Ресурси и инструменти за откриване, консумиране и споделяне на най-доброто съдържание в интернет

съдържание,приложения за Android,приложения за iPhone,приложения

Страхотни, безплатни приложения за Android и iPhone, които ще ви доставят най-доброто съдържание, което излиза ежедневно в интернет.

След тази статия ще притежавате или поне ще знаете кои са най-полезните и популярни източници, ресурси, доставящи най-качествените и интересни статии в мрежата, на които да се наслаждавате – директно през вашият телефон.

От друга страна любопитното и интересно съдържание се превърна във важен елемент на социалните медии, дори в техен основен стълб и без добри инструменти за неговото навременно откриване просто няма как!

Споделянето на полезни и релевантни материали ни помага да изградим доверие и да се утвърдим като модерни, находчиви, интересни и забавни – особено ако имаме сайт или фирмен блог.

Към това се стремим и ние в lifehack.bg и точно затова ще ви разкрия част от начините ни за намиране на изключително добри  материали с най-новото и интересното в световната мрежа.

Но успешното откриване на подобно съдържание, ако не за споделяне с други хора, то най-малкото за ваше лично удовлетворение е дейност, която следва да се установи като лесен процес, подкрепен с добри източници и безплатни инструменти.

Процес, който би трябвало да ви отнеме единствено минимално време и енергия, така че да преминете към важните и любопитни неща по възможно най-бързия начин…

Приложенията за Android и iPhone, с който ще имате удоволствието да се запознаете ако продължите да четете разбира се, ще ви помогнат да откривате най-новите и интересни публикации в интернет, тенденциите, които всички следят и всичко това  бързо и в движение…

…като за целта ще отбележим 3 основни стъпки за начало, необходими за този процес:

  1. Откриване – намиране на източници на материали, които са свързани с вашата индустрия и интереси. Постове, които да са ви от полза.
  2. Организация – събиране и организиране на тези източници и ресурси, така че те да са достъпни, когато имате нужда от тях – и на телефона, и на компютъра ви
  3. Разпределение – инструменти, използвани за съхранение, консумиране и разпространение на това съдържание.

Ако успеете добре да организирате този процес, интересното и любопитно съдържание ще се движи от вашите канали непрекъснато без спиране, понякога дори без да е необходима вашата намеса.

Малко личен опит…

[sws_divider_line]

Лично аз, преди нелепо да изгубя Андроида си, всяка сутрин, когато пристигна в офиса, докато се наслаждавам на кафето, чудейки се какво да направя само и само да не започна да работя,

…проверявам любимите си източници в телефона, които не спираха да ми доставят уникално и интересно съдържание, от което неведнъж съм черпил идеи за статиите ни в lifehack.bg

Казват, че егоизмът не е добра черта и точно затова днес искам да споделя с вас кои точно източници, инструменти и трикове може да използвате за откриването, организирането и разпространението на съдържание от вашият Андроид или iPhone, които аз самият вече ползвам.

Преди на Android, сега вече и на iPhone тези безплатни приложения не спират да ми вършат страхотна работа. Дано това да се получи и при вас…

И така, ето и цели 7 приложения за Андроид, iPhone и web, чрез които ще разполагате и управлявате най-интересните статии в интернет:

[toc]

1- Flipboard

[sws_divider_line]

съдържание,приложения за Android,приложения за iPhone,приложения

Може би вече сте запознати с Flipboard, тъй като съвсем скоро доста се тръбеше около него в интернет.

За това приложение казват, че е едно от най-красивите във вселената на IOS с iPhone и iPad.

Чудесен начин да откривате материали по много различни теми, което е много лесно да се организира.

Плюс най-интересното от профилите ви във Facebook и Twitter, които също може да вържете за инструмента и така да получавате информация и от там!

съдържание,приложения за Android,приложения за iPhone,приложения

Самото съдържание на публикациите се визуализира по страхотен начин с възможност за споделяне с приятелите ви  в  социалните мрежи.

съдържание,приложения за Android,приложения за iPhone,приложения

С това наистина уникално приложение наречено Flipboard може да разполагате ако сте с iPad, iPhone или Android

2- Flud

[sws_divider_line]

съдържание,приложения за Android,приложения за iPhone,приложения

Flud е друго приложение с превъзходен дизайн и адски полезно що се отнася до яки новини и статии.

Разполага също с чудесен начин за достъп до публикациите по различни теми според вашия избор. Има вградена разбира се опция за свързване с други хора и споделяне на съдържанието, което ви интересува.

В този ред на мисли е добре да споменем, че Flud има изразен социален привкус, тъй като през него може да следвате хора и можете да Flud-вате съдържание с вашите последователи.

съдържание,приложения за Android,приложения за iPhone,приложения

С това приложение може да разполагате ако сте с iPad, iPhone, Android, Windows Phone, дори и директно през web /вижте снимката отгоре/ ако нямате подобен телефон – само трябва да се регистрирате.

И двете приложения, които споменах се представят с минималистичен, страхотен дизайн, целящ страхотно потребителско преживяване, консумирайки постовете вътре в тях…

3- Zite

[sws_divider_line]

съдържание,приложения за Android,приложения за iPhone,приложения

Оооо да, Zite! Когато по-рано в статията говорех за сутрините с кафе в офиса, имах предвид именно кафе, офис и Zite.

Любимото ми приложение, в което избирате темите, които ви интересуват, след което се наслаждавате на уникално, страхотно качествено съдържание, поднесено по-удобен начин!

Това приложение вероятно ще стане любимо и на вас – дори мога да се обзаложа на това!

По своята същност Zite представлява умно, адаптивно магазинно приложение, което научава вашите предпочитания в резултат на начина, по който го използвате или като просто отбележите темите, които ви интересуват.

съдържание,приложения за Android,приложения за iPhone,приложения

Това може би е най-успешният инструмент що се отнася до доставяне на информация, точно каквато бихте искали да видите.

Zite наистина прави точно това…

След Facebook,  Zite е второто най-използвано нещо от мен на моя бивш Андроид и настоящ iPhone.

Да не забравя да ви спомена и удобната опция, която и вие като мен може да приложите, а именно да запазвате това, което сте си харесали в приложението, директно във вашият evernote акаунт.

Може веднага да започнете да използвате Zite ако сте с iPad, iPhone или Android

4- NewsMix

[sws_divider_line]

съдържание,приложения за Android,приложения за iPhone,приложения

Съвсем наскоро се сблъсках с NewsMix и мога да кажа, че тук процеса е малко по-различен, в сравнение с останалите ресурси, които ви предложих до сега.

При   NewsMix може да създадете свой собствени канали с различни интереси като просто трябва да си изберете темите, които ви вълнуват.

съдържание,приложения за Android,приложения за iPhone,приложения

Представете си, че ви излизат няколко вида е-списания и вие само трябва да си изберете темата, която ви вълнува – нещо такова представлява този инструмент.

И по този начин ще получавате най-интересното от тях, което излиза в интернет и то веднага.

Препоръчвам ви да си направите акаунт в инструмента, тъй като това ще ви даде още много предимства.

съдържание,приложения за Android,приложения за iPhone,приложения

Някои от тях се състоят в това да:

  • запазвате любимите си статии в специална секция
  • да създавате собствени списъци с различни теми като може да избирате от страшно много категории
  • страхотната възможност да разглеждате съдържанието, доставяне от newsmix не само от телефона ви, но и директно през web браузъра на компютъра ви.

Услугата newsmix има налично приложение за iPhone, а ако нямате такъв, спокойно може да го ползвате като източник на страхотно съдържание направо през компютъра си.

5- Feedly

[sws_divider_line]

съдържание,приложения за Android,приложения за iPhone,приложения

Feedly по своята същност представлява нещо като Google Reader на стероиди. Това е друг страхотен начин да ви се визуализира най-доброто съдържание в мрежата.

Също така приложението има и разширение за браузър, чрез което ще имате възможност да се абонирате за всеки блог, за който пожелаете, без да се налага да влизате във вашия четец за rss новини.

Инструмента също така ще ви позволи да организирате вашите абонаменти по групи, което прави полезността му още по-голяма.

Между другото абонирахте ли се вече за RSS фийда на нашия сайт…? Ако отговора е не, може да го направите от този линк!

6- Pocket

[sws_divider_line]

съдържание,приложения за Android,приложения за iPhone,приложения

Pocket, известен в миналото като “Read It Later” е приложение, което ще ви даде възможност да записвате съдържание от всеки източник, особено когато сте в движение и нямате време да прочетете статия, която смятате, че ще ви е интересна.

Концепцията тук е да се запазят постове и материали, за да имате възможност да ги прочетете по-късно, а това е особено полезно за организиране, колекциониране и споделяне на страхотно съдържание.

Новият дизайн на инструмента също може да се каже, че е доста красив, а от techcrunch го обявяват за едно от топ 20 приложенията за iPhone!

7- Buffer

[sws_divider_line]

съдържание,приложения за Android,приложения за iPhone,приложения

Ето и нещо свързано с автоматичната дистрибуция на интересни материали в социалните мрежи…

Когато искате да планирате съдържанието си да се публикува през различно време за целия ден, добро решение е да използвате известният инструмент Buffer.

И да, в случай, че не знаете, Buffer има и приложения за iPhone и Android, освен разбира се, че може да го ползвате директно през браузъра си.

Някои от инструментите, които ви споменах по-рано в статията ще ви дадат възможност да се свържете с вашия Buffer акаунт/вижте в настройките им/, но ако липсва тази възможност, след секунда ще ви покажа един трик, който да поправи този пропуск .

Всъщност ако използвате тези инструменти, за да изпращате съдържание към Buffer, а от там към вашите социални профили, вие не се нуждаете много много от мобилното приложение на Buffer.

И все пак то си остава доста полезно, тъй като чрез него ще може да реорганизирате вашите туитове, да ги персонализирате и да имате достъп до бърз анализ на някои данни.

Няколко полезни трика…

[sws_divider_line]

Да автоматизираме доставката на страхотно съдържание чрез ifttt

съдържание,приложения за Android,приложения за iPhone,приложения

Толкова любимият инструмент на lifehack.bg ifttt, за който направихме цяло ръководство не е мобилно приложение, но пък е страхотна, безплатна уеб услуга, която позволява да автоматизирате страшно много различни задачи, доста от които свързани с вашият телефон.

Накратко казано, когато нещо се случи от определена от вас уеб услуга, това събитие задейства спусък, който изстрелва желано от вас действие.

Един любим мой пример е например когато настъпи събитието 9ч сутринта да се задейства пускане на статус с прикрепен линк към него от нашия сайт, директно във фейсбук и то автоматично без вашата намеса.

Има и много други възможни варианти…

А най-удобното е, че може да използвате вече готови рецепти за определени автоматизирани действия.

съдържание,приложения за Android,приложения за iPhone,приложения

Може да видите цялото пълно ръководство за ifttt на български като кликнете тук!

Малко е трудно да се обясни само в няколко реда какво точно може да направи този уеб инструмент, но сега ще ви покажа два много практични примера, които може да използвате и вие:

  • когато постна снимка в така популярния Instagram, тя автоматично ще се съхрани във ваша папка по избор във облачната услуга Dropbox. Ето и готовата рецепта за това!
  • когато запазите интересна за вас статия от телефона си в Pocket приложението, тя автоматично да се качва в профила ви в Buffer…., а може и директно да се поства във Facebook или Twitter. В зависимост от това, което искате да направите, си създайте рецепта както е описано в нашето ръководство, за което споменах по-рано.
  • когато публикуваме нова статия в lifehack.bg и тя се появи в нашия RSS, автоматично ще се запази линка като готов за четене материал за по-късно в любимия ви Evernote. Ето и готовата рецепта за това.
  • или пък още по удобното: след като новата ви статия попадне в RSS емисията на сайта ви, автоматично да се постне във фен страницата ви във Facebook. Ето и готовата рецепта за това.

съдържание,приложения за Android,приложения за iPhone,приложения

Съществуват хиляди рецепти за всевъзможни комбинации от най-различни web услуги, които да настроите така, че да извършват своите задачи автоматично.

Ако трябва да обобщя само с едно изречение това, което ifttt ще направи за вас, е че той може наистина да улесни живота ви само чрез настройването на няколко готови рецепти, като преди това трябва да отделите съвсем малко време, за да го разучите.

Време, което ще ви се възстанови стократно….

ifttt recipes to help you curate content

Да не забравя също и да ви спомена точно по темата ни в тази статия възможността да пращате съдържание от вашият Андроид или iPhone чрез ifttt.

Какво имам предвид: всеки пост, който запазите в приложението Pocket във вашия смартфон, автоматично да се добави в акаунта ви в Buffer, от където да се постне автоматично в социалните ви мрежи.

Ето и рецептата за това…

Или пък да ви запази страхотната статия, която сте съхранили за по-късно през вашия телефон, на място в интернет, от където по-късно да я прочетете, когато седнете на настолния си компютър.

Тоест можете да използвате и за същата цел приложение като Evernote /предпочитаният от мен вариант/ като по този начин запазвате любимите си статии за четене по-късно през профила ви в този страхотен, безплатен органайзер.

Сега е ваш ред…

[sws_divider_line]

съдържание,приложения за Android,приложения за iPhone,приложенияСъс сигурност не съм успял да ви предложа абсолютно всички инструменти и приложения за откриване на страхотно, отбрано съдържание през вашия телефон.

Но пък от друга страна мога да Ви гарантирам, че тези, с които се запознахте преди малко са едни от най-добрите.

Аз лично се уверих в това, преди да направя този пост, като ги изпробвах лично няколко дена.

Сигурен съм, че ако сте фен на Андроид или iPhone и разполагате с такъв имате собствени любими оръжия за откриване и споделяне на интересни статии от интернет на любимите ви теми.

Оръжия, които искрено се надявам да споделите с всички нас в полето за коментарите или пък да си кажете мнението за вече споменатите по-горе.

Ако пък тези са ви предостатъчни, ударете един Like на статията, за да могат и други хора да се възползват, а и ние да натрупаме малко трафик. Благодаря Ви!

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Отстъпки и подаръци за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак 
ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА
4.8 / 5 от 2000+ човека
ПОСЛЕДНИ БРОЙКИ

Отстъпки и подаръци
за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак

ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА