Дигитален маркетинг – Технология или комуникация с хора? [SocialMe]

Често говорим за дигитален маркетинг като инструмент, който е част от цялата маркетингова концепция на една компания. Социалните мрежи се множат и ни атакуват с новости всеки ден. Те се бият за вниманието на потребителя!

Те развиват бизнес за милиони, който служи на компаниите да комуникират с аудиторията. Този бизнес е атрактивен. Отстрани изглежда лесен, а за някои ненужен.

Въпрос: Къде е тази аудитория?

Нека си говорим с факти: за последната година Facebook се използва от над милиард потребители, Twitter привлече над 500 милиона нови акаунти, 42% от потребителите на Linkedin обновяват своите профили постоянно.

Отговор:  Аудиторията е  онлайн!

Хората са аудиторията. Те имат мнение и искат да бъдат чути.

Ако една компания реши да изгради своя имидж в една социална мрежа, то случаят може да бъде сравнен с „младото момче“, което постъпва в новата гимназия.

Да го наречем Марк от маркетинг – нека бъде тематично .

Марк има право да избира дали ще бъде „готиният тип“, който ще говори смело, ще има много приятели, ще диктува модата и всички млади момичета ще бъдат влюбени в него.

markТой може да избере да остане невзрачен, отхвърлен  и безличен за всички, които минават покрай него като сянка. Марк трябва да избира.

Той трябва да избира бързо и да подхожда стратегически.

Защото неговите връстници правят своя избор. Някои са вече готови да бъдат харесвани, а други само чакат иконата, на която да подражават.

Ако трябва да откроим основната човешка черта на социалните мрежи, то тя е, че всеки един профил в социална мрежа стартира своето съществуване със записването на име.

Име на човешко същество.

Този профил има силата да говори, да изказва мнение, да спори, а понякога да хвали. Този профил не се вълнува от твоите нужди. Той не се интересува, че не спиш, защото си затрупан от работа само за да му се харесаш.

Този профил може да реши съдбата ти с един клик! Ако той не те харесва, рискуваш да не бъдеш харесван от неговите социални кръгове.

Защото той иска да си честен, прям, опростен и истински.

Този профил иска да работиш за него 24 часа, защото той изисква от теб. И ако не задоволяваш неговата потребност,  той ще намери друг да го направи вместо теб.

Или казано накратко – ще бъдеш подминаван. Ако се върнем на примера с Марк – той ще седи в ъгъла на стаята, мечтаейки си да бъде харесван и желан.

Как Марк да направи своя избор? Какви инструменти да използва? Има ли нужния потенциал? Знае ли как трябва да носи косата си и кои кецове ще бъдат на мода?

А как се забавляват неговите съученици? За какво си говорят?

Ако не си разбрал до тук – Марк си ти. Марк съм аз. Марк е всеки, който създава име онлайн. И всички ние трябва да правим своя избор всеки ден.

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Повиши фокуса и резултатите в живота, работата и бизнеса си с удивителните 20% за по-малко от 6 месеца...
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Пролетна оферта
Специална пролетна оферта
Последен шанс
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Специална пролетна оферта