Facebook пуска функцията си за изтриване на нежелани съобщения. Ето как работи…

Faceboоk Messenger съвсем скоро ще ни позволи да изтриваме съобщения в рамките на 10 минути, след първоначалното им изпращане.

Различното от настоящата опция delete, е че този път съобщението ще се изтрива и за двамата потребителя. Точно както е възможно във Viber (но не баш).

Функцията „Messenger unsend“ вече е в тестов период в Боливия, Колумбия и Литва, но Facebook планира да я пусне в глобален мащаб във близките дни.

Чрез нея ще имаме възможност да изтрием грешно дадена информация или снимка,  минути след като вече сме изпратили съобщението.

Опцията „Remove for Everyone„, обаче още оставя следа за изтритото съобщение.

То пък ще се съхранява още известно време в архивите на Facebook, с цел избягване на възможността да се използва опцията с цел тормоз или заплахи. Изтритите съобщения ще могат да бъдат докладвани, ако съдържат неуместно съдържание.

Как работи Unsend функцията в Messenger?

  • Задържаме пръст върху съобщението, което искаме да премахнем (то трябва да е изпратено преди не повече от 10 минути). На десктоп ще има опция в страни.
  • Отдолу ще се появят нови бутони за премахване на съобщения: „Remove for You“  и „Remove for everyone
  • Втората опция ще изтрие съобщението за всички негови получатели, но ще остави белег за премахнато съобщение, който ще е видим от всички.

Очаквай съвсем скоро да актуализираме информацията с още нови възможности.

Сподели статията:
  • 27
    Shares

Остави коментар

avatar

LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие. Ежедневно публикуваме полезно съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.