Как да намалиш наполовина разходите за имейл маркетинг в MailChimp (и не само)

Имейл маркетинга е любим и често използван канал за развиване на онлайн бизнес, но и постоянен разход за бюджета.

Преди време направих безплатна книга за Facebook, чиято цел беше събиране на имейл абонати, на които след това да разпращаме новини от сайта.

За нула време събрах над 10 000 имейла.

Проблемът беше, че тогава ползвах Мейлчимп, а за база с подобен размер трябваше да плащам по над 140 лв / месец. Да не говорим, че този начин на събиране на имейли е лесен, но не бих казал, че е особено ефективен в дългосрочен план.

Почти всеки се абонира заради самата книга, а не заради сайта.

Така се трупат хора, които не са истински ангажирани и представляват единствено разход - пари, които харчиш за имейл услугата, която ползваш.

Днес в lifehack.bg изпращаме имейл бюлетин само до настоящите и бивши членове на клуб MasterHack. Преди няколко седмици списъкът ни мина 2000 имейла и вече се налага да си плащаме. И то забележи - за доста топъл списък от имейли. Ами ако имахме и публичен мейл бюлетин като споменатия? Сметката щеше да стане в пъти по-голяма.

Намаляване на разходите - прекият път към увеличаване на печалбата!

Не съм Джеф Безос, че да печеля по 29 млрд., без дори да имам ръст в продажбите, но и аз като собственик на онлайн бизнес знам, че един от най-добрите начини за увеличаване на печалбата е като намалим разходите.

Затова започнах да търся начини да намаля тези за Мейлчимп.

Или просто да не правя такива.

Не че не мога да ползвам SendinblueSendgrid или Activecampaign, но какво да ти кажа, просто "маймуната" ми е удобна...

Тактиката, за която ще ти разкажа си струва да научиш, защото може да ти спести до над 50% от сметката за Мейлчимп. В следващите редове ще ти разкажа за нея...

Принципите в нея важат за всички популярни имейл провайдъри.

оригинално премиум съдържание, секретна FB група, книги, ресурси

Този материал е част от оригиналното премиум съдържание на lifehack.bg, достъпен е само за членове на клуб MasterHack. Вече си част от клуба? Логни се от линка по-долу.

В клуба ще разполагаш с: всяка седмица ново авторско практическо ръководство или премиум материал, всеки ден полезни ресурси, инструменти и информация в секретната ни Facebook група, библиотека с едни от най-добрите книги на английски, а аз най-лоялните достъп до специална VIP зона с курсове на стойност хиляди долари. Абонирай се...

Влез в клуба

____

Вече си член на клуба?

Логни се от тук

Само за членове на клуба!