7 страхотни урока за живота от Ралф Уолдо Емерсън!

Запази за по-късно

Ралф Уолдо Емерсън е американски философ , преподавател, есеист и поет. Негова е и фразата „Адвокат на Дявола“, която остава завинаги в американския речник.

Той е най-добре запомнен с воденето от него Трансцедентално движение от средата на 19 век. Работата на Емерсън и неговата личност е повлияла на почти всяко поколение мислители, писатели и поети на неговото време.

Днес искам да ви представя няколко дълбокомислени урока за живота, на които се натъкнах, и които можем да научим от Емерсън!

7 задълбочени урока за живота от Ралф Уолдо Емерсън:

Урок 1: Мислите управляват света

„Великите хора са тези, които виждат че духовното е по силно от всяка материална сила!“

Ако ние поверим управлението на нашата съдба в нашите собствени ръце, ако наистина сме капитани на нашите души, това е и доказателството че ние сме водачите, създателите на нашите мисли и реалност.

За доста хора това е изключително трудна и непосилна задача! Силата на нашето царство живее единствено в нашите мисли. Ако някога успеете и станете господар на своя живот, първата стъпка ще е да овладеете мислите си.

Контролирате ли мислите си в момента или все още не? Вие ли контролирате вашите мисли или вашите мисли контролират вас? Мислите управляват света, безпорен факт.

А вашите мисли управляват и ръководят вашият свят, те са царят в него!

Урок 2: Ти имаш нужда да си богат. Трябва да си!

„Всеки човек е потребител, но освен това трябва да бъде и производител.За да бъдеш такъв е скъпо и затова трябва да си богат.“

Трябва да бъдеш производител и създател. Твоите творения, каквито и да са те, трябва да те направят богат. Какво правиш в момента, произвеждаш ли нещо, работиш ли върху нещо градивно? Върху какво работиш?

Какво получаваш в замяна на твоята работа, на твоята продукция. Запитай се, това прави ли те богат. Ако отговорът е НЕ, защо това, което работиш, това което продаваш, това, което създаваш, не те превръща в един богат човек!

Помисли върху това!

Урок 3: Бъдете благодарни за провалите и греховете си!

„Всеки човек в живота си трябва да благодари за грешките си“

Падни на колене и кажи едно „Благодаря“ на своите грешки, провали и недостатъци. Грешките са довели всеки успял човек на мястото, където е днес.

Твоите грешки те учат, твоите грешки те подготвят, тренират те, ТЕ те правят много по-добър. Ти си много по-добър днес от вчера, точно заради грешките, които си допуснал.

Благодари за грешките, които си направил. Те са стратегическа, изключително важна отправна точка за твоят успех!

Урок 4: Няма проблем, че си Аматьор

„Всеки велик художник, всеки велик артист беше първо аматьор“

Това е абсолютно вярно и неуспоримо. Най-големите творци, художници и артисти в света някога просто са били едни нищо и никакви аматьори.

А чрез желание, постоянство и упорита работа, голямо търпение и малко талант те стават майстори. Същото се отнася и за вас. Няма проблем да започнеш от малко, не мрази това че започваш от това „малкото“

Не презирай така наречените „тихи години на успех“. Това е този период от живота ти, когато никой не те познава и на никой не му пука за теб, на никой не му дреме кой си и какво правиш.

Как ще се представиш по време на тези „тихи години на успех“, ще определи това дали ще си останеш най-обикновен пашкул или ще се превърнеш в пеперуда!

Урок 5: Причината и Следствието

„Повърхностните хора вярват в късмета. Силните хора вярват в причината и следствието“

Не късмета е нещото, което определя дали си успял или не. ТИ правиш това. НЕ са и обстоятелствата които са около теб, те са просто кръга, който те заобикаля.

Това е кръга около твоята позиция, твоите вярвания и убеждения. Когато променяш вярванията и убежденията си, тогава кръга около теб също се променя.

Променяш убежденията и вярванита си, след като промениш мисленето си.

А промениш ли мисленето си съзнателно, това е промяната, която ще привлече вниманието ти, промяната, която действително ще се случи, такава каквато я виждаш в главата си.

Зависеща само от теб, твоите мисли и вярвания, а не от късмета и обстоятелствата.

Урок 6: Няма нищо лошо в това да желаеш пари, много пари

„Желанието за злато, не е за самото злато.Всичко е за значението и смисъла, което носи-свобода и печалба“

Причината поради, която трябва да искаш да си богат е свободата и печалбата. Кой не иска да е свободен, кой не иска свобода?

Само един роб с толкова промит мозък, който не може да възприеме свободата и ползите от нея може да не я иска.

Само един роб, който носи в себе си идеята че в ямата е по-добре от колкото в двореца не би се стремял към свобода. Само един роб, който не вярва че свободата си струва цената не би се стремял към нея.

Ти роб ли си?

Урок 7: Най-великите хора са обикновените хора!

„Великите мъже не се притесняват и не се интересуват от това да бъдат малки“

Ръсел Конуел казва:“Най-големите, най-великите от хората, са най-обикновените от човеците“-обичам го този цитат.

Най-великите индивидуалности НЕ са тези които се бият в гърдите и дишат тежко като динозаври гледайки те страшно, или тези, които не искат да говорят с теб ей така между другото, защото са много важни.

Най-големите личности, най-великите хора са най-обикновените сред нас. Те са най-обикновени всеки божи ден.

Те използват обикновен, простичък начин на мислене, за да ни предоставят прости, ефективни и гениални решения.

Най-великите мъже и жени са тези индивидуалности, които се свързват със всеки един от нас без да ти натякват колко са велики. „Най-виликите от хората са и най-обикновените от тях“

 • 24
 •  
 •  
 • Кремена каза:

  Отново основните житейски истини казани по толкова разбираем и достъпен начин. Без да звучат абстрактно, с идеи, които може да ползваш веднага.
  Благодаря за полезната статия. Всъщност, това не е единственото полезно нещо, което открих тук. Честичко ще ви посещавам :).
  Поздрави!

  • admin каза:

   Най-искрено ти Благодаря Кремена 🙂

 • Рая Петрова каза:

  Понякога знаем нещо ,но не го усещаме докато някой не ни помогне да го прозрем.Всички прекрасни неща,които четем тук благодарение на lifehackerbg уж си мислим ,че ги знаем.Чели сме ги тук или там.Някой ни е говорел за тях,но дали това е достатачно.Уж знаем ,а се чудим защо на нас не ни се случва,но не си задаваме въпроса направихме ли си труда да прозрем,да усетим.Какво прозряхме от прочетеното или чутото,какво усетихме?Ако е нищо тогава няма защо отново да си задаваме въпроса защо на нас не се случва .Благодаря на lifehackerbg ,че не се уморява да ни дава този шанс да се запитаме и прозрем.Все пка цялото време на света е пред нас.Нали?

  • Михаил Недков каза:

   Отлично казано, Рая. 🙂
   Моите най-искрени уважения.

 • 🔰 Влез в клуба

  👤 Вход / Профил

  📗 Библиотека

  🏆 ВИП зона

  🧰 ВИП Tools

  🔥 Facebook група

  📜 Тайните на Мастърхак

  🎁 Подари абонамент

  🔴 За Реклама

  🦉 За Нас


  🔘 Общи условия

  🔘 Права за ползване

  🔘 Privacy Policy

  🔘 Cookies

  🔘 Решаване на спорове


  LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


  Facebook

  📩 office@lifehack.bg

  >