7-те житейски урока на Опра Уинфри за успех

опра уинфри

Искам да Ви разкажа за седемте житейски урока на Опра. Всички знаем коя е тя и въпреки, че някои я мислят за кучка, със сигурност има какво да се научи от нея.

Опра Уинфри е американска телевизионна водеща, продуцент и филантроп, ток шоуто й се превърна в най-гледаното предаване в историята!

Тя е класирана като една от най-богатите афро-американци на 20-ти век, най-голямата чернокожа дама-филантроп в американската история, а някога е била единствената в света чернокож милиардер.

Някои дори я считат за най-влиятелната жена в света. Претърпяла е значителни житейски трудности преди да стане човекът, когото познаваме днес.

7-те изключителни житейски съвета на Опра Уинфри, които са я довели до трансформация в живота й:


1. Решете какъв искате да бъдете

“Когато погледна в бъдещето, то е толкова ярко, че чак изгаря очите ми”

Какво е това, което виждате в бъдещето?

Това е важно, защото това, което виждате е това, което ще получите. Виждате ли бъдещето си така ярко, че да заслепи очите ви?

Ако това е така, вие наистина ще получите точно тези неща, които толкова ви харесват, че чак изгарят очите ви. Виждате ли бъдещето си облачно и нещастно – точно така, законът работи по същия начин – ще получите същите облачни и неприятни моменти.

Получавате това, което виждате във вашето въображение и точно сега ви предлагам да започнете да виждате и да си представяте точно това, което искате за себе си и не забравяйте: въображението няма граници.

2. Силата на страстта

Страстта е енергия. Почувствайте силата, която идва от фокусирането върху това, което ви вълнува истински. Страстта идва от това, което обичате.

Когато сте обхванати от страст от това, което правите, можете да работите цяла нощ, даже няма и да я усетите.

Страстта е сила, тя е горивото, от което имате нужда, за да успеете. Открийте вашата страст и я следвайте без значение колко време ще ви отнеме това.

3. Фокусирайте се върху Доброто

Бъди благодарен за това, което си и което имаш тук и сега, така ще вършиш повече и няма да се оплакваш толкова.

Ако се концентрирате върху това, което нямате, вие никога няма да имате достатъчно от него. Ако се фокусирате към доброто и в това да правите повече от него, ще получите обратно още повече добро.

Ако мислите постоянно за бедност, недоимък и всичко, което ви кара да се чувствате зле, естествено ще получите голяма порция от същото, а може и да ви сипят допълнително!

Научете се да разпознавате доброто около себе си и бъдете благодарни за него всеки ден. Правете това и скоро фокусът ви ще се промени, както и животът ви.

4. Вие трябва да се промените

“Не можем да получим това, от което се нуждаем, ако останем такива каквито сме”

За да имате повече, трябва да станете повече. Нищо не се променя в живота, докато не почнем да се стремим към растеж.

Какво правиш ежедневно, за да растеш, какво правиш, за да се променяш? Ако ти не се променяш, не бива да очакваш, че и животът ти ще се промени.

Степента, в която ти се променяш е степента, в която ще се промени и животът ти.

Ако продължавате да правите това, което винаги сте правили, вие ще продължавате да получавате същите резултати, които винаги сте получавали- да се очаква да се случи нещо друго при това положение е просто лудост, да не кажа глупост.

5. Ние всички се проваляме…

Опитай се да направиш едно нещо, което смяташ, че не можеш да направиш! Проваляш се. Опитай отново! Направи го по-добре вторият път.

Единствените хора, които никога не падат, са тези, които никога не са качвали висок връх.

Представете си едно дете да се откаже да се научи как се ходи след като падне 20 пъти! Представете си, ако то си каже: Оооо ходенето не е за мен, много е трудно!

В живота си ние винаги ще имаме провали, ще правим грешки, ще падаме, ще се обезсърчаваме дори, ще се отчайваме, но винаги трябва да опитваме отново.

Хората, които не се провалят са тези, които никога не излизат от своята настояща зона на комфорт. Приеми предизвикателството да се провалиш преди да успееш!

6. Увеличете потенциала си

“Целият смисъл на това да бъдеш жив е да се развиеш до завършената личност, която ти е отредено да бъдеш”

Използвате ли максимално своя потенциал, правите ли нещо да го развиете още повече? Използвате ли 100% от своя талант, опит, умения и знания?

Целта на живота е да растете и да станете всичко това, което сте предназначени да бъдете.

Вашата цел е да станете достатъчно голям като човек и личност, за да можете да помагате на другите, така че въпросът е: Използвате ли достатъчно своя потенциал?

7. Мислете на едро

“Това, което Бог е отредил за теб, далеч надхвърля всичко, което можеш да си представиш”

Толкова много хора живеят под техните възможности, защото са пропити с вина и лоши мисли за живот, изпълнен с изобилие.

Вие сте предназначени да имате най-доброто и да станете най-доброто. Най-доброто беше създадено за вас, Защото ако не за вас, за кого тогава?

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак