Разбери как да бъдеш неустоимо очарователен!

привлекателност

Някои хора са причина за радост навсякъде, където отидат;  други, всеки път когато си отиват – Оскар Уайлд

Първата стъпка към изграждането на очарование е да се харесате на останалите, защото смотаняците рядко очароват хората, нали?

Вярно е, че една прекрасна кауза може да ни затвори очите за определена неприятна личност, но защо да правим нещата по-трудни?

Точно затова тук в тази статия ще ви разкажа за една малка, но важна стъпка по пътя към умението да направим себе си по мили и приятни за хората, за да постигаме това, което искаме!

Да започнем с първото впечатление, което правите.

първото впечатление

Има четири фактора, които ще ви го осигурят: усмивката ви, вашето облекло, ръкостискането и речника ви.

Днес ще поговорим за първата точка от плана ви за добро представяне, а именно способността ни да се усмихваме, да се усмихваме искрено…

Усмихвайте се на хората! Какво ви коства усмивката?

Мислите си, че е нищо, нали? Напротив, тя ви струва всичко! И въпреки това доста често просто забравяме да го правим. Усмивката струва скъпо, особено ако липсата й ви защитава от свързване и контакти с хората.

Докато усмивката изпраща много ясно послание за състоянието на ума ви, не-усмихването създава отворено пространство за много интерпретации, включително и сръдливост, отчужденост и гняв-нищо което да ви помогне да очаровате хората. Ако не вярвате, че усмихването е полезно, в което да ви кажа искрено се съмнявам, отговорете си на следните въпроси:

Обичате ли да правите бизнес или да вършите някаква работа с хора, които са навъсени и мрачни?, Познавате ли някой, който го върши? Смятате ли, че сръдливите и кисели хора, получават това, което искат?

Джордж КлуниНяма да ви питам за отговорите…., защото освен ако не сте идиот би трябвало да си отговорите точно както би си отговорил всеки нормално мислещ и целеустремен човек!

Припомнете си как изглежда актьорът Джордж Клуни!

Ключът към неговата страхотна усмивка /нея и мъже и жени няма начин как да я оспорят/ е да изпълни съзнанието си с приятни мисли, както споделя самия той. Ако пък сте непоправим сръдливко отвътре, ще ви е доста трудно да предложите на останалите усмивка, която да осветява всяка стая.

Най-много да предложите на останалите една фалшива усмивка, а фалшивата усмивка няма да накара хората да ви харесат-гарантирано.

И знаете ли защо ако се опитате да измамите останалите с една “усмивка-фалшименто” хората ще ви усетят, че не сте искрени?

Защото този тип вирусно разпространени усмивки от нервни хора-навсякъде около нас използват само този мускул, който започва от челюстта и завършва до ъгъла на устата. Само него и нищо друго…

Лесно е да се контролира този мускул и точно затова води до много, много фалшиви усмивки или т.нар. в САЩ “Пан Американски усмивки”.

Наричат така заради стюардесите, които работят в тази авиокомпания, които се усмихват непрекъснато на пасажерите, а те предполагат и знаят много добре, че те не са истински щастливи, да ги видят на самолета си.

Великолепната, истинска, искрена усмивка използва освен този мускул, който ви споменах по-рано, но и задължително този наречен “orbicularis oculi”.

привлекателностТази въпросна част от нашето тяло заобикаля очите ни и точно това ни кара да изглеждаме искрени и както се казва ухилени до уши-ефект предизвикан точно от въпросното мускулно влакно.

Гай Кавазаки казва, че истинската усмивка е толкова специална, че дори има и свое собствено име: усмивка тип Дюшен! Наречена така в чест на Гийом Дюшен, френски невролог.

Така че, когато се срещате с хора, мислете си за хубави неща, прехвърлете в главата си хубави мисли, запалете този орбикуларис не знам си какво мускул, ухилете се до ушите и със сигурност ще очаровате всички около вас.

Е, освен ако не сте попаднали сред няколко незадоволени, кисели жени! Там колкото и да се хилите….знаете!

Това е за първия начин да направите добро впечатление. Очаквайте от мен още от новото творение на Гай Кавазаки и от неговия начин на мислене, който ще ни покаже как да очароваме хората по най-добрия начин.

А до тогава ако ви е харесала статията моля подкрепете ни като я споделите или просто си оставете мнението си в полетата за коментари. Благодаря ви! И да не забравя: усмихвайте се…вече знаете точно с кой мускул да го направите….

Вижте и втора част!

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Работи по-умно, печели повече
Клуб Мастърхак
Инструменти, общност и ресурси, които ще ти помогнат да развиеш бизнеса и да подобриш живота си.
4.8 / 5 от 2100+ човека
Работи по-умно, печели повече
Инструменти, нови идеи,
общност и ресурси