Do Apps – автоматизирай нещата, които правиш в интернет само чрез натискането на един бутон!

do apps,IFTTT,автоматизация

Много от нас, които ежедневно си “висим” в интернет обичаме IFTTT (If This, Then That) – алгоритъм за автоматизация, който свързва два или повече уеб инструмента като домино.

Ако все още не сте запознати с тази безплатна уеб услуга, добре е да знаете, че по своята същност IFTTT работи с рецепти съставени от събитие, което възниква и спусък, който се задейства в резултат на това събитие. С други думи – ако се случи това, ще направя онова (ако публикувам нова статия – събитието, тя ще се публикува във фен страницата на сайта ми във Фейсбук – спусъка).

Всъщност, преди време усетихме огромния потенциал и полезност, които се криеха зад този инструмент и затова направихме изключително подробно ръководство за използването на IFTTT, което задължително трябва да разгледате, ако искате да разберете как да го приложите в полза на високата ви продуктивност.

От създаването си през 2011 г. IFTTT сериозно разшири пазара си чрез интегрирането на повечето популярни интернет услуги, които активните уеб потребители използват. И въпреки това, пред IFTTT стоеше известна техническа бариера, която ограничаваше използването на услугата – до сега.

Put-the-internet-to-work-for-you

За да даде на потребителите си по-ефективен контрол и лекота на използване, компанията стартира опцията Do – нов пакет от приложения, правещи настройването на рецептите толкова просто, колкото е натискането на един бутон.

Новата функционалност обединява 3 основни възможности: Do Button, Do Camera и Do Note. Работата с тях е изключително лесна – чрез влачене и пускане с мишката (drag and drop) на инструментите, които искате да свържете и настроите помежду си.


do_button_phonesЧрез Do Button потребителите ще могат да свързват уеб приложения и да поставят различни бързи функции на основния екран на мобилното си устройство.

Например, може да го настроите така, че всеки път, когато натиснете бутона Do, текущото ви GPS местоположение да се записва в екселска таблица в Google Drive, която сте създали за целта. Това разбира се е само прашинка от възможните комбинации, които може да активирате.

В момента може да програмирате до 3 рецепти в приложението Do, но CEO-то на IFTTT Линден Тибетс споделя, че екипът му работи за повече рецепти, които да се заменят. Това ограничение навежда на мисълта, че в бъдеще може би ще има опция за закупуване на допълнителни рецепти, но за сега подобни планове не са споменати официално.

В момента може да се възползвате от автоматизацията на ежедневната си работа, разглеждайки и търсейки подходящите за вас рецепти от колекцията.


do_camera_phonesDo Camera има подобна функционалност.

Тя ще позволи на потребителите чрез натискането на един бутон направената от тях снимка да отива/споделя в друго приложение.

Например, всяка фотография, направена с Do Camera може да бъде програмирана автоматично да се прикачва към е-мейл и да се изпраща до точно определен получател.

Или същото това събитие да натиска спусък, който автоматично да качва снимката във Facebook или да я импортира във VSCOcam например.


do_note_phones

И накрая, Do Note ще ви позволи да въвеждате/записвате конкретни бележки, записи, команди, които да бъдат добавени автоматично като събитие в Google Calendar или да бъдат изпратени като туит в Twitter, например.

Също така ще можете да използвате гласови команди, чрез които да задействате определена рецепта от Do Note.

Тибетс казва, че чрез подобно ограничение на действията до натискането на един бутон, се надява да помогне на потребителите да обърнат повече внимание на същината и творчеството в работата си, вместо да отделят ценно време и да се разсейват при използването на любимите си уеб приложения.


Do-Recipes---IFTTT

“Фокусираме се сериозно върху концепцията за единичния бутон, казва Тибетс. И ако накараме хората да създават персонализирани бутони на своите телефони, надяваме се, съвсем скоро да интегрираме Do button приложението и на всички други видове устройства като коли, нощни лампи, техника и всякакви други джаджи.”

Със сигурност приложенията на IFTTT от семейство Do ще отварят много възможности за повишаване на продуктивността. Не знам за вас, но аз определено ще изпробвам някоя от рецептите на телефона си, а ако и вие решите да го направите би било страхотно да споделите впечатления от работата им тук отдолу в коментарите.

[su_button url=”https://blog.ifttt.com/post/111467477713/introducing-do-a-new-class-of-apps-by-ifttt” rel=”nofollow” target=”blank” style=”flat” background=”#2ECC71″ color=”#ffffff” size=”8″ wide=”no” center=”yes” radius=”0″ icon_color=”#ffffff”]Повече инфо в блога на IFTTT[/su_button]

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Повиши фокуса и резултатите в живота, работата и бизнеса си с удивителните 20% за по-малко от 6 месеца...
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Пролетна оферта
Специална пролетна оферта
Последен шанс
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Специална пролетна оферта