Какво можем да научим за живота от 5 “леки жени” променили хода на световната история

история,курви

До какво водят нуждата, чарът, сексапилът и амбицията на една жена….

[sws_divider_line]

За повечето от нас извършването на сексуални услуги в някоя тъмна алея или на среднооживен околовръстен път, за да се изкара някой лев, е най-малкото, което може да се вземе от живота, най-долното, което може да се направи, за да изпълним съществуването си с някакъв смисъл.

Но историята е пълна с разкази за успешни жени, проститутки, в които се обсъжда техният житейски път от позицията на престиж и власт, както и тяхното умение да ги печелят… понякога!

А някои от тях дори промениха света.

Нека да видим накратко и разказите за живота на едни от най-успелите жрици на любовта оставили принос, дали в жертва дупето си, но и допринесли за много обрати в световната история.

Задължително вижте още и: SEX…Най-важният фактор за успеха

Ще съм Ви благодарен, ако споделите какъв извод си направихте, до какви заключения стигнахте, от прочетеното в тази статията? Споделете мнението си в коментарите!

Рахаб “Блудницата” /Rahab the Harlot/

Място: Йерихон, 1400 години преди Христа

Рахаб идва от семейство представители на средната класа живели в Йерихон. Тя е била интелигентна, независимо мислеща жена и в онези дни е имало само една професия за момиче като нея, в която да развие пълния си потенциал на жена, от което пък да извлече максимална полза за себе си.

Рахаб и шпионите
Рахаб и еврейските шпиони

Защото в онези дни омъжената жена е робиня на мъжа си, докато проститутката живее собствения си живот и взема собствените си решения независимо от никой. Точно като такава Рахаб е имала своята безценна свобода, независимо от високата цена!

По всичко личи, че тя наистина е била добра в това, което е правила и то прекалено добра. В разцвета на силите си тя има вече собствен имот и стабилен доход, придобити от професията ѝ на проститутка.

“Тя имаше къща за себе си, отделно от нейния баща, майка, братя и сестри ….” Изглежда, че Рахаб, макар и ангажирана в гнусна професия, е в състояние да живее удобно.” от Библията

Живот достатъчно удобен и подсигурен, за да започне да копнее за нещо повече от това, за нещо като кариера, която не включва стиснати мъже на средна възраст, къпещи се веднъж годишно, представляващи голяма част от клиентелата ѝ!

Какво я прави велика?

Да се върнем обратно в 1422 г. преди Христа и да погледнем какво казва Библията за тази лека жена! Израилтяните са живели на безплодна, суха земя наречена Шитим. По това време царят на евреите изобщо не е харесвал да живее на това място, така че той обръща поглед към красивите забележителности на Йерихон.

За да подготви бъдещите си военни атаки, той изпраща двама шпиони да проучат терена. Изпратените млади евреи свършват задачата, след което търсят убежище именно в къщата на красивата Рахаб.

В библията не се посочва, защо са избрали да останат точно там, но това е било достатъчно очевидно в лицето, предполагам и в други части на тялото на красивата еврейска куртизанка.

Тяхното разузнаване и път за бягство били прекъснати, когато Йерихонският цар изпратил войници да търсят двамата еврейски шпиони научавайки, че обикалят из града му и проучват терена.

Рахаб скрила младите евреи и убедила царските войници, че двамата мъже не се крият в дома ѝ, а някъде другаде като така с цената на живота си спасила двамата шпиони.

Точно добротата на Рахаб, на тази уж долна проститутка, заклеймявана от всички като нищожество, спасява шпионите на еврейския цар и те двамата благодарение на нея били в състояние да предадат важна информация, която да доведе до завладяването на Йерихон от армиите на Израел!

Вярвайте в каквото искате за Библията, но точно там в Стария завет е казано, че ходът на световната история е бил обърнат от една проститутка със златно сърце, от едно добро момиче с “гнусна” професия. Цялата история за Рахаб може да видите тук за жалост на английски.

Аспазия /Aspasia/

Място: Великата Атина

Подобно на много леки жени, Аспазия е родена в доста лоша житейска ситуация. Тя е чужденец в Атина, което в онези времена означава, че нейните права на човешко същество, както и гражданските ѝ такива клонят към никакви и почти е било сигурно, че никога няма да може да се омъжи поне според традиционните правила.

Аспазия
Име на картината: “Сократ търси Алкивиад в къщата на Аспазия”

Единственото място в атинското общество, където тя намира убежище и шанс за оцеляване и което е отворено за жени в нейното положение, е легендарният Атински бордей, рай за всички мъже.

Проституцията в Атина не е била нито незаконна, нито някой в атинското общество е гледал с такъв укор към нея, както в нашето съвремие.

И мъжете, и жените са могли да се предлагат срещу пари с разликата, че мъжете са можели да напуснат и да се откажат, когато станат пълнолетни /педофилите тогава изобщо законът не ги е закачал/.

Аспазия, разбира се, се възползва от това, а и няма особено голям избор да не го направи като се превръща в “hetaera” или с други думи казано наистина висок клас проститутка като прегръща всички предимства от това.

портрет на АспазияТози вид проститутки са били като цяло добре образовани и по закон са били независими от всякакви мъже и дори им било позволено да плащат данъци и да имат собствено недвижимо имущество.

Казано с думи прости красивата Аспазия е била на върха в йерархията на проститутките и освен това се била прочула в цяла Атина!

Какво я прави велика?

Аспазия много добре е осъзнавала, че е красива, гореща жена и е знаела превъзходно как да се възползва от тази своя красота, за да получи точно това, което иска.

Скоро тя става нещо като съпруга на Перикъл, първият човек в Атина – известен държавник и оратор, нещо като смесица между Обама и Опра в наши дни.

Тя и нейният почти-съпруг се превръщат в център на велика група от философи и мислители от всички краища на града.

Аспазия не просто е познавала великия философ Сократ, но и има много исторически факти, които я сочат и за един от неговите учители. Да, точно така. Проститутката Аспазия един от учителите на Сократ!

Някои учени и историци дори предполагат, че тя има пръст и в произхода на оригинала на Сократическия метод на мислене, но по някаква причина тези факти не са намерили място в съвременните учебници по философия….

Нел Гуин /Nell Gwynn/

Място: Лондон, Англия. Време: 1650-1687г

Нел Гуин е дъщеря на алкохолик, собственик на публичен дом в тежко финансово състояние. Тя започва да работи още в много ранна възраст, като продава закуски по време на пиеси и като доставя различни съобщения на младите, похотливи благородници – нещо като съвременен палав SMS.

Nell Gwynn
Портрет на Nell Gwynn

Повечето историци веднага биха се съгласили, че момичетата от онези времена нерядко предоставят и нещо повече от освежителни напитки. Нел не е изключение.

Тя доста често задоволявала перверзни аристократи на гърба на театъра, където е продавала закуските си.

Един слънчев ден, когато Нел била още в млада, юношеска възраст, тя среща Кралят, Чарлз II по време на пиеса. Владетелят на Англия е впечатлен от остроумието и красотата на младата блудница и не пропуска да я покани в замъка си, но не вярвам, за да си говорят.

В живота едно нещо винаги води до друго и съвсем скоро Нел Гуин е редовна участничка в забавленията на краля като под забавления историята има предвид изцеждането на неговия пенис!

За съжаление обаче вниманието, което и се оказвало от краля изобщо не и било достатъчно, тя искала много повече.

По времето когато двамата с владетеля на Англия се срещат, той, като всеки уважаващ се мъж, имал съпруга, любовница и низ от бивши и непрекъснато присъединяващи се уличници, всички от които се борели за вниманието му.

Но Нел Гуин е била много умна и това в комбинация с чара, остроумието и амбицията ѝ осигурява да стане най-обичаната наложница на царя. Нел става фаворитката!

Какво я прави велика?

Нел Гуин никога не отрича миналото си, нито пък изглежда най-малкото виновна за него, имайки предвид житейските обстоятелства, в които е родена и живяла.

Една история разказва как избухва бой между мъже, защото единият изкрещява, че тя е най-долната курва в цяла Англия. Нел прекратява свадата като просто казва: “Да, аз наистина съм курва. Но намерете нещо друго, за което да се биете“.

Това не е първият път, когато Нел признава откровено пред огромна тълпа от непознати, че е представител на доста любима на много мъже част от обществото.

Известен е още един случай, в който пленителката на сърцето и на оная работа на краля предизвиква смут сред населението на стара Англия.

Веднъж голяма тълпа я обижда по улицата, че била любовница на владетеля на Портсмут и освен това я засипват с най-различни цветущи обиди, наричайки я долна католическа курва.

секс зад театъра
Какво се случва зад Театъра…..?

Но Нел с присъщото си самочувствие спира и коригира “погрешно мислещите добри хора” като им казва: “Мили хора, вие грешите. Аз не съм католическа курва, аз съм протестантска курва”. Всички млъкват, а тя продължава по пътя си, яко запушила устата на тълпата! Курва, ама с характер, дет‘ се вика!

Тази смес от остроумие, чар и красота с времето спечелва и простолюдието, и царския двор и я превръща в любовница номер едно на краля, отстранявайки всяка друга пред себе си.

Нел е била хитра жена. Тя успява да използва максимално в своя полза царя и народа на Англия, за да осигури на сина си титла на херцог.

Освен това успява и да убеди владетеля на Англия Чарлз да изгради Кралска болница за бивши военнослужещи в град Лондон, една от предшествениците на тамошните съвременни медицински учреждения.

Жоржина Байер /Georgina Beyer/

Място: Нова Зеландия. Време: от 1957 до сега

Жоржина има интересна съдба. В началото на своя живот една от най-големите “леки жени”, променили хода на световната история, е родена като мъж с името Джордж Бертран.

Georgina Beyer
В началото Жоржи беше мъж….

Когато Жоржи стартира курвенската си кариера работейки като транс-сексуална проститутка в юношеската си възраст, започва да използва и името Жоржина Байер.

Жоржина доста бързо попада в лоша компания. Започва да кръстосва нощните клубове из цяло Сидни танцувайки в тях и да си ляга с когото ѝ/му падне, за да изкара допълнителни пари, а и да задоволи неопределените си сексуални нагони.

Но не след дълго в един от кварталите на Сидни наречен “Кинг” тя приключва с този си начин на живот след една жестока случка. Тя/То/Той бива заговорена, след което брутално изнасилена от четирима неизвестни мъже.

И докато в екшън филмите това е точката, където Жоржина взема властта в ръцете си и тръгва да потопи улиците в кръв в името на отмъщението, той/тя поема в съвсем друга посока вместо това!

Какво я прави велика?

След атаката и изнасилването Жоржина напуска Австралия в посока Нова Зеландия, опитвайки се да преодолее травмата си от жестоката случка и да намали вероятността да бъде убита от един от 14392-та вида отровни гадини, лежащи под домашната ѝ земя в Австралия.

През 1984 г. Жоржина се подлага на операция за смяна на пола. Вече променена и напълно съвместима по тяло и дух, тя започва да работи предимно като актриса, след което и като радио водещ.

Докато накрая, в началото на 90-те години, Жоржина Байер влиза не къде да е, а в местната политика. Тя става първият в света транс-сексуален кмет през 1995г, постижение, което е омаловажено от неин още по-голям успех през 1999 г., когато е избрана да влезе в парламента на Нова Зеландия.

Жоржина прекарва цели осем мандата като първия транс-сексуален депутат в света, докато не се пенсионира през 2007г. В момента тя все още е активна сила в борбата за правата на гейове, лесбийки, бисексуални, транс-сексуални и всякакви такива, объркани хора по света.

Императрица Теодора /The Empress Theodora/

Място: Константинопол. Време: 497-510г след новата ера

Историята много добре помни Теодора, съпругата на великия Юстиниан, най-възхвалявания владетел на Източната Римска империя. Но Теодора не е родена императрица.

Когато нейният баща умира, тя заедно с майка си и двете си сестри изпадат в крайна бедност и мизерия. Жадна за пари, майката на Теодора изпраща трите си дъщери да работят “зад Театъра“. Вече прочетохте историята на Нел Гуин и знаете какво означава това, нали?

Императрица Теодора /The Empress Theodora/
Портрет на Императрица Теодора /The Empress Theodora/

Като доста от нашите страхотни съвременни жени и Теодора поема по пътя на сексуалното себераздаване толкова естествено както патицата стои върху водата.

За съжаление обаче тя не е имала уменията да пее или танцува, да свири на някакъв музикален инструмент и за да компенсира това, тя става най-разкрепостената, най-безразборната и талантлива майстор-куртизанка, която Константинопол някога е виждал. С две думи става супер курва!

За нея тогавашният историк Прокопиус казва: “Тя даде младостта и тялото си на всеки, когото срещна по пътя си“. Което казано по друг начин означава, че е яздила повече мъже, отколкото е ходила пеша до центъра на Константинопол и обратно.

Прокопиус още разказва за нея, че тя доста често е била особено щастлива, когато е ходила на пикник с още 10 млади мъже, че дори и повече в разцвета на силите си като без проблем ги е оправяла всички тях за една нощ.

Като имайте предвид, че всички тези млади и богати мъже са имали около себе си общо около 30 роби и затова какво е правила с тях историята предвидливо мълчи. Явно тази жена е страдала от тежка форма на нимфомания, от която болест искам да страда и бъдещата ми жена 🙂

оргия в стил императрица Теодора
Нищо и никаква работа за неуморната бъдеща императрица Теодора

Въпреки че с разкрепостеното си поведение хвърля в смут дори и посланиците на “Купидон“, тя вътрешно страда, че природата не отключва по същия начин и нейната душевност, която да посрещне със същото желание и пратениците на бога на любовта. Това в буквален превод може да се преведе и: три дупки просто не са достатъчни….

Какво я прави велика?

В крайна сметка Теодора открива Йоан, мъж, който тя иска да вземе вкъщи за повече от една нощ. И за нейно щастие се оказва, че този Йоан е бил Юстиниан, не кой да е, а императорът на Рим.

В резултат на това Теодора се превръща в нещо като заместник-мениджър на империята, в човек с равна власт в ръководенето на царството с тази на един от най-великите императори на Рим.

През годините си на върха тази огнена жена превърнала се в императрица установила закони, които наказвали със смърт насилствената проституция и изнасилването и помогнала за установяването на основни права за собственост на жените в цялата Източна империя.

Въпреки възвишения си статус Теодора никога не забравя скромните си корени. Тя се възприема като приятел на бедните, държи се с тях като такава и е един от най-великите реформатори на правата на жените в световната история.

За финал

[sws_divider_line]

Може да са били “леки”, но всички тези жени безспорно са допринесли освен за собственото си благо разумно използвайки прекрасните си тела, но и за благото на човечеството хитро използвайки острия си ум.

Така че дали ще ги съдим или ще им кажем едно „Евала“, всеки ще реши сам за себе си както и какво можем да научим от техните истории.

По-интересното е обаче какво се случва с нашите прекрасни съвременни жени? Готови ли са освен да предлагат телата си срещу различни материални блага достигащи понякога до малко питие в нощен бар, да жертват и нещо повече или просто гледат единствено собствения си меркантилен интерес?

Освен по повод статията нямам търпение да ме разкъсате в полето за коментарите и по тези въпроси. Моля ви направете го както бихте разкъсали безплатна курва, подарена ви за рождения ден… Очаквам ви, коментирайте…

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак