Перфектният лист дигитална хартия, на който да сътворите шедьовъра си!

Запази за по-късно

Пишете супер продуктивно и изключително спокойно с Write

Работата ми е свързана с писане, а добрите практики изискват да се съобразявам с няколко неща. Разбира се, имам на разположение чудесния редактор на WordPress, мулти функционалния MS Word и все по често използвания от мен Google Drive. Но често имам нужда и от нещо наистина простичко – малко бяло дигитално листче, което да не ми е в браузъра, а десктоп софтуер, оборудван само с най-важните неща.

Причината за написването на тази статия е, че открих точно такава безплатна програма за създаване на текст, която не само ми осигурява много бързо писане, но най-вече елегантно доставя нужното ми когнитивно спокойствие.

Пишете супер продуктивно и изключително спокойно с Write

Тези от вас, които пишат всеки ден, добре разбират какво имам предвид, тъй като подобно интензивно творчество създава нервно напрежение и психологически дискомфорт. Точно с това успя да се пребори при мен въпросното приложение.

Повечето пишещи инструменти са направени за създаването на сложни документи като доклади, форми, блогърски статии и т.н. Рядко ще се намери инструмент, предназначен за хора, които пишат книги например, и имат нужда от нещо много по-изчистено.

Write е точно това! Освен минималистичния си дизайн, софтуерът разполага със сериозна производителност, която ще ви позволи да зададете минимален брой написани думи/символи за ден. Това обаче не е всичко! В т.нар. оборудване за писане имате и няколко режима, чрез които а следите за какво е подходяща дължината на текста ви. Те са: статия, история, разказ, книга, статус за twitter, статус за социалните мрежи и т.н.

Всъщност, когато седнете да пишете с Write, може да поглеждате от време на време в дъното на приложението за какво е подходяща дължината на текста.

Ще разполагате и с основните възможности за форматиране, проверка на правописа, довършване на думи (може и на български), възможност за автоматично прехвърляне към онлайн преводача на Google, както и чудесен синонимен речни на английски – просто маркирате думата и с дясно копче я изпращате към речника, за да ви предложи синоним. По подразбиране програмата ще се стартира в режим за статия.

Външния вид определено е супер изчистен – просто бял лист дигитална хартия с изключително приятно място за писане, без никакво отклонение на вниманието и разсейване. В долната част има меню, което трябва да активирате с мишката, за да видите няколкото чудесни възможности, за които вече споменах.

Може да следите времето, за което материалът ви ще бъде прочетен от потребителите (особено ценно ако сте копирайтър и пишете статии за списания), както и броя думи и символи (ако ще давате на преводач също е доста ценно) и изобщо всичко свързано с това как се движите с писането през деня, за да установите продуктивността си.

А споменах ли, че може да експортирате текста си в PDF? И не само…

Вижте възможностите на Write

как да пиша бързо

Може да работите по няколко проекта в един прозорец, тъй като Write поддържа табове. А за да се покажат инструментите, кликнете с десния бутон на мишката, където си поискате. Менюто е разделено на 5: редактиране на текст, форматиране на документа, цвят, опциите свързани с езика и тези с Google, Wikipedia, и синонимния речник Thesaurus.

Най-хубавото на този софтуер е, че предоставя страхотен начин за едно спокойно, продуктивно писане, без никакво разсейване с излишни опции и инструменти и точно затова горещо ви го препоръчвам!

[su_button url=“http://wri.tt/“ target=“blank“ style=“flat“ background=“#008ced“ color=“#ffffff“ size=“7″ wide=“yes“ center=“yes“ radius=“3″ icon=“icon: edit“ icon_color=“#ffffff“]Пишете супер продуктивно с Write – DOWNLOAD[/su_button]


[su_box title=“Вижте и тези инструменти за писане на текст:“ style=“soft“ box_color=“#ffffff“ title_color=“#8b8b8b“ radius=“2″]

През годините попаднахме на най-добрите инструменти за създаване на текстово съдържание и в някои от тях наистина може да се влюбите:

 1. ZenPen: минималистичен, безплатен онлайн текстов редактор
 2. Quip: удивително красив и адски полезен!
 3. Draft: за писатели, блогъри, копирайтъри – за всеки, който пише!
 4. Readlang ще ви помогне да превеждате и учите езици
 5. Майната му на Разсейването. Остани Фокусиран!
[/su_box]
 • 1
 •  
 •  
 • Цвети каза:

  Здравейте, предлагат ли се в България?

 • mitakadan каза:

  За съжаление вече е платен инструмент, но иначе много добър!

 • Yavor Donev каза:

  Аз лично, когато искам да се фокусирам върху писането ползвам следния номер – отварям Word или Libre office, задавам им да се отварят на цял екран и си пиша спокойно без разсейване. Ще пробвам и Write , може да ми хареса.

  • На мен лично ми стана един от любимите инструменти 🙂

 • Преди използвах Microsoft Word, за да пиша статии, никога повече! 🙂 Write е това което съм търсил, Благодаря ти!

  • Супер, радвам се, че ще ти влезе в употреба! Написах тази статия именно на този инструмент и определено стана много бързо и най-вече удобно.И аз много му се кефя 🙂

   • Markos каза:

    Благодаря, поздрави от Сърбия 🙂

 • 🔰 Влез в клуба

  👤 Вход / Профил

  📗 Библиотека

  🏆 ВИП зона

  🧰 ВИП Tools

  🔥 Facebook група

  📜 Тайните на Мастърхак

  🎁 Подари абонамент

  🔴 За Реклама

  🦉 За Нас


  🔘 Общи условия

  🔘 Права за ползване

  🔘 Privacy Policy

  🔘 Cookies

  🔘 Решаване на спорове


  LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


  Facebook

  📩 office@lifehack.bg

  >