Стресът и ефекта му върху психиката, работоспособността и самочувствието

стрес

Днес ще разгледам стреса и ефекта от него върху психиката, работоспособността и самочувствието на мъжа. Тази тема ми е интересна, тъй като съм треньор не само на спортисти, но и на хора с напрегнато ежедневие. И едните, и другите са подложени на сериозно психическо и физическо натоварване.

Моята задача е добре да преценя и дозирам хранителния им режим, тренировките и възстановяването им. На пазара има десетки продукти, които могат да бъдат от полза в дадения момент. Но моята идея винаги е била да търся и прилагам натурални и билкови такива, които да не „лекуват”, а да  подпомагат организма сам да се справи със състоянията, в които изпада.

Анализирайки предпоставките за честа умора, чувство на слабост, липса на мотивация и лошо качество на съня, лесно стигам до основната причина. А именно стресът и последствията от него – намалено либидо, снижено самочувствие, трудно съсредоточаване и като цяло по-трудно справяне с ежедневните задачи.

В спорта от години, използваме екстракта от българската билка Трибулус Терестрис за подобряване на възстановяването и повишаване на спортните резултати, при различни видове атлети – от професионални до любители. Но от няколко години, започнах все по-често да я включвам в режимите на хора, които са подложени на тежко и постоянно физическо и психическо напрежение.

Резултатите са повече  добри – много по-бързо възстановяване, подобрен фокус, трудоспособност и желание за спорт и странични дейности. Оказа се, че хората, които започнаха да приемат течния екстракт на билката подобриха както психическата, така и физическата си форма – повече мускули, по-малко мазнини и задържана вода, повишено либидо и сексуално желание.

ова се оказа едно много добро решение. Но аз винаги съм се опитвал да подобрявам и повишавам ефекта от използваните продукти, като ги съчетавам с други. Изпробвам всякакви комбинации, които да дадат по-голям ефект взети заедно, от колкото приети по отделно. Така с професионалния екип на Цветита Хербал, в който като консултанти участват треньори, лекари, фармаколози, изследователи и хора, работещи много тясно в сферата на добавките и лекарствата, стигнахме до следния извод. Българският екстракт от билката Трибулус Терестрис много успешно може да се комбинира с екстракт от Гинко Билоба.

Чувайки името на тази билка, веднага в съзнанието на хората изникват асоциации с мозъка, паметта и концентрацията.

Това е напълно вярно и точно, но не само!

Оказва се, че комбинирането на тези два екстракта има синергичен ефект върху възстановяването, концентрацията и подобряването на психическата и физическа форма. От една страна се подобрява кръвоснабдяването на мозъка и крайниците, дължащо се на свойствата на Гинко Билоба. От друга страна влиянието на Трибулус стимулира натуралното производство на тестостерон при мъжете. В резултат се получава едно изключително добро съчетание. Комбинация, която в пъти подобрява състоянието на хора, подложени на стрес и постоянна умора.

При всички мои клиенти, тази комбинация заработи чудесно и само след седмица, те забелязаха положителния ефект и резултатите.

За един мъж подобреното настроение, самочувствие и желанието за работа и спорт е водещо за постигането на добри резултати. Най-хубавото, разбира се е, че тези ефекти се отразяват, благодарение на естествени процеси в тялото, а не в резултат на външни химични съставки, които изкуствено стимулират работата на организма.

Накратко – натурални екстракти, работещи за подобряване функциите на тялото по естествен път.

стрес

Практическото приложение

Още с излизането на комбинацията, започнах да я прилагам на клиенти, които работят над 8 часа на едно място в офис, пред компютър. При тях наблюдавах не толкова физическа умора, а по-скоро психическо натоварване, раздразнителност, трудно съсредоточаване в късните часове на деня.

Въпреки, че не извършваха тежък труд, вечер се чувстваха скапани и трудно намираха сили и мотивация за тренировка или друга странична дейност. Включвайкитечния екстракт от Трибулус + Гинко Билоба на Цветита Хербал, още след първата седмица забелязах повишено настроение през деня и желание за тренировки. Започнаха да ми споделят, че се справят по-добре с работата и вече не се чувстват изморени на работното място.

Забелязах, че благодарение на свойствата на Трибулус + те започват да губят мазнини от проблемните области около кръста и ханша. Освен това не натрупваха излишна вода в краката, резултат от заседналия им начин на живот през деня.

Подобреното кръвоснабдяване и циркулация на кръвта и лимфата, бяха спомогнали за това. По време на тренировките, клиентите ми станаха по-мотивирани, по-силни и по-издръжливи, а това разбира се повиши спортните им резултати драстично. Оказа се, че една супер малка промяна, като включването на билковия екстракт, повлия редица благоприятни процеси и резултатите бяха страхотни.

На следващата стъпка, започнах да прилагам тази формула и при хора, подложени на физическа умора. За мое учудване, резултатите при тях също бяха много добри. Оказа се, че подобрената циркулация на кръвта и нормализираните хормонални нива, доведоха до по-бързо и качествено възстановяване. От там и ефектът от тренировките значително се засили. Със същия обем от тренировки започнахме да постигаме още по-добри резултати.

Нямаше как да подмина и дамите.

Затова включих течният екстракт във възстановяването на някой от тях. Ефектът беше, че при повечето постигнахме регулиране на хормоналния баланс, по-леко преминаване на месечния цикъл и значително подобряване на фокуса през деня и по време на тренировки.

Ролята на експерта

Има, разбира се специфика в приема на всички суплементи, която зависи от възрастта, пола, натовареността, начина на живот, вида спорт или работа. Точно там ролята на треньорът и експертът е най-важна – да предостави най-добрата комбинация, в правилното време и дозировка – за да се постигне максимален ефект за кратко време. Аз и моя екип, работим в тясно сътрудничество с експертите на Цветита Хербал, която чрез своите иновативни технологии успява да ни предоставя продукт с толкова високо качество и концентрация, достатъчен за постигането на добър ефект с минимална дозировка. С годините сме изработили и изпитали различни комбинации и начин на прием на билковите екстракти. Благодарение на това, много хора ни се довериха и най-важното станаха наши лоялни потребители.

Няма по-голяма радост и гордост за един треньор, от това да вижда как неговите ученици постигат резултати, чувстват се здрави, жизнени, щастливи и работоспособни. Благодарение на билковите екстракти, аз успявам да постигам целите на хората, с които работя, натурално и здравословно.

Научете повече за Трибулус Терестрис


стресАвтор – Кирил Танев се занимава с фитнес и кондиционно трениране повече от 10 години, през които е изчел много книги и материали, изработил e много схеми и програми, и e използвал много добавки и препарати. Всичко, което е научил и постигнал е благодарение на много труд и желание. От няколко години започва да прилага всичко научено и изпробвано от него, както и от известни треньори и специалисти върху клиентите, с които работи. Постига страхотни резултати и трансформации, както и няколко медала от републикански и балкански първенства.

Привърженик е на поетапното навлизане в диета и режим, стараейки се да се избегне стреса на организма. Залага на ефективни методи за постигане на целта, специално разработени за всеки клиент, според неговите изисквания, цели и възможности. Един от най-четените автори в bodyconstructor.com

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Повиши фокуса и резултатите в живота, работата и бизнеса си с удивителните 20% за по-малко от 6 месеца...
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Пролетна оферта
Специална пролетна оферта
Последен шанс
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Специална пролетна оферта