ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА
Ивелина Атанасова

Как работи Ивелина Атанасова, създател и управител на newtrend.bg – дамата, която ни вдъхновява!

Запази за после

Освен личните ни пристрастия към Ивелина Атанасова заради безценната подкрепа, която винаги ни е оказвала, тя е и безспорен професионалист и наложено име що се отнася до всякакъв вид маркетинг и дигитални медии в уеб и извън него.

Въпреки натоварения си график, Ива намери време за читателите на lifehack.bg пред, които да сподели съдържанието на своето ежедневие, какво я мотивира, как и върху какво работи, любимите и приложения и още доста любопитни неща.


 • Кажи няколко думи за себе си, какво работиш, с какво се занимаваш?

Винаги ми е трудно да се опиша с “няколко думи”, но ако трябва да го направя с няколко изречения, то аз съм предприемач по убеждение, блогър, лектор, консултант и автор.

Основател и собственик съм на NewTrend.bg – онлайн медия за новини от дигиталната индустрия, носител на наградата за най-добра БГ медия на 2012г, според журито на конкурса БГ сайт. 

Професионалните ми компетенции интереси са в областта на маркетинг стратегиите и комуникациите, медия планирането, социалните мрежи, управление на онлайн имиджа и бизнес развитието.

 • Как изглежда работното ти място?

Мобилно – целият ми свят е събран в един компютър.

 • Местоположение?

Холът у дома, плажът, някое уютно кафене или на крак, докато пътувам между срещи, от град в град или някъде просто за удоволствие.

Няма по – хубаво нещо от това да си постоянно в движение и да имаш избор от къде да работиш, на мен ми действа изключително вдъхновяващо и зареждащо. Помага ми да мисля out of the box, а това е важно за работата ми.

 • Какви мобилни устройства ползваш? На какъв компютър работиш?

Работя на лаптоп – MacBook Pro, не излизам никога без таблета си – отново производство на Apple и телефона си – Samsung Galaxy 3 Mini. Липсва ми единствено едно Windows Phone устройство, за да допълня серията ?

 • Последният проект/задача върху, който работи е? Разкажи ни повече

Последният проект, върху който работих беше Startup Weekend Varna, който се състоя през юни месец тази година.

Като за първо събитие от този род, във Варна се събрахме над 130 души, запалени по предприемачеството и новите технологии, обединени от идеята за създаването на нов и успешен бизнес.

newtrend-nagrada-bg-siteОсвен това за първи път имах възможността да съвместя три напълно различни дейности и отговорности по време на организацията на едно събитие – бях съорганизатор, ментор и основен медиа партньор – беше незабравимо преживяване.

Възможността да наблюдаваш отстрани работата си е нещо, което само мога да препоръчам.

 • Върху какво работиш сега?

“Последният” проект никога не е един, когато става дума за мен. В момента използваме лятото, за да направим някои промени и да пуснем нови неща в Newtrend.bg, развиваме и разширяваме стажантската си програма.

От няколко седмици официално работя като маркетинг консултант на свободна практикa.

Много бих желала до есента да успея да регистрирам една Неправителствена организация, чиито фокус ще бъдат жените, а заедно с това през последните три месеца се родиха и няколко startup проекта, които искам да пуснем на пазара в най-скоро време.

 • Без кои инструменти, приложения и софтуер не можеш да живееш?

Не мога да живея без Evernote – в него събирам всички бележки, идеи, снимки, мисли, емоции. Всичко, което ми е главата. Точно толкова много обичам Google Calendar, Facebook, Viber.

 • Кой е любимият ти трик за пестене на време и за по-висока продуктивност?

Любимият ми трик за пестене на време вероятно е регулярното посещаване на събития, организирани от/за дигиталната индустрия – успявам да видя всички хора, с които работя, но рядко се виждаме извън работните ни ангажименти и крайните срокове по проекти – винаги се раждат нови идеи, нови партньорства, нови проекти, за много по-кратки срокове, отколкото бихме успели в традиционното ни работно ежедневие.

Как се организирам?

Много сложен въпрос, предвид че обичам безкрайно много работата си, вероятно организирам ежедневието си, семейството си, приятелите си около приоритетите, които тя ми налага.

Само така мога да съм ефективна.

 • Използваш ли мениджър на задачи? Кой ти е любимият?

Планирам на седмична база – използвам Google Calendar и Google Keep. Не е твърде професионално решение вероятно, но е удобно и функционално. Keep it simple. ?

 • Има ли нещо, което правиш всеки ден, за да станеш по-добра от всеки друг?

Спя малко, работя много и не се оплаквам!

 • Кога ставаш сутрин?

Много ми е трудно да стана сутрин преди 9ч всъщност, както и да заспя преди 2-3-4ч сутринта.

Не знам доколко препоръчително решение е това с будуването по никое време, но е факт, че обичам спокойствието на нощта и единствено тогава успявам да се концентрирам на 100% върху нещата, които правя и вероятно съм най-високо продуктивна.

 • Какво обичаш да слушаш, докато работиш?

Най-често Chillaout или някакви хаус ремикси, dubstep, Red Hot Chilli Papers, Metalica, U2, Depeche Mode. Не знам, зависи от настроението.

 • Какъв тип човек си – повече интроверт или повече екстроверт?

Интроверт, когато това засяга личният ми свят и личните ми емоции и екстроверт, когато работя и общувам с хора, клиенти, с екипа.

 • Кой е най-добрият съвет, който някога си получавала?

“Когато само се оплакваш и нищо не правиш, за да промениш обстоятелствата, които не харесваш, рискуваш да си 100% обречен на неуспех. В първия миг, когато повярваш, че можеш да промениш нещата и направиш първата крачка, шансовете ти за успех се увеличават автоматично с 50%, защото попадаш в категорията – “може да стане, може и да не стане”.

 • Какво те мотивира, кое те движи напред най-силно?

Обичам това, което правя и вярвам, че ако го правя професионално това ще “зарази” и останалите.

Вярвам, че можем да променим икономическата обстановка в страната си, бизнеса си и живота си и бих се радвала ако един ден синът ми се гордее с мен.

 • Коя е най-голямата ти сила и най-голямата ти слабост?

Синът ми, отговорът и на двата въпроса.

 • Как се справяш със стреса и напрежението?

Не мисля, че се справям успешно, просто не му обръщам внимание. Смяната на обстановката е нещо, което обаче ми помага.

 • Кое те дразни най-много в статиите за личностно развитие?

Нравоучителността. Дразни ме това, че всички звучат като написани по учебник и изграждат представата, че всичко е лесно, просто и романтично, а то всъщност не е.

Вероятно, ако авторите им имаха малко по-свежо чувство за хумор и по-голяма доза самоирония щях да се чувствам по-комфортно, четейки ги.

 • Какво те вдъхновява, има ли нещо, което те зарежда?

Музиката, изкуството, морето, фотографията, любовта.

Всички малки неща и жестове на хората около мен, които мога да нарека интимни, въпреки че вероятно в очите на всички други те изглеждат по-скоро прозаични и очаквани.

 • Любима книга/автор за личностно развитие?

Харесвам Мел Гил и неговите книги. Имах възможността да се запозная с Мел преди близо година, правила съм интервю с него за Newtrend.bg, към днешна дата поддържаме приятелски взаимоотношения – харесвам го като човек, харесва ми как пречупва всичко през призмата на НЛП, харесва ми чувството му за хумор и умението да бъде винаги “над нещата”, вероятно затова толкова много харесвам и книгите му.

Освен това е човек с изключително широка обща култура и винаги има за какво да си говорим и научавам по нещо ново за него и характера му, което ме превръща в изследовател, а това е забавно и приятно.

 • Защо се съгласи да споделиш всички тези неща точно в lifehack.bg?

Защото си ми близък приятел и харесвам нещата, които правиш. Винаги съм ги чувствала близки и до мен и по някакъв начин съм съпричастна с тях.

 • Ако те помолим да дадеш препоръка за lifehack.bg, какво би ни посъветвала?

Да сте малко по-бизнес фокусирани и да не измествате фокуса на медията към заглавия и статии, които привличат трафик, но тематиката им “разколебава” аудиторията ви по отношение сериозността на всички останали неща и теми, които засягате.

 • От тук на къде?

Напред и нагоре. Предвид, че едва от няколко седмици работя като консултант, паралелно със страстта ми по предприемачеството, надявам се тепърва да има интересни проекти и кампании, за които да споделям.

Едно поне е сигурно – никога не се отказвам!

Вижте и останалите интервюта от поредицата “как работи” →

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

👤   Log In / Профил

🔰   Абонамент за Мастърхак

📗   Библиотека с книги

🏆   VIP зона с курсове

☎️   0878 977 107

==========

🔐   Секретна група

💻   Инструкция за групата

ℹ️   Инфо за клуба

🎯   За Реклама


🔘   Cookies

🔘   Общи условия

🔘   Права за ползване

🔘   Privacy Policy

🔘   Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
 

Подарък: най-полезната безплатна книга на български
Постигай повече за 5 мин / седмица