ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА

Създай собствен онлайн магазин с CloudCart за 5 минути – Част 1

Запази за после

В една от последните ни статии ви разказах за платформата – CloudCart, с помощта на която само за няколко минути можете да създадете онлайн магазин. Днес ще се спра по-подробно на конкретните стъпки, с които бързо и лесно и вие да се появите в интернет като онлайн търговец.

Избери му име!

Веднага щом отворите cloudcart.com/bg ще видите поле, в което да попълните желаното от вас име за магазина ви и с един клик да го създадете. След това остава само да попълните вашия е-мейл и да кликнете на бутона… “Регистрирай се”.

Изчакайте няколко секунди, докато магазинът ви се инсталира. Готово! Вече сте в административния панел – фабриката за чудеса на чисто новия ви интернет магазин.

Кое прави платформата толкова лесна за използване?

Менюто в административния панел е структурирано, така че да е удобно – няма излишни подменюта, които да ви объркат, нито пък тонове информация, с която да се отегчите само докато разберете основни неща. Не е необходимо да познавате из основи писането на кодове, а работата с основните менюта и подменюта е приятна.

Кратко представяне на основните менюта, с които е необходимо да започнете, за да функционира магазинът ви възможно най-ефикасно от самото начало.

Да добавим продуктите

Сега, когато сте създали магазина си, време е да направите следващата важна стъпка:

да добавите продуктите, да изберете начини на плащане, методи на доставка и разбира се – професионален външен вид за всичко това.

Процесът по качването на продукти и тяхното обработване е лесен, благодарение на менюто “Магазин”. Там ще намерите подменю “Продукти”, където само с едно кликване можете да качите желаният от вас продукт, като го модифицирате с различни разновидности, изберете му цена, категория и му прикачите снимка.

Всичко това се случва само в един-единствен прозорец, структуриран така, че да ви е удобно да въведете предлаганата от вас стока онлайн.

CloudCart Builder_2016-02-06_12-34-14

От същото меню можете да създадете категории за своите продукти,  да изберете правилните марки за тях и да направите отстъпки по тези продукти или категории, с което помагате на клиентите си лесно да се ориентират в магазина ви.

Предложете удобен начин за плащане и доставка

Когато сте приключили с основните настройки по продуктите и категориите си, добре е да оформите начините на плащане. Това се случва отново само за няколко минути чрез подменюто “Плащания”, което е част от главното меню “Настройки” вляво.

Възможните методи на доставка са посочени. Вие само трябва да маркирате чрез кликване на плъзгача кои бихте искали да са активни за вас и съответно да направите малки модификации и уточнения, според вашите изисквани

Предлаганите начини на плащане са:

начини на плащане в cloudcart
Наложен платеж, Банков трансфер, Epay, Борика – виртуален ПОС терминал, PayPal и други

Във всеки един момент може да промените своя избор, като направите не/активен друг или няколко други методи и промените конфигурацията им.

В подменюто “Настройки” се намира това за “Доставки” –  третият много важен компонент, за да имате всичко необходимо да стартирате.

CloudCart Builder_2016-02-06_12-41-06

След като го отворите, изберете “Добави метод на доставка”, с което имате възможност да избирате между доставка според цената и доставка според теглото. Добавете описание, цена, обхват на доставката и застраховка, ако искате такава…

Това е.

Вече имате продуктите, които могат да бъдат поръчани, платени и доставени.

Облечете онлайн бизнеса си професионално

За да вдъхвате доверие у клиентите си, и за да сте сигурни, че ще забележат магазина ви сред тълпата конкуренти, трябва да изберете подходящ  външен вид от менюто “Дизайн”.

Само едно меню, а толкова много възможности!

Тук може да изберете красива тема за бизнеса си, да я модифицирате и да работите с различните модули по страницата си:

Безплатен дизайн за онлайн магазин от CloudCart_2016-02-06_12-44-27

[su_button url=”https://cloudcart.com/bg/themes?utm_source=Lifehack.bg&utm_medium=Post&utm_content=Themes&utm_campaign=CloudCart” target=”blank” style=”flat” background=”#3fc861″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”0″ icon=”icon: arrow-circle-o-right” icon_color=”#ffffff” rel=”nofollow”]Разгледайте готовите ни дизайни[/su_button]

Ако все пак изпитвате затруднения при създаването на магазин с Cloudcart, не се отчайвате! Екипът, който се грижи за услугата е помислил и за това. Натискайки бутона “Помощ” долу вдясно, ще се свържете с отдела за поддръжка, който ще ви помогне във всяка една стъпка при създаване на вашия бъдещ дигитален магазин.

Безплатният тест  период, който предлагат CloudCart, е 30 дни.

Имате цял месец, в който спокойно да експериментирате с продукти, дизайн, опции, настройки по категории, плащания, доставки и т.н.

С CloudCart е лесно

Какво мислите за платформата? Лесно ли се справихте с конфигурирането на онлайн магазина? Нещо затрудни ли ви? Пишете ни в полето за коментари:


P.S. Вижте и втора част, в която ще ви разкажем за детайлите, които превръщат платформата в идеалния посредник между вашите продукти и клиентите ви.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

👤   Log In / Профил

🔰   Абонамент за Мастърхак

📗   Библиотека с книги

🏆   VIP зона с курсове

☎️   0878 977 107

==========

🔐   Секретна група

💻   Инструкция за групата

ℹ️   Инфо за клуба

🎯   За Реклама


🔘   Cookies

🔘   Общи условия

🔘   Права за ползване

🔘   Privacy Policy

🔘   Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Печели с УМА, не с времето си
БЕЗПЛАТЕН БЮЛЕТИН
"Бюлетинът, за който мечтаех..." - Цвети Тодорова
Инструменти, идеи и похвати, непознати за останалия свят
*въведете имейл → кликнете на бутона → проверете пощата си → потвърдете абонамента
★★★★★
Печели с УМА, не с времето си