Кой първи казва „Обичам те“ – мъжете или жените?

Запази за по-късно

Отговорът може и да ви изненада!

Наскоро един от най-известните вестници в Америка Washington Post публикува авторитетно изследване, което стана доста коментирано, а именно:

Кой казва първи обичам те – мъжете или жените?

Изследователя на този казус смята,  че това събитие – да кажеш обичам те на някого е много важно и е крайъгълен камък в отношенията на всяка двойка. Ще ви разкажем малко повече подробности за това проучване и интересните факти произтичащи от него.

Психологът Джош Акерман съобщава първо в специализираното издание „Личността и социалната психология„, че докато повечето хора смятат, че в една връзка обикновено жената казва първа „обичам те“, той установил, че мъжете са много по-склонни да изрекат първи вълшебните думи! Д-р Акерман бил изненадан, отбелязвайки, че:

„Редовно сме облъчвани от идеята, че жените са по-емоционални, докато мъжете крият чувствата си, но това, както се вижда от експеримента, не е точно така“

Освен чувства, зад това изявление може би се крие и нещо друго, нещо животинско…

Във времена на „измамни връзки„, трябва ли да сме изненадани от тези резултати? Мъжът доста често започва романси със създаването на изкуствена интимност. Това е установено при експеримент в една среща между мъж и жена, като се подчертава физическото привличане и чар, без отношение към истинската съвместимост.

Тук се включва мъжката истина и природа, така че той да може лесно да отговори на вкусовете на жената и по този начин да увеличи сходството си между тях.

Всички тези повърхностни еднаквости във вярванията, интересите и целите ще бъдат нагодени прилично при наличието на основание за огромно сексуално привличане между двойката. Оттам нататък тези прилики ще се превърнат в причина да вярваме в бъдещето на тяхната връзка и ще се разбере /евентуално/ дали става въпрос само за секс за една нощ,  изгодно приятелство или става въпрос за по-сериозен, дългогодишен ангажимент.

Факт е още и, че мъжът няма да разчита само на физическото привличане и гладкия разговор, за да примами жената да се влюби в него и да му „пусне“.

Той е научил добре от своите колеги, от медиите, филмите, интернет, от музиката на какво всъщност се наслаждават жените, когато са ухажвани и ще го използва умело.

Романтична вечеря, бавни танци в притъмнения денс клуб, разходка по плажа на лунна светлина, свирене на любовни балади специално за нея, клетвени декларации за любов и вярност и т.н. Всички тези неща ще спечелят доверието на жената, ще получите нейното благоразположение и е много вероятно тя да ви позволи и физическият контакт, за който всъщност сте направил всички изброени преди малко романтични неща.

Веднъж щом мъжът намери жена, която не е отхвърлила първоначалната му увертюра за флирт, той ще насочи усилията си към маневриране: от романтиката към физическият, покварен свят – или с две думи ще иска да спи с нея!

Любовта, която той изповядва в двучасовите телефонни разговори и постоянните текстови съобщения е много повече сексуален копнеж и увлечение, а не желание да задълбочи повърхностните си познания за съответната жена като личност. Изкуствената интимност ще подведе и двамата любовници в мисленето си, че са открили „Единственият“.

В безскрупулното ни общество, това не само се е превърнало в начин мъжете да се възползват за една нощ от жените, но и за съжаление в нормална пътека към олтара. Да вземем виртуалните запознанства и флиртове например и съпътстващата ги измамна, повърхностна романтика, която мъжете създават в главите на жените/а и не само мъжете, и жените го правят/. Не са редки случаите, при които три дена след среща в резултат на този вид виртуална комуникация развръзката е брак.

И този брак в в много случаи трае не повече от 6 седмици.

Звучи доста глупаво, парадоксално дори. Но много от отговорните и интелигентни хора започват точно такива отношения непрекъснато в целия свят.

Затова не е изненада, че мъжете в доста случаи казват първи „обичам те“.

Защото както може би разбрахте, целта на това сериозно изявление от страна на мъжкия пол е свързана по-скоро с това неговите представители да ви изч***т, отколкото да ви опознаят и обичат мили дами!

P.S. По тази тема може да се спори много. Точно затова Ви каня най-любезно да изкажете своето мнение в полето за коментари отдолу…

източник: д-р Джери Брунс


[su_box title=“Още по темата за любовта и секса“ style=“soft“ box_color=“#ffffff“ title_color=“#8b8b8b“ radius=“2″]
 1. Как да се насладим на самотата – не само на Свети Валентин
 2. Психология на любовта – най-после практично обяснение
 3. Какво се случва с “дамите”, когато се натряскат?
 4. Защо сексът е най-важния фактор за успеха?
 5. Ето как да я из***ш правилно – веднага
[/su_box]
 • 39
 •  
 •  
 • О.Минчева каза:

  Съгласна съм с всичко написано.Ето защо много жени се чудят ,защо ,след като ми се кълнеше в любов изчезна.Защото е получил каквото иска дами – а именно секс.Това от гледна точка на жените е безкруполно и гадно честно казано не знам мъжете нямат ли нужда от любов също ? А как се събужда тази любов в мъжа за мен остава загадка!

 • М.Д. каза:

  Извод No1: Г-ца Христова е фригидна.
  Извод No2: …и мъжете, и жените не са това, което бяха. „Сексът и градът“ ги прецакаха, поне нежната половина… Жената първа трябва да каже „Обичам те“, това е своеобразното нейно предложение за сериозна връзка (брак).

  П.П. Мъже, никога не казвайте първи тези думи „Обичам те“.
  П.П. …колкото и да Ви се иска. 😉

 • Мери каза:

  Прави сте, добра статия. напоследък мъжете все по-често казват обича те и аз вече разбирам защо. Дори на сегашния си приятел казах че ще ми каже обичам те когато наистина го почувства. Отвратително е че доста мъже и над 30 са на този принцип, примерно един бивш ми се правеше на мил и добър, купуваше ми подаръци, а когато заживях при него си показа рогата и каза че така ме подмамил да легна с него, искал кротка жена. Ами тва да не е каталог бе? Иска да я контролира, само дето му показах че жена със зодия лъв никой не може да я командва!

 • Десислава Христова каза:

  Тази статия не можеше ли да мине без порното?

   • Десислава Христова каза:

    Е щом не виждаш,какъв е смисълът да го обсъждаме?

   • Десислава Христова каза:

    1.Трябва да се научиш да търпиш критика-иначе не ставаш.2.Не можеш да си позволяваш лукса да подценяваш и обиждаш аудиторията си!Да-един повече или по-малко,все тая!Но кои остават?3.Ако да имаш развито чувство за естетика е болестно състояние-значи съм болна.Познай какво си мисля аз за тези,които го нямат?6.Въпросът “Как?“ е много важен!Как си представил снимковия материал във въпросната статия?Вулгарно!Това не е еротика!Замени във въображението си лицата на дамите с това,на твоята майка и ела да ми кажеш,че това е еротика!Не става въпрос за м орал,става въпрос за естетика!Ако и сега не разбираш какво имам предвид,не ми остава нищо друго,освен да ти тегля една майна и да си гледам битието!7.Последно.Ти все още не знаеш какво е любов,а си седнал да ми пишеш!Кой пръв казвал „обичам те“?Ми който се нуждае повече от любов,те този!Като имаш дете,дай боже един ден,тогава ще разбереш какво е любов!И тогава ще схванеш разликата между порно и еротика,между изтънченост и вулгарност и т.н…Не се чувствай длъжен да отговаряш-все ми е едно.Просто трябваше да ти кажа всичко това-нали те харесвах!

    • На всичките ти простотии няма да отговарям, само ще кажа, че желания ефект е на лице и освен това АЗ не излагам моя гледна точка – цитирал съм източник д-р Джери Брунс, директор на La Mer Integrative & Behavioral Medical Group, ОК!

     Това не е личен блог, а комерсиален сайт, кое не е ясно не разбирам!

    • На всичките ти простотии няма да отговарям, само ще кажа, че желания ефект е на лице.

     Освен това АЗ не излагам моя гледна точка – цитирал съм източник – д-р Джери Брунс, директор на La Mer Integrative & Behavioral Medical Group, ОК!

     Това не е личен блог, а комерсиален сайт, кое не е ясно не разбирам!

 • Ivelin Peychev каза:

  Живеем в интересен свят. Няма значение дали сме се запознали с любовта на живота си по интернет или на живо, дали се познаваме от един ден или десет години. Любовта е нещо прекрасно, нещо невероятно, нещо уникално.

  Моят съвет е – усетите ли, че срещу вас стои сродната ви душа, не правете глупостта да я оставите да си отиде!
  Защото колкото и велик и успешен живот да имате, нямате ли скъп човек, който да е до вас заради самите вас, то всичко е безсмислено. 🙂

 • 🔰 Влез в клуба

  👤 Вход / Профил

  📗 Библиотека

  🏆 ВИП зона

  🧰 ВИП Tools

  🔥 Facebook група

  📜 Тайните на Мастърхак

  🎁 Подари абонамент

  🔴 За Реклама

  🦉 За Нас


  🔘 Общи условия

  🔘 Права за ползване

  🔘 Privacy Policy

  🔘 Cookies

  🔘 Решаване на спорове


  LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


  Facebook

  📩 office@lifehack.bg

  >