7 страхотни урока за живота от Ралф Уолдо Емерсън!

уроци за живота ,Ралф Уолдо Емерсън

Ралф Уолдо Емерсън е американски философ , преподавател, есеист и поет. Негова е и фразата “Адвокат на Дявола”, която остава завинаги в американския речник.

Той е най-добре запомнен с воденето от него Трансцедентално движение от средата на 19 век. Работата на Емерсън и неговата личност е повлияла на почти всяко поколение мислители, писатели и поети на неговото време.

Днес искам да ви представя няколко дълбокомислени урока за живота, на които се натъкнах, и които можем да научим от Емерсън!

7 задълбочени урока за живота от Ралф Уолдо Емерсън:

Урок 1: Мислите управляват света

“Великите хора са тези, които виждат че духовното е по силно от всяка материална сила!”

Ако ние поверим управлението на нашата съдба в нашите собствени ръце, ако наистина сме капитани на нашите души, това е и доказателството че ние сме водачите, създателите на нашите мисли и реалност.

За доста хора това е изключително трудна и непосилна задача! Силата на нашето царство живее единствено в нашите мисли. Ако някога успеете и станете господар на своя живот, първата стъпка ще е да овладеете мислите си.

Контролирате ли мислите си в момента или все още не? Вие ли контролирате вашите мисли или вашите мисли контролират вас? Мислите управляват света, безпорен факт.

А вашите мисли управляват и ръководят вашият свят, те са царят в него!

Урок 2: Ти имаш нужда да си богат. Трябва да си!

“Всеки човек е потребител, но освен това трябва да бъде и производител.За да бъдеш такъв е скъпо и затова трябва да си богат.”

Трябва да бъдеш производител и създател. Твоите творения, каквито и да са те, трябва да те направят богат. Какво правиш в момента, произвеждаш ли нещо, работиш ли върху нещо градивно? Върху какво работиш?

Какво получаваш в замяна на твоята работа, на твоята продукция. Запитай се, това прави ли те богат. Ако отговорът е НЕ, защо това, което работиш, това което продаваш, това, което създаваш, не те превръща в един богат човек!

Помисли върху това!

Урок 3: Бъдете благодарни за провалите и греховете си!

“Всеки човек в живота си трябва да благодари за грешките си”

Падни на колене и кажи едно “Благодаря” на своите грешки, провали и недостатъци. Грешките са довели всеки успял човек на мястото, където е днес.

Твоите грешки те учат, твоите грешки те подготвят, тренират те, ТЕ те правят много по-добър. Ти си много по-добър днес от вчера, точно заради грешките, които си допуснал.

Благодари за грешките, които си направил. Те са стратегическа, изключително важна отправна точка за твоят успех!

Урок 4: Няма проблем, че си Аматьор

“Всеки велик художник, всеки велик артист беше първо аматьор”

Това е абсолютно вярно и неуспоримо. Най-големите творци, художници и артисти в света някога просто са били едни нищо и никакви аматьори.

А чрез желание, постоянство и упорита работа, голямо търпение и малко талант те стават майстори. Същото се отнася и за вас. Няма проблем да започнеш от малко, не мрази това че започваш от това “малкото”

Не презирай така наречените “тихи години на успех”. Това е този период от живота ти, когато никой не те познава и на никой не му пука за теб, на никой не му дреме кой си и какво правиш.

Как ще се представиш по време на тези “тихи години на успех”, ще определи това дали ще си останеш най-обикновен пашкул или ще се превърнеш в пеперуда!

Урок 5: Причината и Следствието

“Повърхностните хора вярват в късмета. Силните хора вярват в причината и следствието”

Не късмета е нещото, което определя дали си успял или не. ТИ правиш това. НЕ са и обстоятелствата които са около теб, те са просто кръга, който те заобикаля.

Това е кръга около твоята позиция, твоите вярвания и убеждения. Когато променяш вярванията и убежденията си, тогава кръга около теб също се променя.

Променяш убежденията и вярванита си, след като промениш мисленето си.

А промениш ли мисленето си съзнателно, това е промяната, която ще привлече вниманието ти, промяната, която действително ще се случи, такава каквато я виждаш в главата си.

Зависеща само от теб, твоите мисли и вярвания, а не от късмета и обстоятелствата.

Урок 6: Няма нищо лошо в това да желаеш пари, много пари

“Желанието за злато, не е за самото злато.Всичко е за значението и смисъла, което носи-свобода и печалба”

Причината поради, която трябва да искаш да си богат е свободата и печалбата. Кой не иска да е свободен, кой не иска свобода?

Само един роб с толкова промит мозък, който не може да възприеме свободата и ползите от нея може да не я иска.

Само един роб, който носи в себе си идеята че в ямата е по-добре от колкото в двореца не би се стремял към свобода. Само един роб, който не вярва че свободата си струва цената не би се стремял към нея.

Ти роб ли си?

Урок 7: Най-великите хора са обикновените хора!

“Великите мъже не се притесняват и не се интересуват от това да бъдат малки”

Ръсел Конуел казва:”Най-големите, най-великите от хората, са най-обикновените от човеците”-обичам го този цитат.

Най-великите индивидуалности НЕ са тези които се бият в гърдите и дишат тежко като динозаври гледайки те страшно, или тези, които не искат да говорят с теб ей така между другото, защото са много важни.

Най-големите личности, най-великите хора са най-обикновените сред нас. Те са най-обикновени всеки божи ден.

Те използват обикновен, простичък начин на мислене, за да ни предоставят прости, ефективни и гениални решения.

Най-великите мъже и жени са тези индивидуалности, които се свързват със всеки един от нас без да ти натякват колко са велики. “Най-виликите от хората са и най-обикновените от тях”

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Отстъпки и подаръци за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак 
ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА
4.8 / 5 от 2000+ човека
ПОСЛЕДНИ БРОЙКИ

Отстъпки и подаръци
за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак

ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА