклама


🔘   Cookies

🔘   Общи условия

🔘   Права за ползване

🔘   Privacy Policy

🔘   Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
 

Подарък: най-полезната безплатна книга на български
Постигай повече за 5 мин / седмица