ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА

Как да имаш достъп до собствените си пароли в Chrome навсякъде?

Запази за после

Може би не знаете, но в Chrome има вграден мениджър, където се съхраняват потребителските имена и пароли за сайтовете, в които сте регистрирани, онлайн магазините, в които пазарувате или просто имате профил.

Благодарение на него не се налага да помните която и да е парола, защото този мениджър я знае вместо вас, щом веднъж вече сте я задали.

Проблемът е, че заради автоматичното попълване, често забравяме паролата!.

НО когато не сме пред личния си Chrome, а се налага да влезем някъде с потребителско име и парола се оказва, че просто не си я спомняме.

Не се притеснявайте, има супер лесно решение, благодарение на което ще разполагате с всички запазени в Google Chrome пароли навсякъде, където има интернет.

Преди да ви покажа как да имате достъп до паролите си навсякъде, имайте предвид, че всеки, който има достъп до вашия Chrome може да влезе във въпросния мениджър и да види паролите ви. Може също да го направи е по този простичък начин, за който писахме тук.

Ако се притеснявате за сигурността си, може би е по-добре да използвате отделен мениджър на пароли, който да ви предпази от вероятността някой да разбере паролите ви.

В случая ви препоръчвам да използвате мениджъра на пароли Dashlane (заслужава си да напишем отделна статия за него) или популярния LastPass.

Но на въпроса – как да имаме под ръка паролите си от Chrome?

Ако сте избрали да се доверите на мениджърът на пароли в Chrome, то добра идея е да активирате синхронизацията на профила си, когато се логнете в профила си.

Това ще ви позволи да виждате запазените от вас пароли в Chrome от всяко устройство, където и да се намирате, стига само да разполагате с интернет.

Ето как:

Когато профила ви в Google Chrome се синхронизира то не просто ще разполагате с всичките си данни от браузъра, на който и Chrome да се логнете, но също така паролите ви се синхронизират и запазват онлайн на страницата passwords.google.com.

Когато посетите този линк, ще трябва само да се логнете с профила си в Google, с който използвате и Chrome. Веднъж влезли, ще разполагате с абсолютно всички пароли онлайн (без да се налага да сте през Chrome), които сте запазили в любимия си браузър.

Saved passwords_2016-04-20_22-23-31

Тази страница ще ви покаже не само паролите записани в Chrome през десктоп, но и тези, които сте запазили през Андроид устройствата, които ползвате, свързани към един и също профил. Ако ви се налага да работите през компютър, който не е вашия, това е най-сигурния начин да видите паролите си, без да се налага да влизате с профила си през браузъра.

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
Виж всички

👤   Log In / Профил

🔰   Абонамент за Мастърхак

📗   Библиотека с книги

🏆   VIP зона с курсове

☎️   0878 977 107

==========

🔐   Секретна група

💻   Инструкция за групата

ℹ️   Инфо за клуба

🎯   За Реклама


🔘   Cookies

🔘   Общи условия

🔘   Права за ползване

🔘   Privacy Policy

🔘   Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
50 Ai инструмента за растеж на кариерата и бизнеса [PDF]
Пести до 30 часа работа на седмица
50 Ai инструмента за растеж на кариерата и бизнеса [PDF]
Пести до 30 часа работа на седмица
Печели с УМА, не с времето си
БЕЗПЛАТЕН БЮЛЕТИН
"Бюлетинът, за който мечтаех..." - Цвети Тодорова
Инструменти, идеи и похвати, непознати за останалия свят
*въведете имейл → кликнете на бутона → проверете пощата си → потвърдете абонамента
★★★★★
Печели с УМА, не с времето си