dog
LifeStyle

Как да тренираме кучето си в 10 лесни стъпки?

Всеки има становище по въпроса, всеки от нас получава различни съвети както от ветеринаря си така и от добронамерени приятели, как по най добрия начин да обучим своето куче.

Обучението и възпитанието на този вид животни е задължително за последващото му поведение и проблемите свързани с него когато порасне. Твърдя това от личен опит, тъй като във възпитанието на моето собствено имам големи пропуски и в момента колкото и да му се ядосвам и гневя за белите, които прави, осъзнавам че сам съм си виновен. Това е точно като при децата, както го възпитате когато е малко такова и ще си остане до голяма степен, когато порасне.

Така че тук искам да ви дам 10 лесни стъпки, с които да обучите кучето си и да не допускате моята грешка, а най-хубавото е че това са съвети не от мен, а от може би най-известният блог за домашни любимци petalot.com. Ето ги и тях:

Вижте кои породи кучета са най-подходящи за деца →

1. Бъдете последователни

Кучетата се учат най-добре чрез повторения. Колкото повече са подложени на едно и също нещо, толкова по-добре и ще го научат-имайте предвид че това важи и за лошите навици.

2. Никога не викайте кучето си с команда да дойде при вас, за да…

…започнете някакво упражнение за възпитание. Кучетата не са перфектни и в повечето случаи ще правят неща, които не харесвате. Никога не използвайте команда, с която викате кучето да дойде при вас/ела тук, тук до мен и т.н/ ако ще започвате да го дисциплинирате. Винаги вие отидете при него.

3. Никога не удряйте кучето си

Да си призная на мен понякога ми е било доста трудно да се сдържам.

Ако обаче го правите кучето ще се научи да се страхува от вас, а не да ви уважава като негов лидер, като водач на глутницата/кучетата възприемат хората с които съжителстват като част от глутницата във всяка от която има лидер/

Биете ли кучето си този лидер няма да сте вие.

И както знаем повечето кучета хапят не от злоба, а от страх!

4. Винаги награждавайте положителния резултат.

Ако вашето куче направи нещо правилно, в отговор на това поощрете го, покажете му че това, което е направило наистина е добро. Може да не е винаги с лакомство, едно “Добро куче” с благ тон също е добър вариант, кучето ще ви усети и разбере повярвайте ми!

5. Нека цялото семейство да се намеси в обучението и възпитанието

Всеки от хората живеещи с домашния любимец трябва да бъде замесен във възпитанието. Това е много важно и необходимо, за да разбере животното своята роля в семейството или на кучешки език-своята роля в глутницата.

6. Не допускайте кучето ви да има доминиращо поведение

Как да тренираме кучето си в 10 лесни стъпки?

Както вече ви казах кучетата са животни живеещи и оцеляващи под формата на глутници.

Ако те чувстват че имат надмощие над вас или над определен член от семейството, това може да ескалира, кучето да си помисли че е лидер на групата, което ще доведе до тежки проблеми в неговото поведение – с две думи ще ви се качи на главата!

7. Бъдете търпеливи – обучението отнема време

От първите 3-4 месеца до първата година на кучето се постарайте да обърнете най-голямо внимание на възпитанието. Този период е много важен, няма да съжалявате след това. Аз лично го изпуснах и се сдобих с една много непослушна немска овчарка, а в последствие и джак ръсел териер!

8. Придържайте се към основното

Не започвайте да учите кучето си на странни, смешни и сложни трикове за напреднали само и само да се забавлявате. Оставете в началото сложните команди, придържайте се към основното. Оставете хората, които не са прочели тази важна статия 🙂  да объркат кучетата си и се забавлявайте с техните, а за вашето поставете основите!

9. Бедете внимателни

Не се доверявайте сляпо на съветите на всеки срещнат ваш познат, не се доверявайте напълно и на тази статия без значение от авторитетния и източник. Вие сами най-добре усещате и познавате своя домашен любимец, на какво реагира и на какво не, какво му харесва и какво не обича да прави.

10. Не забравяйте, всичко това може да го направите сами

Вземете ли си куче имайте предвид че трябва да се отдадете на него. Кучето не бива да е поредната ви играчка, която като ви омръзне и ще и обърнете гръб. Ако решите наистина да се отдадете на него,  всичко казано до тук можете да го направите сами

В заключение:

съвети за обучение на куче

Можете да намерите хиляди тренировъчни програми, да изхарчите много пари за обучението и възпитанието на вашето куче. Можете дори да си наемете треньор, който да ви обещае че кучето ви ще прави чудеса. И след всичко това още има вероятност да не сте научили тайната как да тренирате, да обучите вашето куче.

Но с търпение и подкрепа всеки може да научи любимеца си и редовно да тренира своето куче, като по този начин да направи връзката си с него още по-силна!

Вероятно ще има доста противоречиви мнения свързани с тази статия и това е добре.

Ако имате някой полезен съвет, който сме пропуснали или искате да споделите различно мнение от нашето, каним ви да го направите в полето за коментарите, ще ви бъдем благодарни!

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Нашето куче е много малко на 50 дни, но обича да хапе панталоните, когато вървим, връзките на обувките и минава пред краката ни когато ходим и понеже ние много я обичаме и е можем да я възпитаме.

 • Здравейте имам Джак(Парсън)Ръсел на 3месеца и половина.Проблема е там че го изкарваме много често но той стиска и чака да се изпишка в нас а не върши почти нищо навън(още дори не е ходил по голяма нужда).Опитах всичко като му взимах от акото и от урината и ги слагах на вестник и ги поставях навън но като ги подуши не прави нищо…какво да правя моля пишете на-evgenia_g.vasileva@abv.bg

 • Моето куче е Голдън Ретривър на 3 години, когато беше бебе и беше още дребосъче на 3 месеца, аз му купувах памперси, от които взимам 1 или 2, но по-често е 1 слагам го на пода във коридора и излизам някъде навън, когато се прибрах работата си я беше свършила отгоре на памперса, бо това е за малки кучета, на мен ми беше доста полезно.! За всички, които малки кучета – бебета все още, нека опитат това!. Благодаря!. 😃😀😊😎

 • Бих искал някой да ми каже как да накарам 4 месечния ми питбул да се успокои поне малко, всеки път като ме види избухва в една неуписуема еуфория от радост която немога да успокоя пробвах всичко и поставянвто на нагръдника е почти невъзможно, не проявява агресия напротив много е дружолюбна това е черта която ми харесва но тази БУРНА РАДОСТ ми идва в повече. Който има решение да ми пише в профила ми в фейсбук zary naidenov мерси!!!

 • Здравейте, имам женска смеска от немска и канадска овчарка на 46 дена, тя пишка на всякъде другаде, но нене и в банята, искам да го науча да ходи там докато не му сложа ваксините и да започна да го изкарвам. Затварям го в банята когато се изпишка в някоя другадруга стая, там постоянно лае, вие е плаче. Удрям го по дупето и му доближавам муцунката до нацапаното от нея място. Някакви идеи какво да правя с нея?

 • Как да дресирам моето куче на един месец е в някои моменти ме слуша но в повечето не и когато искам да я погаля винаги ме хапе но не силно може ли по този начи тя да играе така и е пуделче

  • Здравейте! Имам лабрадор на една година. Сутрин е много игрив, но имам проблем с една от игрите му. Щом съм с блуза с дълъг ръкав непрекъснато скача за да ме хване за ръкава и заедно с него отива и кожата ми. Ръката ми е насинена. Не ме слуша, когато му казвам да спре. Как да се справя с този ужасен нави?

 • molq vi pomosht predi 1 den si vzeh nemska ovcharka no e mnogo tujen neznam zashto za purvi put mi e
  pomognete molq

 • Здравейте. Имам голдън ретривър на 7 месеца. Когато сме на разходка на едната поляна, където я пускам да тича, когато е на повод ме дърпа много силно, а през другото време стои и слуша команда „редом”. Как да я науча да стои до мен още от входната втата. На втория етаж съм но по стълбите съм на ръба да падна. Също когато вземе нещо най-често пръчка ръмжи на игра и бяга, ляга и започва да гризе. Докато не я взема не спира да бяга от мен. Тя от 4-5 месечна се научи да носи нещо, но после се измени в това-хвърлям нещо тя взима, но не връща. Какво да правя? А, да и още един въпрос. Има ли друго да знае освен тези: седни, легни, здрасти, завърти се, донеси, редом и хигиенни навици? Което би трябвало да знае.

  PS: Пиша от тел, извинявайте ме ако има грешки.

  • знам че е грубо но пробвай с строг нашийник или с лакомство колкото до хвърлянето достатъчно е да тича и да се забавлява на тях това им е играта не очаквайте да ви върне и не се притеснявайте. Моите не познават нашийник от 1вата разходка го пускам да ходят след мене и така е и сега когато не иска да дойде при вас тръгнете по познат за кучето път той ще дойде не забравяй да я възнаградиш

 • Здравейте имам смесица между немска овчарка и хъски то не ме слуша и дори рамжи на децата и мен ме искарват виновен и тръгв а да напада хората.Като тръгна да го разхождам и той като види някоя котка и мен ме повлича с каишката.Какво да правя???Помощ!!!!!!!

 • Здравейте взех преди няколко дни мопс на почти 2 години, много сладък, много мил, но не спира да плаче и почти не ме слуша… много е тъжен и не съм се отделяла почти от него през последните 3 дни… не знам как да се държа с него за първи път имам куче, което не е израствало в ръцете ми.

  • ако прекараш повече време с кучето си може да спре да плаче 🙂

  • Играй си повече с него , занимавай се с дресировка с лакомства , и по-често го гали за да може да разбере ,че няма нищо лошо да му направиш и лека полека ще се успокои. 🙂

  • Zdravei imam 5 mesechen doberman imam golqmi problemi s pishkaneto i akaneto po poda. oshte kogato go ostavq v staqta zapochva da pishti i da vie mnogo shte sum vi blagodaren ako mi kajete kak da postupq

   • по чести разходки докато почне да усеща миризмите още малко ти остава и ще спре

  • Имам пидбул на година и половина уча го да сяда но ништо не прави

  • Имам ротвайлер на 2 месеца е и неме слуша имам го от седмица като захапи някоя пръчка или нещо друго и него пуска как трябва даго науча на тази Команда примерно като му кажа пусни и да пусне пръчката а и като се опитам да му взема пръчката ме хапе.

 • zdraveite imam 4 mesechen jenski pit bull koito kogato sum s tochno opredeleni drehi zapochva da me durpa i hape po rukavite kak da q otucha

 • ще си взема куче немска овчарка ако можи да ми дадете някой друг съвет за дресировка ще съм благодарен на съвети от хора които разбират от кучета

 • здравейте! Имам пинчер и винаги когато си играе с някаква играчка и искам да оправя леглото винаги ми ръмжи и ми се спуска!!!!! Тази вечер бях оставила салфетка накрая на масата и той я взе когато отидох да му я взема той започна да ръмжи толкова силно че все едно ще ме нападне и ще ме убие,Случва се с всичко което не е негово и го вземе може ли някой да ми даде съвет как да го отдуча от този навик мъжки е на 1година и 2месеца!!!!

 • Здравейте,имам джак ръсел териер на почти 4 месеца , много е див и много обича да спи в мен. ;д Но понякога е ужасен..Хигиенни навици почти има смисъл вече много рядко се случва да се изпишка някъде.Но ужасно много хапе..Понякога ме изкарва извън нерви,казвам му да спре и че ме боли,но той не спира..Понякога изпадам в ситуация,че го удрям през муцунката ,но наистина не се издържа..купила съм му милиони играчки,но не ..изяде первазите,масата,дори леглото си разкъса.Много се притесних като видях по-горе в точките , че никога не трябва да удряме кучето си,не искам,но наистина ме изкарва извън нерви.Та въпроса ми е как да го науча да спре да хапе?И като съм го удряла ,това има ли някакво влияние сега?И ако може още някой съвет за това как да го науча да си ходи на памперса?Моля ви помогнете ми.

 • http://Www.kucheto.ocoz.RU -самообучител за кучета. Малко от учебник по зоология – два различно вида не образуват глутницата. Съвместният живот на различно видные е симбиоза.

 • Pomosht
  Imam kyche jak rasel terier jensko i ne moga da razbera zashto hape povoda kato tragvame na rashodka,no kato izlezem na ylizata spira da hape.
  Nishto ne e prekaleno stegnato ili shiroko.Ako znaete molq vi otgovorete mi!!!

 • Здравейте! Имам крещяща нужда от помощ! Имам немска овчарка на 2 години. Живея в къща и той е вързан в двора. Беше малък и наехме учител – много бързо схващаше, но учителят изчезна и не дойде повече. Проблемът е, че не спира да лае(по-скоро едно тънко лаене като скимтене). Когато не ни вижда – не лае. Но щом сме около него-не спира! Съседите страшно много се сърдят и не знаем какво да правим! Моля Ви за съвет!

  • Здравейте, признавам, че нямам идея каква може да е причината. Защо не се обърнете към вашия ветеринар да го попитате за мнение?

  • Отвържи си кучето и си поиграй с него, скимтенето е молба да му обърнете внимание!И другото-ако някой те върже на една верига 24ч. и само ти дава хра на и вода и не можеш да отидеш и до тоалетна-как би се чувствал?

 • ku4eto ne trqbva da se polzva za igra4ki i ne trqbva da qde sladko za6toto ima golqma veroqtnost da uslepee i koito kazva 4e ako ku4eto qde 6okolad 6te uslepee no to trqbva da izqde tonove 6okolad 4e da stigne do tova
  nadqvam se da sum vi pomognala

  • Имам някакъв спомен, че кучетата имаха проблем или по-скоро липса на панкреас, който да обработи въглехидратите

 • Привет на всички! Преди година и половина си взех хинче, но до ден днешен не мога да усетя как и по какъв начин на го науча на елементарни хигиенни навици. Всяка сутрин разходка, памперси, вестник…дори и шамарки. Е, нищо не помага а времето си върви, той расте с вредните си навици. Знае, че не е редно защото го прави само когато няма никой в къщи. Когато се приберем и видим какво е “сготвил” (най-често е малката нужда), се скрива под масата или бюрото. Явно е от страх. Но въпреки всичко си прави каквото е наумил. Шамарите по дупето явно засилват някакъв стремеж за отмъщение, знам ли!!! Давайте съвет, че взе прекалено много да злоупотребява, започна да се катери на масата на хола и да пика върху нея…чашата преля тотално!!!

  • И при нас беше така пишкаше навсякаде после караници после пак пиш и накрая разбрах той наистина отмъщава така с ново пиш.Решението при мен беше след пиша бърша без нищо да казвам и я водя до мястото където трябва да пишка стискам зъби бърша мълча и водя до мястото нямаше и седмица и всичко се оправи дори мога да кажа че още на 4 месеца беше научена

 • Здравейте, приятели! Имам американски пит бул взех го на 1 месец и няколко дена. Още щом го взех веднага започнах да го ”тренирам”. Проблемите с пишкането бяха на лице, ходеше където си иска, но щом направеше белята с един вестник го удрях през дупето и постоянно му говорех !! После започна да хапе всичко което види заради зъбките, естествено пак му се карах. На 5-тия месец някъде за мой късмет лошите навици изчезнаха, сутрин ме будеше за да го изведа и колкото и да му се пишка тои стоеше до врата седнало и не мърдаше. Също го научих да дава лапичка, при командата ”дръж” да се втурва. И да искам просто да ви кажа, че колкото и да е гадно, вие трябва да го поступвате в рамките на разумтоно както правех аз с вестника… 🙂

 • zdraveite! Imam golden redriever na 1 godinka iii ne spira da qde vsichko. Sled nqkoq poredna obuvka i pokazvam che tova ne se qde i q nakazvam i pomaga za 2 nai-mnogo 3 dena i sled tova na novo sichko. Kak moga da q otycha?

 • Здравейте! Имам женско кученце на 2 месеца голдън ретривър. Имам два проблема с него. Първият е, че пишка където си поиска. Научихме го да го прави в тоалетната и само си ходеше там, но от 2 дни започна да пишка из цялата къща и не знам защо пак го прави, уж всичко беше наред. Вторият проблем е, че постоянно ме хапе – не реагира въобще на думата НЕ, на побутване, на нищо. Днес така ме захапа, че имаше и кръв. Трябва ми съвет.

  • Vzemate vestnik ogIvate go v rolo i kato napravi belqta i leko sis vestnik go udrqtye po mucunata 😉

 • Здравейте!Аз имам кученце-смеска на 5 месеца (мъжко).Има само малък проблем,че когато аз искам да го погаля и той почва да ме хапе и понеже зъбките му растат започва да ме боли.И незнам как да го науча да не го прави.Ако може да ми дадете малък съвет! 🙂 Иначе си е много добро кученце. 🙂

  • i moyto kuce ima takIv navig
   sishto sis vestnik ogivate go v rolo i leko udrqte po mucunata

 • Имам женски джак ръсел териер!Тя постоянно пишка където и падне толкова много пъти я водихме в банята уж там да си върши работата,но тя пак си пишка навсякъде опитах опита с парфюма когато се изпикае и аз го бърша и пръскам мястото с парфюм но никаква полза от това!Тя също много обича да хапи аз едвам се сдържам да не я ударя,но знам,че няма полза от това пък и хич не ми се иска!!Мама и тати вече мислят,че кучето е било грешка!!Вече не знам какво да правя!! 🙁

  • пробвай вместо парфюм с белина.Силната миризма ще му покаже че там не е позволено 🙂

 • Imam kuche krustoska mejdu kane korso i rotvailer na 5 meseca.Kogato beshe malka me slushashe mnogo no kato porastna sprq da dava lapa i taka da se kaje samo izpulnqva komandata sedni i ponqkoga elatuk.Molq daite mi suvet kak da me slusha poveche i nai veche kak otnovo da q naucha da dava lapa

  • sled syn i sled qdene go izkarvai pri men proraboti i na mestaa koito e markiral mu zalichi mirizmata 🙂

 • moito kuche e na 2 meseca porodata mu e pitubll jenski e i e malko agresivna nau4ih q da mi dava lapa da seda pri komanda i igraem donesi 🙂 noo kogato iskam da q pogalq tq mi hape rakata i mi pravi ujasni rani ……

 • zdraveite , az iskam da si vzema iorkshirski terrier no edna moq priqtelka mi kaza che sa malko agresivni taka che se zamislix….dali ima vuzmojnost ako go vzema da sujalqvam za izbora si?

 • Здравей имам ротбайлер на 3 месеца

  много е непослушен немога да го накарам да слуша

 • Здравейте, имам хъски на 5 месеца и половина(женско) и искам да я науча да седи самичка вкъщи. Правим й доста разходки, пускаме я в защитени места където няма опасност да забегне и да се изгуби, но не иска да остане вързана, започва да къса, да лае . Живеем в апартамент.

 • zdr imam jak russel na 4eteri meseca tova e nai luduto umno i hitro ku4e koeto sam vijdal kak da go nakaram da se krotne malko

  • Здравей, и аз имам Джак Ръсел на 1 година и от сега да знаеш, че няма шанс да го укротиш. И доктори съм питал, такава е породата, но там му е чара. И на 5 години да стане пак ще е така 😉

 • Здравейте имам Бигъл на 1г. който не иска да стои сам вкъщи…остане ли сам за 10мин,дори да съм в другата стая започва едно лаене едно виене,голямо чудо.И не можем да го оставим сам…Как да го приуча най-лесно без да събори апартамента докато ни няма да седи самичък?

  • Здравейте, от скромния ми опит мога да кажа само, че най-добре е, въпреки недеволството на кучето, да се оставя няколко последователни дена само. Поне аз така съм правил и в крайна сметка се научава

 • Здравейте, имам кокер шпаньол на 5 месеца. Взех го когато беше на 4 месеца и все още пика и ака вкъщи.Има си режим на хранене и с памперси пробвах, и с какво ли още не но с нищо не става… Проблема е че той е много страхлив тъй като преди да го взема аз е бил при еди момчета и са го били…

 • здравей Притежавам чистокръвен турски кангал на 9месеца е още чишка клекнал кога ще маркира с дигнал крак

  • Здравей, на въпроса ти признавам не бих могъл да отговоря кога точно, но те поздравявам за избора на порода. Уникални кучета са Кангалите!

 • Аз ще ми вземат мопс като на последната снимка ама бебе :))))))))) ^_^

 • Пропусналисте как да пазбере къде да се изходи .

 • Скоро ще ми подарят бебе каракачанка (мъжко), та аз от рано търся решение на проблемите които ще си създам, ако не го обуча да бъде възпитано и отговорно куче. И за тази цел ще използвам вашите препоръки.

 • Здравейте!Едвам успях да накарам нашите да ми вземат куче!Няма да имам време да отделям за него по 1-2 часа,защото то ще е на вилата а аз живея в града и ще ходя при него 2-пъти в седмицата.Дали ще мога да го обуча-мисля от рано,преди да ми вземат куче!

 • Аз имам немска овчарка.Тя е на около 3 години, когато беше малка не я научих на основните команди и единственото което знае е да не се отделя от мен. Но имам проблеми когато се опитвам да я вържа за разходка. Въпроса ми е ще мога ли да я науча на някакви команди на тази възраст?

 • ще си взимам немска овчарка и ще използвам съветите Ви

  благодаря ви

 • Благодаря за страхотната статия , скоро ще си взимам немска овчарка на 40 дена е и всичко което съм чела до сега не беше кой знае какво, но вие определено ми помогнахте с това което прочетох 🙂

 • Zdraveite imam problem s moeto kuche.Predi 3 meseca ni podariha nemska ovcharka tq e na 1godina i 8 meseca no se strahuva ot durgi kucheta po malki ot neq(Pincheri,Pekines i drugi) nqkoi ima li ideq zashto i kak moje tozi problem da bude razreshen.

  • ами моето куче е пинчер и когато лае плаши дори и по големи кучета това е защото пинчерите пикинезите те са по агресивни но научи я на дръж лай и мисля че ще помогне!!!

 • Здравейте на всички, много бихме искали да Ви помогнем, но не сме чак такива специалисти за съжаление 🙂

 • Здравейте! Моля за помощ! Скоро осинових питбул, но се оказа, че не се погажда с други домашни животни. Минала е 1 годинка. Дайте ми съвет как да й покажа,че тя трябва да ги опази от други кучета, а не да ги убие. Благодаря предварително!

  • Почти съм сигурна че няма как да стане,понеже е вече голямо куче.Тези навици се изграждат докато е малко,питбула е куче създадено да се бие до смърт,толкова голямо вече има изграден характер

 • извинете но чака ме спешен отговор моля ви посъветвайте ни благодаря

 • здравей те има ме куче немска овчарка на 2 години и както пише по-долу ние не можем да го удържим като види други кучета и котки не знам дали защото все още си няма приятелка или от омраза но не знам какво ще е спасението моля ви помогнете ни благодаря предварително

 • здравей те има ме куче немска овчарка на 2 години и както пише по-долу ние не можем да го удържим като види други кучета и котки не знам дали защото все още си няма приятелка или от омраза но не знам какво ще е спасението моля ви помогнете ни благодаря предварително

 • здравей те има ме куче немска овчарка на 2 години и както пише по-долу ние не можем да го удържим като види други кучета и котки не знам дали защото все още си няма приятелка или от омраза но не знам какво ще е спасението моля ви помогнете ни благодаря предварително

 • здравей те има ме куче немска овчарка на 2 години и както пише по-долу ние не можем да го удържим като види други кучета и котки не знам дали защото все още си няма приятелка или от омраза но не знам какво ще е спасението моля ви помогнете ни благодаря предварително

 • Здравейте, аз преди два месеца си взех кученце и като го взех беше на два месеца! И така докато го науча за хигиените навици яде много бой, но то постоянно прави бели и не се стърпявам и го бия само с вестник и да кажа честно и има ефект, но проблема е че както пише в статията има страх от мен а още е на 4-ри месеца. И понякога ми прави на пук, но пак си го заслужава …..

  • Ще се научи да не пикае вкъщи, но от друга страна ще се чуди как да избяга от вас или просто ще си създадете едно уплашено животно. Трябва да има респект от вас, не да се страхува 😉

   • Е тя за хигиените навици се отучи, но проблема е там, че прави постоянно на пук и е много нахална знам че ще се страхува от мен, но въпреки всичко пак е отгоре ми и постоянно търси мен. Казаха ми след 6-я месец ще се оправи, тя е порода сърнист пинчер ….

 • zdrasti zdobix se predi den s jensko kangal4e na 40 dni e zam 4e o6te svikva s men novata obstanovka no problema e 4e neznam kak da go nau4a da xodi po nujda na opredeleno mqsto a ne kadeto mu padne za sega tova mi e osnovniqt problem ako moje nqkoi da me posavetva blagodarq predvaritelno

  • ами когато се изпижка вътре му се скарай и напръскай с парфюм отиди с него до тоалетната и му покажи къде трябва да ходи до тоалетна!@!@

 • Благодаря за статията, интересна беше. Имам 4 месечно хъски и искам да го обуча добре. Изчетох доста информация в нета, но в 90% от случаите, тя е доста обща и непълна. Някой може ли да ме насочи към по-конкретна информация за техники при дресиране. Ще съм му много благодарен. Поздрави!

 • Добър вечер, преди 2-ва дни си взех пинчер, той е на 30-т дни. Искам да попитам дали подлежи на дресиране, или е прекалено рано, а както се казва колкото по-скоро толкова по-доре? Благодаря предварително за отзивите 🙂

  • Добра да е, не е рано, просто не насилвайте животното прекалено много и имайте търпение. Успех 😉

   • Благодаря за бързият отговор и няма да прекалявам! 🙂
    Но също така четох, че трябва да се отделя по 2-ва часа на ден, има ли нещо вярно в тази тезе, или е само дадено мнение?

    • индивидуално е. кучето също има характер. сам ще разбереш колко да отделяш.

 • Този блог е мноо яак.Аз имам Роки,тои е на полвина питбул на полвина бултериер още е малак може би(3 месеца) но като види друго кутре и не мога да го извикам при мен сякаш не саществувам помогнете

  • Имам Амастаф,дайте ми съвет как да го науча да пиша и ака навън.На 5 месеца е и от скоро излиза навън заради ваксини.

 • Blagodarq ti za statiqta i mislq 4e e vreme da se zaema s oby4enieto na ku4eto mi. Imam haski no i az kato teb izpusnax klu4oviq moment za oby4enie znam 4e sega 6te e dosta po trudno no kakto se kazva nikoga ne e kasno 🙂

  • пожелавам ти успех. сигурен съм, че ще има резултат, нищо че си изпуснал момента 😉

 • Statiqta mnogo mi haresa i naistina ne6tata v neq sa vqrni i smeq da go tvurdq ot lichen opit,blagodarq za poleznata informaciq!!Smqtam da se pridurjam kum napisanite ot vas tochki…

  Animal&lover

 • хареса ми статията.. би било страхотно, ако всеки можеше да разбере написаното.
  кучетата (и не само те) са изключително интелигентни, чувствителни и преданни, независимо от породата.
  за жалост повечето хора, които си взимат животно, мислят, че могат да направят от него човек и малоуважават тяхната природа, техните инстинкти.
  благодарение на моите косматковци научавам все повече за тях, за нас и се радвам на един весел, пълноценен живот. винаги ме посрещат с огромна радост и ми дават всичко от което се нуждая.
  весели празници!

  • Викинг така си е както казваш! Добре дошъл тук. Пожелавам ти още страшно много хубави мигове с твоите косматковци. Весели празници и на теб 🙂

   • извинете че питам но моето куче въобще не ни слуша и много хапе а когато играем с топка той идва и започва да ни хапе дори остави белег на моята приятелка.пробвахме какво ли не…и със вестник и го подритвахме и му се карахме но той започна да слуша само татко и мама…незнам дали е от батко ми защото той започна да му говори страшно силно и го дразнеше и му хващаше устата и не му я пускаше а сега му натиска главата на райграса…а попринцип от стопанина му научихме че по принцип е много игривно не хапеше толкова много…МОЛЯ КАЖЕТЕ МИ КАК ДА ГО НАУЧА!!!!!
    о и е смеска отт самоед и лабрадор.

Пишете ни! Как можем да ви бъдем полезни?

Съобщението ви беше изпратено
Благодарим Ви!

Пишете ни! Как можем да ви бъдем полезни?

Съобщението ви беше изпратено
Благодарим Ви!