Кой първи казва “Обичам те” – мъжете или жените?

секс

Отговорът може и да ви изненада!

Наскоро един от най-известните вестници в Америка Washington Post публикува авторитетно изследване, което стана доста коментирано, а именно:

Кой казва първи обичам те – мъжете или жените?

Изследователя на този казус смята,  че това събитие – да кажеш обичам те на някого е много важно и е крайъгълен камък в отношенията на всяка двойка. Ще ви разкажем малко повече подробности за това проучване и интересните факти произтичащи от него.

Психологът Джош Акерман съобщава първо в специализираното издание “Личността и социалната психология“, че докато повечето хора смятат, че в една връзка обикновено жената казва първа “обичам те”, той установил, че мъжете са много по-склонни да изрекат първи вълшебните думи! Д-р Акерман бил изненадан, отбелязвайки, че:

“Редовно сме облъчвани от идеята, че жените са по-емоционални, докато мъжете крият чувствата си, но това, както се вижда от експеримента, не е точно така”

Освен чувства, зад това изявление може би се крие и нещо друго, нещо животинско…

Във времена на “измамни връзки“, трябва ли да сме изненадани от тези резултати? Мъжът доста често започва романси със създаването на изкуствена интимност. Това е установено при експеримент в една среща между мъж и жена, като се подчертава физическото привличане и чар, без отношение към истинската съвместимост.

Тук се включва мъжката истина и природа, така че той да може лесно да отговори на вкусовете на жената и по този начин да увеличи сходството си между тях.

Всички тези повърхностни еднаквости във вярванията, интересите и целите ще бъдат нагодени прилично при наличието на основание за огромно сексуално привличане между двойката. Оттам нататък тези прилики ще се превърнат в причина да вярваме в бъдещето на тяхната връзка и ще се разбере /евентуално/ дали става въпрос само за секс за една нощ,  изгодно приятелство или става въпрос за по-сериозен, дългогодишен ангажимент.

Факт е още и, че мъжът няма да разчита само на физическото привличане и гладкия разговор, за да примами жената да се влюби в него и да му “пусне”.

Той е научил добре от своите колеги, от медиите, филмите, интернет, от музиката на какво всъщност се наслаждават жените, когато са ухажвани и ще го използва умело.

Романтична вечеря, бавни танци в притъмнения денс клуб, разходка по плажа на лунна светлина, свирене на любовни балади специално за нея, клетвени декларации за любов и вярност и т.н. Всички тези неща ще спечелят доверието на жената, ще получите нейното благоразположение и е много вероятно тя да ви позволи и физическият контакт, за който всъщност сте направил всички изброени преди малко романтични неща.

Веднъж щом мъжът намери жена, която не е отхвърлила първоначалната му увертюра за флирт, той ще насочи усилията си към маневриране: от романтиката към физическият, покварен свят – или с две думи ще иска да спи с нея!

Любовта, която той изповядва в двучасовите телефонни разговори и постоянните текстови съобщения е много повече сексуален копнеж и увлечение, а не желание да задълбочи повърхностните си познания за съответната жена като личност. Изкуствената интимност ще подведе и двамата любовници в мисленето си, че са открили “Единственият”.

В безскрупулното ни общество, това не само се е превърнало в начин мъжете да се възползват за една нощ от жените, но и за съжаление в нормална пътека към олтара. Да вземем виртуалните запознанства и флиртове например и съпътстващата ги измамна, повърхностна романтика, която мъжете създават в главите на жените/а и не само мъжете, и жените го правят/. Не са редки случаите, при които три дена след среща в резултат на този вид виртуална комуникация развръзката е брак.

И този брак в в много случаи трае не повече от 6 седмици.

Звучи доста глупаво, парадоксално дори. Но много от отговорните и интелигентни хора започват точно такива отношения непрекъснато в целия свят.

Затова не е изненада, че мъжете в доста случаи казват първи “обичам те”.

Защото както може би разбрахте, целта на това сериозно изявление от страна на мъжкия пол е свързана по-скоро с това неговите представители да ви изч***т, отколкото да ви опознаят и обичат мили дами!

P.S. По тази тема може да се спори много. Точно затова Ви каня най-любезно да изкажете своето мнение в полето за коментари отдолу…

източник: д-р Джери Брунс


[su_box title=”Още по темата за любовта и секса” style=”soft” box_color=”#ffffff” title_color=”#8b8b8b” radius=”2″]
  1. Как да се насладим на самотата – не само на Свети Валентин
  2. Психология на любовта – най-после практично обяснение
  3. Какво се случва с “дамите”, когато се натряскат?
  4. Защо сексът е най-важния фактор за успеха?
  5. Ето как да я из***ш правилно – веднага
[/su_box]

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Отстъпки и подаръци за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак 
ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА
4.8 / 5 от 2000+ човека
ПОСЛЕДНИ БРОЙКИ

Отстъпки и подаръци
за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак

ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА