ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА
реалност

Животът Ви зависи от приемането на реалността!

Запази за после

Според една дзен поговорка:

„Ако разбирате – нещата са такива, каквито са; ако не разбирате – нещата са такива, каквито са.”

С други думиреалността е такава, каквато е, независимо колко малко или много разбираме за живота.

Една от най-големите пречки, която ни спъва в развитието ни, е огромното противопоставяне между това какъв е животът и какво мислим, че трябва да бъде.

Нереалните очаквания за света парализират психиката ни.

Голяма част от хората прекарват повечето време в това да идеализират как нещата трябва да бъдат, а изключително малко време в наблюдение и приемане на нещата каквито са. Те си създават собствена теоретична представа и разбиране за това какъв трябва да бъде светът и се опитват да живеят така, сякаш всичко това е истина.

За съжаление фантазиите за това какъв трябва да бъде животът замъгляват истинската му същност. Хората загубват представа за реалността и после се чудят защо не могат да направят нещата така, както искат. В краен случай те се озовават в море от негативни събития и случки, без да знаят как са попаднали там.

Реалността предоставя определени правила за играта, наречена живот.

Изключително важно е да научим тези правила. Единствено нерационалните хора не искат да научат правилата. Реалността може да е сурова, но вие по-добре я уважавайте.

Ако се опитвате да и държите сметка, тя ще ви поваля всеки път.

Обратното също важи – ако не и дръжте сметка, тя няма да ви тормози.

Реалността не се интересува колко са добри намеренията ви.

Ако се забърквате лошо с гравитацията – и реалността – като вървите по покрива на десет етажна сграда, ще си платите скъпо.

Това единствено може да ви спечели наградата „Глупак на деня” и нищо повече.

Реалността не се интересува дали искаме да изпробваме ново откритие, за да подобрим живота на човечеството…Фактът, че сте добър човек с благородни намерения няма никакво значение за нея.

В крайна сметка животът не се интересува как ние бихме искали той да бъде.

Разбира се, искаме богатите да печелят по-малко и бедните повече. Би трябвало да има по-добра система на здравеопазване за всички и т.н…

Уау! Това звучи наистина страхотно!

Лесно е да освободим въображението си да си представим какви би трябвало да бъдат нещата в живота. Фактът е ,че няма значение колко време ще посветим на нашите фантазии. Животът ще си остане такъв, какъвто е.

На една  от катедралите в Амстердам е написано:

Така е. Не може да бъде по друг начин.

Това не означава, че не трябва да мислим за промяна на нещо, което не ни харесва. Трябва първо да си помислим за промяната и да започнем да работим в тази посока.

Докато се опитвате да промените това нещо, отново трябва да се справяте с реалността.

Неочаквани събития ще объркат плановете ви. Може да изминат години в пот, кръв и сълзи преди да видите някакъв резултат. Може дори да не видите резултати.

Би трябвало да бъде по-лесно, но няма да бъде.

Колкото и сурова да е реалността понякога, сблъсквайки се лице в лице с нея може да е добре за вас. Голяма и тежка доза реалност може да създаде чудеса в ежедневието ви.

Можете да промените драстично живота си в деня, в който започнете да живеете според това каква е реалността, а не според това каква трябва да бъде.

Запомнете, че с помощта на правилна нагласа и немалко усилия, реалността може да е много по-интересна и резултатна от фантазиите.

И за финал

Животът никога няма да бъде такъв, какъвто го искаме или както би трябвало да бъде. Приемете реалността такава, каквато е и ще се освободите от оковите на очакванията.

Повечето от нашите разочарования произлизат от вярата в това, че животът трябва да е устроен по друг начин.

Малко вероятно е да сте щастливи и доволни на този свят, освен ако не видите истината такава, каквато е, а не като някаква фантазия.

Избийте си от главата, че реалността трябва да е купа с ягоди и сметана. Ако не го направите, единственото, което ще спечелите са безкрайни нерви и разочарования.

Не дръжте сметка на реалността и тя няма да държи сметка и на вас…

Вижте още и:

loraКазвам се Лора Лефтерова и съм от Видин. Студентка съм по медицина в София, 3 курс и искрено харесвам това , с което се занимавам. Интересувам се от философия, личностно развитие и наука. Занимавам се с фехтовка в свободното си време и обичам да пиша и превеждам. twitter.com/loralefterova
================================================

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

👤   Log In / Профил

🔰   Абонамент за Мастърхак

📗   Библиотека с книги

🏆   VIP зона с курсове

☎️   0878 977 107

==========

🔐   Секретна група

💻   Инструкция за групата

ℹ️   Инфо за клуба

🎯   За Реклама


🔘   Cookies

🔘   Общи условия

🔘   Права за ползване

🔘   Privacy Policy

🔘   Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

100 инструмента, които ще направят живота ви много по-лесен →
БЕЗПЛАТНА Е-КНИГА
0 лв за сега. Може да бъде платена в бъдеще.
100 инструмента, които ще направят живота ви песен
0 лв за сега. Може да бъде платена в бъдеще.

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
-50% ОТСТЪПКА - последен денс с 200 лв намаление
10
дни
10
часа
10
мин.
10
сек.
Най-желаният абонамент за Мастърхак с -50% ОТСТЪПКА + пълен достъп до всичко