15 мини урока на Опра Уинфри от нейният първи сезон на Oprah’s Lifeclass

опра уинфи

В тази статия ще намерите 15 от любимите цитати на Опра, житейски уроци, които може да вземете със себе си навсякъде….

[sws_divider_line]

Може ли сайт, една от темите му, които е личностно развитие да мине без Опра Уинфри? Разбира се, че не!

Напоследък най-популярната водеща в света се изявява като провежда курсове под формата на ТВ шоу за личностно развитие наречено Oprah’s Lifeclass, което помага на милиони хора да се самоусъвършенстват и да подобрят живота си.

По-долу ви предоставям някои от нейните уроци съвсем накратко:

[sws_divider_line]

Урок 1: Фалшивата сила на егото

“Това, което знам със сигурност е, че не можеш дори да започнеш да обичаш себе си или дори да бъдеш верен на себе си, освен ако не знаеш кой си всъщност. И то кой си всъщност отделно от егото си…”

Урок 2: Егото е….?

“Твоето его е един мошеник, който се налага над самите вас. То ви кара да си мислите, че сте нещо, което всъщност не сте…”

Урок 3: Нека да освободим гнева!

“Един от най-добрите уроци за мен е да се научим, че отмъщението е още един начин този мошенник – нашето его да се покаже и прояви.”

Урок 4: Вие се превръщате в това, което вярвате

“Вярвате ли, че сте човек, достоен за щастие? Вярвате ли, че щастието, успеха, изобилието, комфорта, удовлетворението, мирът, радостта, и любовта са ваше рождено право?

Или може би вярвате във нещо друго? Защото в живота ви ще се прояви точно това, в което вярвате!”

Урок 5: Истината ще ви направи свободни

“Ако по някакъв начин пазите тайна, е със сигурност пазите някоя, или ако претендирате, че сте нещо, което не сте, вие никога, никога, ама никога няма да бъдете този, който сте създадени да бъдете.

Това просто няма да се случи! Друг е въпросът какво вие искате да бъдете…..”

Урок 6: Остарявайте красиво

“Когато лъжете относно вашата възраст или се притеснявате за годините си, вие се отричате от част от вашият живот.

Енергично отричате годините, които сте спечелили тук на земята. Лъжейки за годините си вие обръщате гръб на част от самото си съществуване.”

Кое е най-хубавото и кое е най-трудното нещо във възрастта, в която сте в момента…?

Урок 7: Когато знаеш нещо по-добре, ти го правиш по-добре

“Знаете ли колко освобождаващи могат да бъдат тези думи? Колко свободни могат да ви направят точно вас?

Това, което означават е, че не трябва да държите себе си като заложник на този, който използвате в момента, за да бъдете нещо или някой, само и само да угодите на другите.

Разберете себе си добре и правете нещата още по-добре….от ваше име!”

Урок 8: Вие сте отговорни за живота си…

“Ако седите и чакате някой да дойде от нищото и да ви спаси, да ви оправи положението или дори съвсем малко да ви помогне, вие просто губите времето си, защото само вие имате силата, и най-вече интереса да поемете отговорност и да задвижите живота си отново напред…”

Когато сте на тихо място, останали сами със себе си, с вашата същност, какво чувствате, че трябва да направите с живота си?

опра уинфи

Урок 9: Когато хората ви покажат кои са…Повярвайте им!

“Когато някой ви разкрие кой е всъщност, повярвайте му, доверете му се. Престанете да очаквате от другите непрекъснато те да са нещо по-различно от това, което са!

Повярвайте им поне мъничко и продължете напред.”

Урок 10: Вслушвайте се във вашият стомах…

“Казват, че стомахът е гласа на нашето най-висше Аз. Това е нашата лична GPS система, която ни води, опитвайки се да ни предпази от различни опасности.

Всяко друго животно щом почувства страха, веднага обръща в обратната посока или влиза в битка. Сещате се за онова чувство: Хм, нещо тук не е наред, усещам го…!, изпитвали сте го, нали?

Излезли сте на пътя на опасността…? Това е дар от страха…”

Урок 11: Излезте извън кутията…

“Обичам този съвет! Ако искате нещо, което никога не сте имали ще трябва да направите нещо, което никога не сте правили”

А как да правите нещата различно и да излезете от скучната рутина ще ни каже не кой да е а самият Едуард Де Боно в статията: Ето 4 начина да бъдеш креативен и да мислиш различно

Урок 12: Любовта не боли

“Когато можете да се доверите на себе си, да обичате себе си, да се грижите за себе си, да имате достатъчно чест и уважение към себе си и не позволявате на други хора да ви навредят, след това ще можете да успеете във всяка връзка…

Това разбира се не означава, че никой няма да ви нарани отново. Това означава, че когато някой го направи, вие ще знаете какво да правите…вие няма да позволите това да ви унищожи. Любовта е безопасното място, на което трябва да бъдете….”

Урок 13: Забавете темпото

“Да бъдете в настоящият момент с цялото си съзнание – ако успеете да се научите да правите това, ще сте в състояние да промените целият си живот.”

Урок 14: Третият закон на Нютон

“Науката ни казва, че за всяко действие има равно по сила противодействие или противоположна реакция. Но как този закон си играе емоционално с всички нас, как ни влияе…?

Ако има много негативни хора, които изпълват вашият живот, не им обръщайте внимание, не ги гледайте дори, обърнете поглед към енергията, която ги е създала във вашият живот и ги е привлякла към вас и се опитайте да я промените.

Не гледайте към тях, погледнете към себе си…”

Като цяло как ще опишете енергията, която отправяте ежедневно към света и как тя, същата тази сила се връща обратно при вас…?

Урок 15: Вие винаги притежавате силата

“Единственият кураж, от който имате нужда и който неизменно трябва да е със вас е смелостта да следвате и постигнете мечтите си във вашият собствен живот, не на някой друг.”

Опра казва, че това е напълно постижимо…Какво мислите вие…?

/Вижте още и 7-те житейски урока на Опра Уинфри за успех/

Естествено, че не всички ви харесаха, допаднаха или пък най-малкото сте напълно съгласни. Но дори само едно нещо да сте си откраднали от тази статия и от уроците на Опра Уинфри, все файдица за вашия малко по-добър живот. Успех!

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак