Уил Смит за 3-те стъпки към величието!

съвети за успех

На Уил Смит определено може да се гледа като на един от актьорите,  които са здраво стъпили на земята въпреки величината на успеха си.

Споделя, че обожава баба си, която е един от най-важните хора в живота му. В моментите, когато започне да се издига над земята, тя често го приземява като му напомня, че със славата и привилегиите идват и отговорностите.

Например за брака си Смит казва:

Направихме си бизнес план. Всеки трябва да си направи брачен бизнес план. Защо сте заедно? Какъв е смисълът? Бракът не може да бъде само секс и готвене. Това наистина е добра част от брака, но не може да издържите само с това 40 години!

На какво се дължи успехът на Уил Смит? Вижте в следващите редове:

Да бъдеш известен означава да обръщаш внимание на тези, които не са известни. Ако съм в ресторант и ходя най-отпред така че да ме видят, защото съм Уил Смит, тогава ще трябва да подпиша всички картички с автографи. Ако не искате да подписвате автографи просто не вървете най-отпред в ресторанта. Толкова е просто! Застанете на линията, където са всички останали.

  • Упорит труд

Мда, това е тайната му хора!

Уил Смит казва в едно видео, че ако се качите на пътечката за бягане заедно с него вие ще слезете първо или той ще умре опитвайки се да издържи по-дълго от вас.

Той настоява, че вие можете да имате повече талант, но няма да може да работите по-усилено от него. Това е доста освежаващо и обнадеждаващо изявление в тези дни на бързи решения и незабавни резултати.

  • Да си зает с работа не е същото като да работиш усилено

Може би си мислите, че целта на всички материали в Lifehack е да ви покажат как да работите повече като вършите по-малко, а както се оказва често повечето не е по-добре.

Не забравяйте обаче, че има голяма разлика във вида усилена работа, за който говори Уил Смит и вида заетост, който повечето от нас си придаваме.

Трябва да се прави разграничение между просто да сте зает и реалната и ефективна работа, която е необходима за постигане на целта.

Трите стъпки за успех на Уил Смит

Ето конкретните действия, с които можете да започнете днес, за да вградите в живота си тайните на успеха на Уил Смит и да се възползвате от тях в максимална степен:

1. Направете си план

Да, Уил Смит има план за всичко. Първо както много пъти сте чували трябва да си направите план. Така прави и Уил.

След това трябва да сложите главата си на точилото и да работите докато работата ви се получи и целта ви стане реалност.

Това е стъпка, която много хора избират да пропуснат. Много по-лесно е понякога да мислите за хакове и трикове за по-леко постигане на задачите, докато целите ви си остават недовършени. В крайна сметка оставате неудовлетворени.

Защото може да работите наистина усилено, но какъв е смисълът ако не знаете къде отивате и коя е вашата следваща стъпка.

Да работите усърдно трябва да бъде неизменна част от това да работите и умно. Тези две неща трябва да вървят ръка за ръка.

И двете са от решаващо значение. Когато правите крачка с десния крак, трябва да направите и крачка с левия нали? Същото е!

Ако искате да има резултат от упорития ви труд вие се нуждаете от план. Първата част от плана на Уил Смит е да прецени ситуацията, независимо за какво става въпрос.

След това определя началната точка, от която да стартира.

Запитайте се и вие каква е вашата сегашна реалност. Оттук можете да спрете процеса да вървите надолу и да се насочите директно към точка 2…

2. Предприемайте действия всеки един ден

Използвайте силата на въпросите!

Това означава да седнете сутрин, да си направите кафе и да се запитате какви са трите действия, които трябва да предприемете днес или още по-добре, които искате да предприемете днес, за да се придвижите още по-близо до целта си?

Е, какъв е днешният ви отговор….?

Това може и да изглежда като нещо незначително, но Уил Смит смята, че малкият брой ежедневни, постоянни действия ще допринесе много повече за евентуалния ви успех отколкото така наречените “Големи моменти”.

Подобно на малък поток, капка по капка дълбаещ по скалата и проправящ си път, вашите ежедневни действия ще изкопаят браздите на вашата по-добра реалност.

3. Намерете си наставник, треньор или ментор

Това е може би най-трудната стъпка.

Предходните две зависят изцяло от вас, но да срещнете човек, който да ви напътства, да ви подкрепя и съветва си е чист въпрос на стечение на обстоятелствата.

Разбира се и вие можете да им помогнете на тези обстоятелства да се случат.

Нищо няма да ви тласка по-силно към успеха от някой, който наистина го е грижа за вашия просперитет!

Когато някой търси във вас най-доброто на което сте способен, напътства ви с чисто сърце и при необходимост ви осигурява безценна подкрепа и застава зад гърба ви в най-трудните моменти вие ще сте много по-близо до успеха при всяка една ситуация.

Уил Смит може да си позволи да си плати за това, но за нормалните хора това може да бъде партньорът в живота или добър и издържал на времето приятел.

Ако искаш да постигнеш големи неща трябва да разбереш това, което наистина работи за теб. А това става като опитваш и действаш….Просто си обещай, че няма да извървиш пътя сам и се бори!

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: