10 курса на правна тематика, които ще ти спестят стотици левове

Добре е всеки от нас да знае правата си, било то в личен аспект, в бизнеса или пък в отношенията с администрацията. Не всеки обаче има желание да инвестира години от живота си в изучаване на право. Ако искаш да научиш правния отговор на даден въпрос, нямаш много варианти. Можеш да се обърнеш към адвокат или пък да пробваш късмета си с Google. Ако избереш второто, е твърде вероятно да попаднеш на сайта pravatami.bg.

От скоро екипът на pravatami.bg реализира един свой нов проект в областта на ПРАВНАТА информация. Това са 10 курса, обхващащи 10 различни области на правото.

Всеки курс се състои от 10 последователни лекции, които потребителите получават в своята входяща пощенска кутия (е-мейл) в продължение на 10 дни.

Курсовете се провеждат онлайн и потребителят има възможност да прочете лекциите в удобно време само за 5 минути на ден!

Ето и 10-те най-търсени от читателите теми:

#1. Бизнес: стартиране и управление на фирма

Group 92.svgВ този курс ще научиш в детайли какво представляват фирмите и коя е най-удачната форма за твоя бизнес. Екипът на pravatami.bg е обяснил ясно и точно, не само как се случва регистрацията на фирма, но и какво се случва непосредствено преди и след стартирането.

#2. Интелектуална собственост: авторски права, търговски марки и патенти

Group 100.svgТук акцентът е върху интелектуалната собственост. Ще научиш какво е значението на марките и патентите като средство за защита на бизнеса. Обяснени са и други важни понятия като ноу-хау, дизайн и авторски права.

#3. Администрация: обществени поръчки, процедури, актове, данъци и такси

Group 110.svgАко смяташ, че работата с администрацията е мъчителна, но все пак ти се налага да я вършиш, този курс е за теб.

Същото важи и за обществените поръчки. В този курс ще можеш да прочетеш и какви данъци дължи бизнеса.

#4. Европа: еврофондове, институции, гражданство

Group 148.svgАко живееш и работиш или учиш в Европейския съюз или пък това ти предстои, този курс е идеален за теб. Ще се запознаеш не само с възможностите за живот в чужбина, но и как твои близки чужденци могат свободно да пребивават и живеят в България.

#5. НПО: Стартиране и управление на организация с идеална цел

Group 123.svgНеправителствените организации са най-популярната форма за реализирана на общественополезни идеи. Ако ти имаш такава и искаш да я развиеш, ще ти бъде необходимо да учредиш НПО.

В този курс можеш да научиш всички детайли, свързани със стартирането и управлението на една организация.

#6. Осигуровки и пенсии

Group 304.svgЗащо ти удържат пари от заплатата? Какво значат понятия като осигурител, осигурен, осигурителен риск, фонд? Отговорите на тези въпроси можеш да намериш в този курс.

Ще научиш детайли и за пенсиите – техният размер, кога и как се получават. Дори и да не си в този етап от живота си, не пречи да знаеш.

#7. Полиция: КАТ, прокуратура, престъпление и наказание

Group 161.svgТук ще те поставим в позицията на нарушител, извършител на престъпление, свидетел, жертва и дори потърпевш от полицейски произвол. Дори и да не си изпадал в такава ситуация, ще си наясно с правата си ако това се случи.

#8. Семейство: брак, развод, деца, наследство

Group 172.svgВ този курс научаваш как се сключва брак, как се управлява семейното имущество и какво се случва, ако в крайна сметка се стигне до развод. Pravatami.bg са разгледали и правата на децата, включително записване в детска градина и училище.

#9. Работа: правата ми като служител

Group 16.svgМоже би не знаеш, но България е една от страните, в която работниците имат най-много права. Тук ще научиш как започват и приключват отношенията във връзка с един трудов договор и какво по-точно могат и не могат да правят служители и работодатели.

#10. Потребители: правата ми при ползване на стоки и услуги

Group 288.svgЗнаеш ли, че ако сключиш договор онлайн, можеш да се откажеш от поръчаната стока в срок от 14 дни от получаването й, без да посочваш причина? Освен това ще научиш и за правото си на информация, рекламация и много други детайли в отношенията си с различните търговци.

bg-title

Разкодирани по този достъпен начин, правата ти повече никога няма да са табу, а инструмент, чрез който да вървиш по-лесно напред и да се защитиш при нужда.

Избери си курс – Използвай правото в своя полза


Цената на един курс е 18 лв. В края на курса със сигурност ще си запознат добре с правата и задълженията си в избраната от теб област. Можеш да получиш дори и сертификат за завършен курс от pravatami.bg.

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: