От какво имате нужда, за да бъдете богати?

богатство
Запази за после

Запомнете: Забогатяването е вътрешен процес!

За какво си мислите, когато си представяте, че сте богат?

Представяте ли си луксозни коли, големи къщи и околосветски пътешествия? Представяте ли си дебели мъже в скъпи костюми с големи пури в ръка, оглеждащи мъжете в залата, за да видят чия пура е по-голяма?

Мислите ли си за това, че сте в състояние да правите големи дарения за благотворителност, и че имате истинско и осезаемо значение за света?

Всеки един от тези „блянове” разкрива вашето мислене в момента, което или ви дърпа назад, или ви тласка напред към получаването на по-големи придобивки във вашия живот.

Когато бъдете истински богат, не само ще имате предостатъчно пари, но ще знаете, че винаги можете да спечелите още повече.

Затова никога няма да се страхувате, че няма да имате достатъчно и вътре в себе си ще изпитвате увереност и щастие.

Ето защо, когато казвам „да бъдеш богат”, се има предвид само едно нещо:  Да бъдеш богат – това значи да жиВееш живота си, както ти искаш – според възможностите си, а НЕ според своите ограничения.

Спрете за миг и наистина си предстаВете какъв би бил Вашият живот, ако бяхте богати – ако жиВеехте така, както ви се иска, следвайки своите възможности, а не своите ограничения.

Как бихте прекарвали времето си? С кого бихте го прекарвали? За какви неща бихте си мислили? Какво би било вашето ежедневие? Какво бихте правили? Кои са най-важните неща, които бихте имали в живота си?

Някои хора се изненадват, че отговорите им не са много по-различни от това, което преживяват в момента. Ако и при вас е така, поздравявам ви – вече сте богат!

Но ако не сте богат, вината не е ваша, вашите родители също не са виновни и даже обществото и правителството не бива да бъдат обвинявани за това.

Това е само знак, че настоящето ви програмиране за богатство е погрешно. Съзнанието ви е като компютър и също както при компютрите, то е ефективно, ако софтуерът действа.

Силата на една единствена мисъл

Пpegu около осемдесет години Андрю Карнеги бил един от най-богатите хора на света.

Той бил убеден, че е открил истинската тайна на натрупване на богатството и възложил па един млад репортер на име Наполеон Хил да интервюира 400 от най-богатите живи хора, за да види дали те също са използвали тази тайна, за да натрупат техните състояния.

През следващите двадесет години Хил се срещал с почти всички хора от списъка и открил, че всички те били следвали същата проста схема на забогатяването.

Накрая написал книгата Мисли и забогатявай, която станала една от най- продаваните книги. Тайната на Карнеги и на другите богати хора, която те използвали, за да натрупат пари и имоти, била просто тази:

Всяко богатство се създава с помощта на човешкия ум.

Огледайте се около вас – колко неща виждате на мястото, където се намирате, които са започнали като мисъл в нечий ум?

На стол или в кресло седите? В сграда ли сте, във влак, или на пейка? Дори ако седите в парка, този парк е започнал като мисъл в нечий ум. Кола ли карате, или пътувате с автобус?

В миналото нефтът се е смятал за безполезен – той е бил главно отпаден продукт. Нечий ум го е превърнал в най-ценната стока на днешния свят.

Коя ще бъде следващата голяма идея? И, най-вече, на кого ще хрумне тя?

А защо да не хрумне на вас?

Хората често казват, че богатите просто имат късмет, че работят усърдно или че са мошеници, но истината е много по-проста:

Разликата между богатите и бедните е тази, че богатите са се научили да ценят стойността на собствените си мисли.

семейство

Богат мислител, беден мислител

Богатството на живота на даден човек не винаги си личи по колата, която кара, по разкоша на къщата или по това колко пари има в банката.

ЕдинстВеното, което съществува, е огромната разлика между хората, които „мислят като богати” и онези, които „мислят като бедни”.

Мислещите като богати ще бъдат богати, независимо от сумата в банковата им сметка в момента – те винаги ще търсят възможности и ще живеят, както искат.

Ако временно имат финансови затруднения, това няма да е задълго – те някак си винаги намират начин да правят това, което желаят в живота си.

Мислещите като бедни, от друга страна, могат да имат големи къщи и да носят модерни дрехи, но съзнанието им е пълно със страх за бъдещето и с недоверие към околните.

Тъй като не знаят, че ще бъдат добре, дори ако всичките им пари изчезнат, те са заставени постоянно да се опитват да запазят това, което имат, или да заграбват повече от другите.

Мислещите като богати не са задължително най-образованите или най-талантливите хора, които ще срещнете, макар и някои от тях да са такива – те просто мислят за парите по различен начин.

Те разбират, че печеленето на пари не е нито мистериозен процес, нито космическа награда- това е просто умение, което може да се усвои, както можем да се научим да жонглираме или да караме велосипед.

Богатството е продукт на способността на човека да мисли. Ейн Ранд, писател и философ

Ето защо можете да отнемете всички пари на Ричард Брансън или Анита Родик и не след дълго те отново ще си ги върнат – просто защото има нещо, което не можете да им отнемете – тяхната способност да мислят като богати и в резултат на това да печелят пари.

Това е първият ключ към успеха разбирането, че вашите съкровища не са някъде далече, че те чакат да ги намерите вътре Във Вашето съзнание, точно където се намират СЕГА.

Ако възнамерявате да навлезете в съзнанието си, за да ги намерите, полезно е да започнете с ясното разбиране на територията, която ще изследвате.

Вашият съзнателен разум

Има само два основни начина, по които оказваме влияние на света – съзнателно и подсъзнателно.

Вашият съзнателен разум е този, с който активно и преднамерено мислите по цял ден. Вероятно го усещате като доста продължителен вътрешен глас, които смятате за свое „Аз”.

Макар обаче съзнателният разум да има определена употреба, той е изключително ограничен в това, което може да направи сам. Много проучвания показват, че той може да задържа много малко идеи едновременно.

Поради тоВа по-голямата част от нашия живот се управлява автоматично от другия ни разум.

Вашият подсъзнателен разум

Подсъзнателният разум е вашият по-голям разум. Той може да обработи огромно количество сетивна информация само за една секунда и съдържа цялото ви знание, спомени и интелигентност.

Той е източникът на вашето творчество и, може би, което е още по-важно за нашите цели тук, той запазва и управлява всички „програми” на автоматичното поведение, които използвате, за да живеете.

И така, подсъзнателният разум е като функцията на „автопилот” в мозъка, която ни позволява да вършим много неща едновременно, без да трябва да се съсредоточаваме върху Всяко едно по едно и също Време.

Тези програми („навици”) са полезни, защото освобождават нашия ум да мисли за други неща. Да се научим да караме кола включва научаването на “много малки навици – индикация, ускоряване, спиране, завиване и т.н.

След като сте ги упражнили съзнателно няколко пъти, те стават обичайни за да можете Вече просто да седнете в колата и да решите къде искате да отидете.

Както ще видим обаче, понякога трябва да подобряваме старите си, остарели програми, ако искаме да променим и подобрим жиВота си.

Докато нашият подсъзнателен разум не бъде програмиран за богатство, нищо от тоВа, което научаваме, знаем или правим, не ще има значение в дългосрочен план.

Не можете да преодолеете подсъзнателното си програмиране с логически аргументи или даже усърдна работа. Единствено чрез творческото прилагане на Въображението си ще препрограмирате ума си за богатство.

в каква посока се движите

В каква посока се движите?

Ето няколко примера за тоВа как програмирането на бедността може да засегне даже някои от най-изВестните и финансово най-богати хора В света:

• Марая Кери имаше над 100 милиона долара – В едно неотдавнашно интервю обаче тя каза, че понякога се чувства финансово несигурна.

• В едно интербю наскоро милиардерката Марта Стюарт каза: „Имам красива Вила В Хамптън, но тя не е, както се оказВа, билата на моите мечти.

Тя не гледа към океана, както много ми се иска, и няма дърВени подоВе от дялано дърВо, които обожавам. Тя няма малък док, където да държа лодчицата си и няма плитката вода на тиха лагуна, където да мога да си късам иветя.

• Когато го помолили да потвърди слуховете, че притежава над милиард долара, Дж. Пол Гети отгоВорил: „Да, предполагам, че е Вярно, но с един милиард долара не можеш да си позволиш толкоВа неща, колкото преди.”

• Когато старият Джон Д. Рокфелер научил, че членовете на семейството искат да му подарят инвалидна количка, за да може да обикаля имението си, той им казал: „Ако не възразявате, по-добре ми подарете тези пари.”

Парите ви дават свободата да правите с времето си, каквото искате. Ричард Брансън, милиардер

Надявам се, вече започвате да разбирате, че колкото и много пари да имате, те никога няма да са достатъчни, за да ви направят богати.

Качеството на вашите мисли, в крайна сметка, ще създаде качеството на живота ви.

Богаташкото мислене ви води към по-голяма свобода и по-голямо богатство; бедняшкото мислене, понякога наричано „бедняшки манталитет”, насочва вниманието ви към това, което не можете да имате и ви отдалечава от възможността.

Вие имате безкрайно творчески ум и безкрайна способност да бъдете богат. Просто трябва да се научите как да ги използвате.

Силата на целенасочеността

Един от най-основните работни принципи на успеха е следният: Получавате повече от това, към което насочвате вниманието си. Насочи вниманието си към това, което искаш, а НЕ към това, от което си недоволен!

Ако се концентрирате върху бедността и недоимъка, ще по-лучавате повече от тях в живота си. Ако се концентрирате върху богатстВото което имате, също ще получавате повече от него.

Жизнено важно е да препрограмирате подсъзнателния си разум така, че постоянно да сте концентриран върху това, което искате да създадете в този случай, по-голяма свобода и повече финансово изобилие.

Когато започнете да се чувствате богат и да се виждате като богат човек, ще видите как расте финансовото ви състояние. Когато станете по-богат в мислите и емоциите си, ще изпитате още по-голяма свобода в живота си.

Не става въпрос „да се имитира” това състояние.

Тъй като много хора смятат, че да бъдеш богат означава единствено да имаш много пари, те мислят, че за да се чувстват богати, трябВа да действат според тяхната представа за „милионер”.

Те си купуват скъпи дрехи, луксозни коли и бижута, опитвайки се да предизвикат В себе си „усещането” да бъдеш богат.

ТоВа може да дейстВа до известен момент, но често пъти оказва обратен ефект по-скоро, отколкото сте очаквали.

Можете да се чувствате богат, движейки се към Royal Ascot с нает Rolls Royce и взет под наем смокинг, но колко богат ще се чувствате, когато пристигне сметката по кредитната ви карта, а нямате представа как ще я платите?

ПоВечето хора се изненадват, че нещата, които пораждат у тях усещането за богатство, рядко струват много пари.

Ето някои от богатите моменти, които преживях днес и които не са свързани с пари:

  • Слушане на любимия диск, който ме връща към щастливи спомени.
  • Прекарване на времето с приятели, просто за забавление
  • Търсене на статии за любимия ми сайт lifehack.bg
  • Разходка в парка с моето куче

Всички имаме такиВа моменти всеки ден – просто сме свикнали да не им обръщаме внимание, а вместо това се вторачваме във всички онези неща, които НЕ харесваме и които все още не съответстват на нашите желания.

Започнете с търсенето на нещо, което ви създава усещане за изобилието и богатството на ежедневния ви живот.

В онези моменти” когато изпитВате удоволствие от своята работа, купувате си нещо красиво, правите дарение за добра кауза или просто влизате в ресторант, знаейки, че можете да си поръчате всичко, което искате, вашето вътрешно преживяване в този момент ще бъде същото като на най-богатия милиардер.

Не са ли богатите хора просто по-големи късметлии от останалите?

Преди всичко, няма „богати хора” или „бедни хора”.

Богаташкото мислене води до богат живот, без значение колко пари имате в банката. Що се отнася до късмета, научните изследвания показват, че нещата не стоят така.

Неотдавна в Америка беше проведено изследване върху ефекта на така наречения „проактивен характер”.

То показа, че онези, които забелязват възможностите и действат според тях, печелят повече пари, получават повишение по-често и са по-щастливи в професията си.

С други думи, ние създаваме собствения си късмет чрез начина, по-който мислим, чувстваме и действаме на този свят.

В тази връзка шампионът по бейзбол Ърл Уилсън казал веднъж:

„Разбира се, успехът е въпрос на късмет – просто попитайте всеки, който се е провалил!”

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак