Изкуството да свършиш здраво

Гимнастиката е пример за това как да свършиш силно.

Нека обясня…

Гимнастичките могат да се спускат по пода с 15 мили в час, да ударят трамплина, да се преобърнат, да се завъртят и да се усучат на десетина метра във въздуха и ако не се приземят красиво здраво стъпили на краката си като пожарни кранове, нямат шанс за златото.

Това е урокът, на който спортът, особено гимнастиката, учи атлетите – че финиширането не е важно – финиширането е всичко, което има значение.

При това един от най-великите финали в историята не се е случил нито на игрище, нито на терен, нито на пода, а на палубата на потъващ кораб…

На 15 април 1912 г., когато гравитацията и 220-метровата пробойна повличат “Титаник” към ада, един господин на име Джон Джейкъб Астор IV седи до жена си в спасителната лодка.

Астор е американски бизнесмен, предприемач в областта на недвижимите имоти, инвеститор, изобретател, писател и подполковник в Испано-американската война. В някакъв момент от истерията Астор се изправил, отстъпвайки мястото си на жена, която се нуждаела от него.

Тогава той се обърнал към съпругата си и казал…

Дамите трябва да отидат първи. Довиждане, скъпа.

Ще се видим по- късно.

Това е силен финал!

Когато стигнете до края на нещо – независимо дали става дума за живот, връзка или писане на реклама – завършването е не просто важно, то е всичко, което има значение.

Ако ви е трудно да се докоснете до тази емоция или да измислите силен финал на рекламното си послание, ще ви споделя заключителните реплики на 10 личности, разбрали, че финиширането не е важно, че финиширането е всичко, което има значение:

  • “Аплодисменти, приятели, комедията приключи.” – Бетховен, немски композитор и пианист.
  • “Тази вечер отивам на път.” – Джеймс Браун, американски певец и автор на песни.
  • “Историята на живота е по-бърза от едно мигване на окото. Историята на любовта е “здравей” и “довиждане”, докато не се срещнем отново.” – последните два реда от стихотворение, намерено на нощното шкафче на Джими Хендрикс.
  • “Скучно ми е от всичко това.” – последните думи на Уинстън Чърчил, преди да изпадне в кома.
  • “Последните думи са за глупаци, които не са казали достатъчно!” – Карл Маркс, немски философ и социолог, в отговор на домашната си помощница, която го пита какви биха били последните му думи.
  • “Вкусът на смъртта е на устните ми, усещам нещо, което не е от тази земя.” – Моцарт, австрийски композитор.
  • “Лека нощ, котенце мое.” – така Ърнест Хемингуей се обръща към съпругата си, преди да се простреля с пушка в главата.
  • “В това, което правиш, няма нищо правилно, войниче, но се опитай да ме убиеш правилно.” – Римският държавник Цицерон към убийците си, изпратени от Марк Антоний.
  • “По-добре е да изгориш, отколкото да избледнееш.” – Кърт Кобейн, вокалист на Nirvana.
  • “Надявам се, че не съм ви отегчил.” – последните думи на Елвис Пресли по време на последния му концерт

🔥 Изводът: винаги свършвайте здраво…


ПОЛЕЗНО:

Още 4 ресурса, които ще ти помогнат да постигаш повече:

🧠 Ако искаш да се научиш да пишеш текстове, които продават като бесни всичко, което поискаш, разгледай този ресурс за копирайтинг.

💻 Ако искаш да разшириш бизнеса си, тази стратегия ще ти помогне да премахнаеш преградите пред растежа, към който се стремиш.

🐯 Ако търсиш начин да откроиш себе си или бизнеса си радикално, за да разбиеш конкуренцията, трябва да опиташ тази стратегия.

❤️ Ако искаш да си част от интелигентна общност, която да те разбира, изслушва и подкрепя, присъедини се към най-добрата.

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Работи по-умно, печели повече
Клуб Мастърхак
Инструменти, общност и ресурси, които ще ти помогнат да развиеш бизнеса и да подобриш живота си.
4.8 / 5 от 2100+ човека
Работи по-умно, печели повече
Инструменти, нови идеи,
общност и ресурси