Запомнете вие сте тук и сега! Джо Витале

джо витале
Запази за после

“Един ден отидох в Остин, Тексас и се срещнах с екипа, който ръководи програмите ми „Коучинг за постигане на чудеса” (Miracles Coaching) и „Менторство” (Executive Mentoring). Имах да им споделя много вълнуващи новини, а докато правех това, се случиха още такива. На следващата сутрин се обадиха от телевизионното шоу „Today”, за да поискат информация за предстоящата ми тогава книга „Нулеви ограничения”. Това си беше голяма новина, но не толкова голяма, колкото следващата. На обяд предадох наскоро завършената библиография на работата на живота си – 45 страници, съдържащи книги, електронни книги, аудио книги, видео материали, софтуер, фитнес упражнения – списък на всичко, създадено от мен до момента. Дори аз бях впечатлен. Но това също не беше най-голямата новина.

Нарисувах голяма точка на чертожната дъска, оградих я в кръг и им казах: „Вие се намирате тук”.

Обясних им, че дъската представлява своеобразен мол, на която са обозначени всички магазини, а в една малка кутийка пише „Вие се намирате тук”. „Къде искате да идете оттук нататък?”, попитах ги. „Нагоре”, отговори един от членовете на екипа ми. „Нагоре и отвъд дъската”, каза друг. „Това е много добре, окуражих ги аз. – Всички се стремите нагоре. Искате по-големи продажби, по-добри резултати и повече пари. Прав ли съм?” Всички се съгласиха. Тогава нарисувах още една точка, почти на самия й връх и я оградих в кръг. „Ето това е мястото, към което се стремите.”

И тогава им зададох основния въпрос: „Как ще се придвижите от мястото, на което се намирате в момента, до мястото, където бихте искали да бъдете?” След кратка пауза те започнаха да отговарят: „Ще следваме най-прекия път”, „Ще се придвижваме постепенно”, „Ще провеждаме повече телефонни обаждания” и т.н. „Всичко това звучи много добре, насърчих ги аз. Отговорите на всички са напълно практични. Но сега искам да мислите в духа на филма „Тайната” и на книгата ми „Факторът на привличането.”

„Ще споделя с вас коя според мен е най-голямата тайна за изразяване на това, което желаете.”

Те запазиха мълчание, колебаейки се какво ще последва. „Искате ли да научите тайната?”, попитах. Всички избухнаха в смях. Определено искаха да научат тайната. Посочих първата точка – „Вие се намирате тук”, и казах: Тайната да получите това, което искате, е напълно да оцените този момент. Когато сте благодарни за точно този момент, тогава ще последва предстоящото. Ще получите вдъхновение за предприемане на конкретно действие. Но единственият начин да стигнете до горната точка е да съпреживеете тази точка с благодарност.”

Бяха чували това и преди, но исках да го разберат и осмислят. След това им разказах за приятеля ми от Мауи Бутци, който повтаря превърналата се в любима за мен фраза: „Напълно удовлетворен съм, просто искам повече.” Ето това е тайната за успеха, обясних им. Да искаш повече, без да се нуждаеш от повече. Продължих да говоря за това, колко е важно да се чувствате благодарни и как именно това усещане ви води нагоре. Повечето от нас не се чувстват щастливи в настоящия момент, мислейки си, че стигнем ли горната точка, ще бъдем по-щастливи.

Но най-великият куриоз е, че в момента, в който стигнем горната точка, няма да се чувстваме по-щастливи. Ще търсим следващата точка. Ще използваме нещастието си, за да се стремим към нещо следващо. А това съвсем не е нужно. Просто бъдете щастливи в момента. И със сигурност ще преживеете чудесата, които търсите.

А ето и най-хубавата част от историята.

Почти веднага след тази среща ми се обади асистентката ми Сюзан. Тя много рядко ми звъни, още повече, когато знае, че съм в среща. Затова веднага разбрах, че ще ми съобщи важна новина. Приех обаждането и за моя радост разбрах, че екипът на Опра Уинфри се интересува от материалите ми. Искаха ги още същата вечер. Екипът на Опра ме кани за гост на шоуто. Опра!

Осъзнайте следното: чувствах се щастлив на момента. А това щастие на момента винаги бива възнаградено. Щастието ми в настоящия момент поражда последваща радост. Вие също можете да постигнете това. Не е нужно да ви се обади Опра, просто ще получите онова, от което се нуждаете. Същността на посланието ми е следната: Всичко, което трябва да направите, е да прегърнете точката с надпис „Вие се намирате тук” и да правите това, което тя ви подсказва да направите. А когато телефонът звънне, просто го вдигнете! Тази стъпка е изцяло свързана с благодарността. Дори само този метод сам по себе си е изключително важен за вътрешното ви освобождаване и пречистване и може да ви гарантира чудесата, от които се нуждаете.

Прекарах вчерашния ден с много близък приятел в Сан Антонио

Говорихме дълго за живота и духовността. Отбелязах, че повечето хора не живеят в настоящия момент. Вместо това очакват следващата сделка, следващия автомобил, следващата къща, следващото повишение, следващата заплата – неразбирайки, че съсредоточието на силата, истинското чудо е точно тук и сега. Преследването на „нещо си” е велика илюзия. Естествено в това няма нищо лошо, стига да осъзнавате, че е просто част от играта на живота.

Повечето си мислят, че то ще им донесе вечно щастие. Грешат. В момента, в който го постигнете или привлечете, започвате да искате и да се стремите към нещо друго. Впускате се в преследване на следващия момент. Номерът е изцяло да се отдадете на настоящия момент, искайки повече. Без да изпитвате необходимост.да се привързвате. Без да се пристрастявате. Просто бъдете благодарни за настоящето и отворени за повече. Разказах на приятели си за филма с Адам Сандлър -„Щрак”. Основната идея е опитът на героя да мине през живота на бързи обороти. Успява. Но в края на живота си осъзнава, че е пропуснал именно живота си.

Правя всичко възможно, за да живея в настоящия момент. Все още непрекъснато си го повтарям. Все още се уча. Но полагам максимални усилия да остана тук и сега, в този момент, с ясното съзнание, че следващият момент сам ще се погрижи за себе си. Когато изцяло участвам в настоящия момент, всеки следващ е също толкова добър, а често и невероятно по-благодатен. Оставайки в момента, привличате повече от добрите неща в живота и ги оценявате по-пълноценно. Ключът е да бъдете тук и сега, изпълнени с осъзнатост и благодарност.

Най-важното в този Освобождаващ метод е да живеете тук и сега с благодарност

Постигнете ли това, ще започнете да привличате повече, за което да бъдете благодарни. Това е мощен начин за използване на Ключа за привличане на повече от желаното и предпочитаното от вас. Всичко започва с благодарността. Вероятно си мислите, че имате твърде много сметки, насъбрали сте твърде много болка, грижите се за твърде много проблеми, за да се чувствате благодарни за каквото и да е.

Но винаги има за какво да сте благодарни. Винаги. Въпросът е дали ще изберете да го видите. Може да сте благодарни за  покрива над главата си. За приятелите си. За стола, на който сте седнали. За живота си. Започнете от някъде, защото чувството на благодарност е най-бързият начин за привличане на чудеса. Всъщност усещането на благодарност ви казва, че чудото вече се случва, точно в този момент.” Както е казал Сократ:

Този, който е недоволен от това, което има, не би бил доволен и от това, което би искал да има.

Започнете да се усмихвате. Има много, за което да благодарите, нали?

Сега ви каня да изпитате тази магическа пречистваща техника. Джо Витале

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак