5 Неща,които всеки Нов Facebook потребител трябва да направи-НЕЗАБАВНО!

5 Неща,които всеки Нов Facebook потребител трябва да направи-НЕЗАБАВНО!

Със сигурност ежедневно във Facebook се регистрират адски много народ, включително и в България. Особено като се има предвид броя на хората ползващи компютър от глава на населението. Има доста статии как да персонализирате вашият профил в най-голямата социална мрежа, включително и тук при нас, но за най-новите, начинаещите фейсбук потребители, които тепърва започват да го ползват няма много информация.

Има някои задължителни неща, които трябва да направите веднага, след като се регистрирате. Неща чрез, които да си създадете вашият уникален фейсбук акаунт. В тази статия ще покажем на тези от вас, които тепърва влизат в дебрите на фейсбук, кои са стъпките, които трябва да направят в техния профил преди всичко останало. Ето и етапите за всички супер начинаещи нови потребители във Facebook:

Създадох си Facebook профил, а сега какво?

Първото нещо, което Facebook препоръчва е да намерите или интегрирате вашите приятели от мейл пощата, която използвате във Facebook профила си.Това за мен е абсолютна глупост, най-голямата тъпотия, която можете да направите веднага след регистрацията си.

Защо бихте искали да започнете добавянето на приятели, когато имате само един празен профил?

базова информация

В следващата стъпка от регистрацията ви Facebook иска от вас да попълните информацията за вас. Предлагам Ви да прескочите и тази стъпка, поне за сега! Освен това тук само ви питат за образованието ви и работата ви! Ще довършим тази стъпка малко по-късно в статията! Следва…

…Стъпка 3 от регистрацията ви е мястото, от където Ви предлагам да започнем:

1. Качете си профилната снимка

Качете си профилната снимка

Преди да започнете с добавянето на приятели важно е да имате профилна снимка, като за предпочитане е да сте вие самите на нея така че всеки, който ви познава да ви разпознае, а тези които не ви познават да имат възможността да ви харесат/това не е толкова сигурно/ Напоследък незнам защо, но доста често срещам профилни снимки на анимационни герои, явно е някаква временна тенденция, но лично аз не ги харесвам.

Най-добре си прегледайте личния албум със снимки на компютъра си и изберете най-хубавата. Максималните размери на снимка във фейсбук е 200 пиксела широчина и 600 пиксела височина! Аз лично използвам пълния размер, но вие решавате какъв да бъде вашият! Според някои статистически данни на които съм попадал, по малко от 1% от легитимните профили нямат профилна снимка, явно липсата на такава е рядкост!

Ако пък се нуждаете от още една практична причина, за да качите снимка, която да ви описва, за вас ще бъде удоволствие да научите че след като направите тази стъпка ще получите нов раздел във профила си, който ще е изцяло за снимките Ви. И това ще бъде мястото където ще можете да създавате фотоалбуми и да ги споделяте с другите!

2. Настройте правилата за сигурност във вашия профил

Много важна стъпка за един нов, току що създаден профил, която всеки начинаещ и нов потребител трябва да обърне особено голямо внимание, за да не попаднат важни лични данни в ръцете на неподходящи хора. Facebook има множество настройки за поверителност, които контролират всичко за вашия профил. В тези настройки задавате кое ще се вижда от другите, и до което останалите ще имат достъп, както и възможността да добавяте различните приложения.

Настройте правилата за сигурност във вашия профил

За да видите настройките си за поверителност, просто отидете до вашия акаунт горе вдясно /Account/и изберете Privacy Settings. От там можете също и да изберете опцията Customize settings, за да видите още повече възможности за сигурност на вашия профил, които да отговорят на нуждите ви.

За да ви е още по лесно с тези многобройни възможности и за да настроите максимално добре сигурността на вашия акаунт можете да обърнете профила си на български и така да Ви е много по удобно! Вижте още една много полезна статия по темата: Как да защитим Facebook акаунта си за 5 секунди?

3. Попълнете информацията за Вас, чрез която искате да ви отъждествяват

Тук е времето да попълните информацията за вашия профил.В профилната ви страница изберете таба Инфо и от там изберете опцията Edit и ще видите всички полета, които можете да попълните с вашата информация

Попълнете информацията за Вас, чрез която искате да ви отъждествяват

Можете да изберете да попълните толкова много или малко информация, колкото поискате в тази секция от профила ви. Ако вече сте направили настройките за поверителност от предната точка и мислите че можете да се чувствате спокойни за това кой ще гледа тази информация, спокойно можете да попълните по подробно полетата с повече информация.

4. Присъединете се към фейсбук мрежа

След като попълните основните данни за вас, интересите ви, образованието ви, работата ви и т.н би било добре да се присъедините към някоя мрежа или общество във фейсбук. Отидете отново на мястото където е вашият Account бутон, горе вдясно и изберете Account Settings и от там кликнете на Networks!

Присъединете се към фейсбук мрежа

Facebook мрежите обикновено се състоят от колеги, университети, региони и работни места. Така например мрежата към, която аз принадлежа е университета в Свищов, който съм завършил.Една мрежа е достатъчна, но ако искате да сте в състояние да споделяте и да се свържете с повече хора можете да се присъедините към повече.

5. Изберете си готино потребителско име

Изберете си готино потребителско име

Мисля че е важно за един Facebook профил е да има подходящо и хубаво име. В опцията Settings във вашия Account Settings кликнете на Username/потребителско име/за да заявите желаният от вас линк с името на профила ви във Фейсбук, нещо такова: facebook.com/lifehacks. От Фейсбук ще ви помолят да удостоверите че това наистина е вашият акаунт чрез текстово смс съобщение на вашия телефон, преди да ви позволят да смените името на профила си.

Един съвето от мен, използвайте истинското си име ако е възможно за личния си профил.Идеята на Facebook профилите е максимално да се доближат до истинската ви онлайн идентичност, за да изградите една наистина добра социална мрежа и репутация-ако това е целта ви разбира се. И отново ако сте нов потребител внимавайте с настройките си за поверителност и сигурност на профила ви от точка 2 на статията.

[Bonus] Намерете си приятели, срещнете старите такива!

Намерете си приятели

Сега е време да намерите старите си приятели и да създадете нови. Шанса ви да ги откриете чрез стандартната търсачка на социалката ако  им знаете двете имена е много голям. Но можете да ги търсите и чрез вашите мейл контакти. Ако сте изпълнили всичките 5 стъпки, които изброихме по-горе, вашите приятели, нови и стари, ще имат възможност да ви видят вас чрез един хубав, професионално изглеждащ профил, когато за първи път приемат молбата ви за приятелство, а НЕ да видят акаунт празен като безплодна пустош.

Развалнувани ли сте от чисто новия си, лъснат фейсбук профил? Ако вече имате такъв, има ли нещо, което желаете да добавите отнасящо се за един начинаещ потребител на най-голямата социална мрежа, на което трябва да се наблегне? Ще се радвам да го споделите в полето за коментарите!

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак