Как да напишеш перфектна автобиография два пъти по-бързо, без да жертваш качеството

Ако искате да имате перфектната автобиография, Google Docs ще ви помогне да го направите бързо и лесно. Не е необходимо да форматирате CV-то си ръчно и винаги ще ви е под ръка онлайн. Няма нужда да търсим шаблони в интернет, да форматираме, да избираме шрифтове – всичко можем да направим по-бързо с функциите и удобствата на Google Drive.

Така ще можем да се фокусираме основно върху своите качества.

Разбира се, можем просто да отворим WordPad, вграден в Windows, да форматираме текста и да го принтираме.

Но защо да се занимаваме и да си губим времето, след като Google Docs се е погрижил всичко да става автоматично?

И така, нека започнем…

Влезте в раздел Template Gallery, ако вече имате акаунт в Google.

Ако все още не сте си създали такъв, регистрирайте се. Не отнема много време, безплатно е и със сигурност ще ви послужи в бъдеще.

gd1 (1)

Смятаме да правим автобиография, така че търсим шаблон “Resume”.

Първите седем шаблона за автобиография са официални, създадени от Google. Изберете този, който най-много ви подхожда, натиснете „Preview” и ако искате вашата автобиография да изглежда по този начин натиснете „Use this template”. Google Docs автоматично създава нов документ, използвайки шаблона и го отваря. Попълвате информацията, която обикновено се попълва в една автобиография: лични данни, образование, опит и т.н.

Не се тревожете за съхраняването на информацията – както при всички документи Google съхранява всички промени автоматично.

gd2 (1)

Вашата автобиография се съхранява в Google Drive и вие по всяко време ще я откриете там, дори ако поради някаква причина браузърът се затвори.

Ако към автобиографията ви искат мотивационно писмо, то можете да напишете и такова, като изберете шаблон в „Галерия с шаблони”.

Освен това, Google Docs предлага шаблони за автобиография и мотивационно писмо оформени в еднакъв стил.

gd3 (1)

Когато CV-то е готово, можете да го разпечатате направо в редактора натискайки „File – Print”. Ако искате да го направите в PDF файл може да използвате функцията за печат в браузъра. Ако искате да изпратите автобиографията си по e-mail ще трябва да я свалите в Docx или PDF. В някои компании има специални изисквания към формата, но ако нямат претенции по-добре изберете PDF. По време на превръщане на документа в Word могат да възникнат някои проблеми с форматирането.

Това е малко вероятно, отчитайки какъв лек шаблон се използва за автобиографията, но все пак е възможно. За да свалите документа в избрания от вас формат натиснете „ File – Download as ” и избрания формат.

gd4 (1)

Това е! Успех с кандидатстването.

? UPDATE 2: добавихме още един инструмент за Автобиография.


? UPDATE: добавихме ТОП 10 инструмента за създаване на CV!


? Вижте още по темата и:

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: