ВЛЕЗ В КЛУБА
съкровище

Всяка ситуация е Дар и във всяко изживяване има скрито съкровище!

  •  
  •  
  •  

Запази за после

Защо сме дошли на този свят? За да научим нещо или да покажем това,което вече знаем? Знаем ли кои сме? Готови ли сме да изживеем живота си и да открием скритото в него Съкровище?

Отговорът на тези въпроси може би ще намерите в следващата история:

Имаше едно време дух, който познаваше себе си като светлина.

Той беше нов дух и естествено беше нетърпелив да има изживявания. “Аз съм светлината”, казваше той, “Аз съм светлината.”

Но Цялото знаене и непрекъснатото повтаряне на този факт не можеше да замени изживяването да бъдеш светлина. А в света, в който този дух се беше появил, нямаше нищо друго освен светлина. Всеки дух грееше с блясъка на великолепната му светлина.

Намирайки се в средата на най-величествената светлина, от която той беше част, духът не можеше нито да види, нито да изпита себе си като Този, Който Той Е Наистина.

Случи се така, че духът копнееше ли копнееше да познае себе си.

И копнежът му беше толкова голям, че един ден му казах:

“Знаеш ли, Малкия, какво трябва да направиш, за да задоволиш копнежа си?” “Какво, Боже? Какво? Бих направил каквото и да било!”, отвърна духът. “Трябва да се отделиш от нас останалите”, му казах “и да призовеш върху себе си мрака”. “А какво е мракът, Боже?, попита малкият дух. “Онова, което ти НЕ си”, му отговорих и той Ме разбра.

Духът така и стори.

Откъсна се от Всичкото, отивайки даже в друг свят. В този друг свят духът имаше силата да призове в изживяванията си всякакви видове мрак, което и направи.

Духът в средата на мрака!
Духът в средата на мрака!

Но от средата на мрака духът проплака: “Татко, Татко, защо ме изостави?” Точно както и вие проплаквате в най-черните си времена. А аз никога не съм Ви оставял и съм бил до вас, винаги готов да ви напомня Кои Сте, готов, винаги готов да ви повикам в къщи.

Затова бъдете светлина сред мрака и не го проклинайте.

И не забравяйте Кои Сте в мига, в който сте заобиколени от онова, което не сте. И отдайте почитта си към творението, даже когато се стремите да го промените.

И знайте, че каквото направите по време на най-голямото си изпитание, може да бъде най-големия ви триумф. Защото преживяването, което сътворявате, е изявление за това Кои Сте и Кои Искате Да Бъдете.

Разказах ти притчата за младия дух и слънцето, за да разбереш по-добре, защо светът е такъв, какъвто е и как може да се промени за един миг в момента, в който всеки си спомни божествената истина за най-висшата си същност.

Има някои, които казват, че животът е училище и че нещата, които наблюдавате и преживявате, са ваше обучение. Обяснявал съм го и преди и пак ще ти кажа:

Дошъл си в този живот НЕ за да научиш нещо, а само да покажеш, онова, което вече знаеш. Показвайки го, ще го изпълниш на дело и ще сътвориш себе си наново чрез собственото си изживяване.

По този начин ще оправдаеш живота и ще му дадеш смисъл.

По този начин ще го превърнеш в свято творение.

от “Разговори с Бога” Н. Уолш


  •  
  •  
  •  
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
Виж всички

☎️ 0878 977 107

🔰 Стани член на клуба

👤 Вход / Профил

📗 Библиотека

🏆 ВИП зона

🌀 Поднови абонамент

==========

❤️ Секретна група

💻 Инструкция за групата

ℹ️ Инфо за клуба

📺 Обиколка на Мастърхак

🔄 Автоматичен абонамент

🎁 Подари абонамент

⭐️ Отзиви за клуба

🎯 За Реклама

🦉 За Нас


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Възстанови паролата:

Вход за клуб
Мастърхак
Най-после безплатна е-книга, която ще ти е истински полезна:
Постигай целите си два пъти по-бързо!
1. Въведи имейла си 2. Отвори пощата си 3. Потвърди абонамента си 4. Изтегли книгата