10 най-чести грешки във Facebook

Знаете ли кои грешки имам предвид?

Тези, които правим с нашите Фен страници! Със сигурност доста фирми, сайтове и всеки, който иска да изгради успешна марка и присъствие в интернет използва Facebook.

И ние не оставяме по назад и със сигурност правим доста грешки на нашата фен страница, вероятно сме дори доста по зле от вас, но се учим няма как!

В тази статия ще ви покажа най-често срещаните грешки, които правим в най-голямата социална мрежа, използвайки я за позициониране на нашия бизнес, марка или сайт.

И това е не според кой да е а според авторитетния сайт за Guerrilla маркетинг– Guerrilla Freelancing!

Ето ги и най-често срещаните грешки във Facebook според авторитетния сайт guerrillafreelancing.com:

1. Актуализиране на профила веднъж месечно

Една от най-често срещаните грешки е да се създаде Фейсбук профил поради това че всички имат, след което да забравим да го обновяваме. Хубаво е да нямате социални профили навсякъде, където е възможно. Изберете само тази социална мрежа, която използвате най-много и която ви харесва и ако това е Facebook-използвайте го!

2. Масово добавяне на контакти!

Съветвам ви да приложите за своята фен страница правилото да не добавяте към приятелите си хора, с които нямате поне 5 общи приятели помежду си.

В началото когато е нова страницата това е малко по-трудно. Но по този начин вие знаете че те са част от една по близка до вас общност.

Така те ще бъдат част от един по-затворен кръг! Кръг при който вероятността приноса им да е по голям за това, за което говорите нараства значително!

Така ще имате много по ценни наблюдатели на вашата дейност! А и няма да изглежда все едно спамите хората добавяйки човек с когото имате нула общи приятели.

3. Липсата на Фен страницата представяща вашия сайт!

Ако имате сайт от какъвто и да е вид, създаването на фен страница във Facebook вече е просто задължително.

Това не само ви носи допълнителен трафик.

Това е и добър начин вашите потребители да взаимодействат с вас на точно определено място, където можете да изпращате съобщения, бюлетини, да правите конкурси и да споделяте безплатни неща, които не могат да получат другаде.

Това е като един вид вашият виртуален магазин, в който могат да се спрат да разгледат, но могат и да не го направят…, така че създайте го и го подредете добре!

4. Споделянето само на собствено съдържание

Това е често срещана грешка в повечето социални мрежи.

Наблюдават се хора, които изпращат актуализации с линкове само към техните сайтове, но не споменават нищо за всички други такива, които са посетили и които биха могли да са интересни и на вас, техните фенове! /точно така правим и с фен страницата на вече несъществуващия сайт bookbg.net, но там е целенасочено/

Уверявам ви, че пускайки и други интересни неща на вашата стена, хората които ви следят и приятелите ви във Facebook ще го оценят, а вашата фен страница ще придобие още по голяма стойност.

5. Обновяване на статуса по 50 пъти на ден!

Това е точно обратното на грешка №1. Twitter е мястото където да актуализирате профила си по 50-100 пъти на ден, във Facebook не е така.

Facebook трябва да се използва за провеждане на разговори и дискусии с повече от 140 знака /ние за сега нещо не успяваме, но се мъчим/, а не просто място за пускане на връзка след връзка.

Най-добре се опитайте да използвате Facebook, за това, за което се използва-свързване с приятели, съмишленици, фенове, за обсъждане на нещата и споделяне информация свързана с вас!

Това, което правим ние в lifehack.bg е да пускаме на ден или през ден по едно, две неща като гледаме да редуваме наши статии с други полезни и интересни материали.

Мисля че това е една добра стратегия…

6. Не забравяйте, че потенциалните ви клиенти ще виждат вашият личен профил!

Много хора използвайки Facebook, забравят че читателите на фен страниците им могат и ще видят какво публикуват на стените на техните профили, както и снимките ми.

Да, трябва да бъдете себе си, колкото е възможно повече.

Но ако това означава да загубите клиенти и читатели само защото сте си сложили полуголи снимки и стабилно почерпени във вашия Facebook, може би ще трябва да преосмлите бизнеса в който сте!

Така че дръжте нещата  за вашият живот ясни, но не блестящо ясни!

7. Поддържане на вашият блог чрез Facebook бележките /notes/

Много не се говори за това, но доста често може да се види. Целта на фейсбук не е да пускате цели статии и да се радвате на множеството коментари, които вероятно ще получите в бележките на Фейсбук.

Това което правят много хора е да подкарат RSS емисиите си чрез Facebook бележките и да дават на всеки възможност да четат най-новите им постове директно в социалката.

И когато феновете ви приключат с четенето просто забравете да посетят вашият сайт.

Тук цела е друга.

Целта е както се казва Flash News, тоест да пускате накратко само най-новото и най-интересно, което чрез линк да води към вашия сайт, към вашата фирма!

Иначе нямате никаква полза!

8. Постване на съобщения на стените на приятели ви от типа “Вижте колко съм велик”

Не пишете колко сте добър по стените на вашите приятели!

Ако пишете нещо на някой на стената и отбелязвате колко ви харесва статията му и т.н. НЕ поставяйте линк към собствените си неща.

Това е непрофесионално, грубо и много досадно, особено ако говорите само за себе си!

9. Изпращане на реклама чрез Facebook съобщенията

Доста е изкушаващо да разпратите с няколко клика линк с една страхотна статия, която сте написали чрез съобщенията във Facebook до всички ваши фенове, нали?

Мда, това го правят доста хора, знаете за какво говоря нали. И вие ги получавате ежедневно!

Докато пускайки нещо на стената ви, феновете сами решават дали е интересно за тях и дали изобщо да реагират на него, тук направо им натрапвате нещо, което може и изобщо да не ги интересува.

Няма да крия че и аз съм търсил начин да го правя, но като се замисля аз самият как реагирам на това, ще оставя тази стратегия на страна и няма правя тази грешка-поне за сега.

Ако и вие го правите, престанете! Разберете-хората мразят това!!!

10. Все още не сте ни ФЕН?

Още не сме Facebook приятели? Много голяма грешка, която допускат милиони хора! Какво чакате, станете част от нашата фен страница и не се колебайте да ни скастрите ако допускаме някоя грешка от гореспоменатите.

В замяна на това ще получите доста интересни неща освен нашите разбира се. Хайде ставайте ни Фен…

Това е! Аз също допускам някои от тези неправилни практики.

Ще се поправя, обещавам на всички наши фенове!Ако и вие имате сайт или фирма и администрирате фен страница във Фейса може би изобщо не правите тези грешки.

Но ако откриете в написаното по горе неща от вашата практика не е лошо да се позамислите, имайки предвид че това са грешки според наблюденията не на кой да е, а отборът от Guerrilla Freelancing, а те са доста добри…

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: