ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА
facebook

Facebook Timeline: промените в дизайна на личните профили са вече факт [+ супер PSD файл]

Запази за после

Facebook Timeline: промените в дизайна на личните профили са вече факт [+ супер PSD файл]

Последните новини от Facebook показват, че от социалката се готвят да внедрят новости в дизайна на личните профили там, като ги направят с една основна Timeline колона – нещо като дизайна на блог.

Важно е да се знае, че все още основен приоритет, особено за бранд страниците ще си остане подобряване видимостта в новинарския фийд на феновете, което е доста по-сложната задача от няколко елементарни профилни промени.

Новите промени и размери в дизайна на личните профили във Facebook, които тепърва предстоят

В тази връзка вижте още и: Facebook News Feed: преглед на супер новостите в коренно различния изглед на новинарския поток!

И преди и вие да се ядосате на хилядната промяна в най-голямата социална мрежа, не забравяйте, че много по-голяма част от взаимодействието с вашите фенове и приятели при личните профили се случва в т.нар. новинарски фийд /за последните новости около него, вижте линка отгоре/, а не в самите акаунти, било то лични или бизнес фен страници.

новостите във facebook

Разгледайте новостите на снимката отгоре, а за да видите оригиналния, по-голям размер на снимката – кликнете върху нея!

Това е така, защото потребителите обикновено не посещават самата фен страница или профил, освен ако нарочно не бъдат пренасочени по някакъв начин натам, а разглеждат потока си от статуси с всичко, с което взаимодействат в социалката.

И все пак ако сте известна, публична личност, добре ще е да му обърнете малко повече внивание…

Помнете: дизайна никога няма да бъде толкова важен, колкото самото съдържание.

И в този ред на мисли поредната промяна няма да е толкова вредна колкото си мислите, независимо за какъв вид профили става въпрос – лични или бизнес такива.

В крайна сметка, все още основна част от това, което кара хората да се обвързват с вас, с профила ви или с фен страницата ви е качественото съдържание и начина, по който вие насърчавате това съдържание, взаимодействието с хората и т.н.

И така, преди да продължим с промените по функциите в самия профил, нека да видим първо какво най-вероятно ще представлява той.

А дали основната колона ще е в ляво или в дясно ще видим като активират новия дизайн.

Удобен PSD файл с всички елементи на новия дизайн на Timeline

facebook-new-profile-2013-beta

Това отгоре са са елементите съдържащи изображения, които ще се визуализират в новия ви Facebook профил, като за оцветените части ще ви предложа и супер удобен PSD файл от дизайнера Michal Galubinski, чрез който ще може отлично да си нагласяте снимките изцяло според това как искате да изглеждат и така да създадете убийствен Timeline. Изтеглете файла от тук!

И все пак – промените накратко!

new-single-column-Facebook-timeline

Подробно описание на промените, плюс новите размери за профилното и ковър изображение. За оригиналния, по-голям размер на снимката – кликнете тук!

  • Организация и скриване на секции от профила

Вече ще може да организирате различни раздели на вашия профил както пожелаете чрез табове. С тази възможност обаче ще разполагате, с изключение на секциите About, Friends и Photos, които ще си останат на мястото в този ред.

Може би ще се изненадате, че някои раздели са възкресени, като отдавна забравените Books и Notes. За щастие вече ще е лесно да скриете някои секции, които не искате да се показват!

  • Промени в ковър/заглавното изображение и профилната снимка

Възможно е прекрасната корица, която сте си сложили на профила след тези промени да има нужда от лека корекция.

Товам може да се наложи поради факта, че сега името ви ще се изписва в бяло в долната част на ковъра /вижте снимките/.

Освен това вашата профилна снимка вече ще е с леко намален размер – 160/160px. Размерите на корицата остават същите, а именно 851px широчина и 315px височина.

Въпреки това има промени върху разположението на профилната снимка върху ковър изображението.

Сега полето от корицата, което остава вляво от профилната снимка е с размер 17px, а от дъното на ковъра до профилната снимка вече е 64px /преди това същите размери бяха съответно 23 и 104px, а при фен страниците тези стойности си остават – за сега/.

  • Последователи – Followers

Както наскоро от Mashable съобщиха, наред с другите промени, след 5 декември 2012 от Фейсбук обявиха, че променят етикета на “Subscribers” на “Followers.” т.е. от Абонати на Последователи.

Просто наистина в това има повече смисъл, не мислите ли?

Последователите могат да видят вашите лични постове в профила ви, които сте настроили от падащото меню за всеки статус като публични Public – въпреки, че така или иначе всеки може да види публичното съдържание във вашия профил!

Но тук идеята е, че последователите ще видят тези ваши публични статуси в своя новинарски фийд. В общи линии това е много подобно на бутона Like при фен страниците!

Разбира се последователите ви, приятелите ви, феновете ви няма да виждат абсолютно всичко от това, което публикувате заради различните стойности на вашия edge rank, като може да подобрите това с т.нар. promoted post, но за тях друг път.

  • Опцията Highlights!

Тук може би малко странно са го измислили с последните промени.

Докато до сега, когато маркираме статус със звездичка или т.нар. опция Highlights, статуса или обикновено снимката се разтягат по цялата дължина на профила, колкото са и двете колони на timeline-a.

Сега, след като маркирате поста с въпросната функция, ще се появи знаменце със звездичка в горния десен ъгъл и нищо повече няма да се случи.

Вероятно вече тази възможност ще има някакви други функции, но тепърва ще разберем какво ще и бъде предимството…

Може би ще има отделна, специална секция с всички статуси маркирани като Highlights, от където ще можем да имаме бърз достъп до тях…, но ще видим!

=======================================================================

След като прочетете промените, които изброихме по-горе, разгледайте още веднъж внимателно и снимките към статията, за да ви се изясни всичко ново още по-добре.

И имайте предвид, че тези нововъведения, в момента, когато пишем тази статия все още не са активирани за нашите БГ профили, така че още малко ще почакаме…

Но Вие вече сте подготвени за тях…

P.S. Дали основната колона с нашето съдържание в профила ще бъде от ляво или ще решат да е в дясно ще видим като ги активират. Истината е, че вероятно ще е в ляво, но тепърва предстои да разберем….

източници: shortstack.com и marismith.com

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

👤   Log In / Профил

🔰   Абонамент за Мастърхак

📗   Библиотека с книги

🏆   VIP зона с курсове

☎️   0878 977 107

==========

🔐   Секретна група

💻   Инструкция за групата

ℹ️   Инфо за клуба

🎯   За Реклама


🔘   Cookies

🔘   Общи условия

🔘   Права за ползване

🔘   Privacy Policy

🔘   Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Печели с УМА, не с времето си
БЕЗПЛАТЕН БЮЛЕТИН
"Бюлетинът, за който мечтаех..." - Цвети Тодорова
Инструменти, идеи и похвати, непознати за останалия свят
★★★★★
Постигай повече за 5 мин / седмица