Как работи Инес Субашка – дамата, която вдъхновява хората да подобрят живота си, жената, която всеки ден предизвиква себе си!

Инес Субашка

Инес Субашка – персонален треньор, автор на блога inspiredfitstrong.com

Когато наблюдавам web присъствието на Инес – снимките от работата и във фитнеса, добрата форма, до която е достигнала, желанието, с което прави всичко и мотивацията, с която ни зарежда – веднага се сещам за слогана на lifehack.bg!

Инес Субашка определено е човек, който вдъхновява хората да подобрят живота си.


Дисциплината, с която работи, отдадеността на работата, която върши, усилията, които полага за себе си и за тези, които тренира, ме накараха да не се замислям много, а да и предложа да ни разкаже малко повече за себе си.

Инес беше така любезна да ни допусне в ежедневието си и да ни направи свидетели на част от начина си на живот – за нещата, които я мотивират, за това как успява да е толкова дисциплинирана и отдадена на това, което прави.

Най-малкото, което може да Ви се случи след това интервю е да станете от стола доста по-вдъхновени и мотивирани да промените нещичко в живота си.


 • Кажи няколко думи за себе си, какво работиш, с какво се занимаваш?

Ако трябваше да се опиша с една дума, бих се нарекла „нещотърсач”.

Проявявам изключително любопитство към живота, законите според, които функционира, смисъла зад всяко събитие, всяка среща и всяка казана дума.

По принцип имам бакалавърска степен по Маркетинг, а сега завършвам последния си семестър от магистратура по Финанси, но се занимавам с нещо коренно различно (поне на пръв поглед). За повечето хора съм просто персонален треньор.

А в действителност съм човек, който живее за спорта и за това да вдъхновява другите да открият щастието в живота си, чрез физическата активност, доброто здраве и работата върху собствената си личност и ум.

Човек, който е посветил живота си на това да покаже на хората, че ключа към успеха в живота във всяка една сфера е балансът- умният подход, подплатен с достатъчно постоянство и нестихващ ентусиазъм.

 • Как изглежда работното ти място?

Моето работно място има няколко облика, поради разнородните дейности, които включва работата ми. Едното е фитнес залата или стадиона, където съм заобиколена от мотивирани, вдъхновени хора, които са решили да предизвикат себе си и ограниченията, които сами са си наложили и да докажат на себе си и на другите, че човек може да бъде всичко, което пожелае и което реши да преследва.

На пръв поглед това се набива на очи, а след това може да видите някоя друга щанга, пудовка или дъмбел, които се въргалят по земята, както и някоя гума от трактор, която чака някой да я обърне. Другото ми работно място е или паркът или бюрото вкъщи, където прекарвам доста време четейки книги, пишейки статии- в общи линии образовайки се все повече и след това предавайки наученото на хората в достъпен за всеки вариант.

Когато съм в парка съм заобиколена от прекрасна природа, което впрочем е едно от най-вдъхновяващите и продуктивни работни места.

А вкъщи съм заобиколена от много тефтери и книги, където непрекъснато подчертавам и записвам нещо.

 • Местоположение?

В момента съм в София, но по душа съм номад, така че не се знае в бъдеще.

 • Какви мобилни устройства ползваш? На какъв компютър работиш?

Използвам само мобилен телефон- Samsung.  Компютърът ми е Lenovo x61s.

 • Последният проект/задача върху, които работи е?

Последно работих върху новото си ежемесечно онлайн списание – IFS Journal, като първият брой ще бъде достъпен за читателите през Октомври.

Това е нещо, което обмислях от дълго време, но все нещо не ми достигаше да направя първата крачка. За щастие един ден реших, че няма за къде повече да го отлагам и го превърнах в реалност.

Чрез бюлетина си и разнородната информация, свързана с хранене, тренировки и личностно развитие, бих искала да помогна на хората да преосмислят всичко, в което са вярвали до този момент. Да поставят под въпрос всеки един мит свързан със здравословния начин на живот и да открият правилния отговор- за тях самите.

Искам да им помогна да осъзнаят, че здравословният начин на живот е нещо много просто и достъпно за всеки, който има смелостта да излезе от рамките на познатото, отъпканото и да открие различното, истинското.

Абонирайте се за онлайн списанието на Инес от този адрес!

 • Върху какво работиш сега?

В момента работя върху нещо доста интересно, което също отлежаваше в ума ми дълго време. Но за сега ще го оставя за себе си, а в бъдеще ще разберете.

 • Разкажи ни кои са най-важните неща в твоята дейност – за теб и за клиентите ти?

От гледна точка на клиентите, смятам, че това, което те ценят в моята работа е първо желанието ми да им помогна, да открия нуждата на всеки един от тях и след това да подходя по начин, по който да спечеля доверието им.

Ines-plo4kiЗа тях е важен професионализмът ми, който е резултат не само от несметните часове, които прекарвам в четене, а и от богатия личен опит, който имам зад себе си.

В моята работа ключова роля играе психологическият аспект – това да умееш да откриеш каква е вътрешната мотивация на всеки клиент и да адаптираш подхода си, така че да не изневеряваш на собствената си философия, но да я представиш по начин, по който клиентът ще сметне, че неговите предпочитания не са пренебрегнати.

За мен най-важно е това непрекъснато да продължавам да чета и да се уча, така че да мога да съм максимално полезна на всеки, който има нужда от мен.

Това да подхождам към всеки все едно обслужваният не е непознат или пък приятел, а все едно съм самата аз и искам да получа най-доброто.

Това с действията си да бъда реален пример, който е резултат от философията ми и това, което се опитвам  да убедя хората, че е ключът към постигане на резултатите, към които се стремят.

 • Какви инструменти, приложения и софтуер използваш?

Използвам Windows XP, но мисля скоро да променя това и да премина към Windows 7. Иначе не си падам по различни апликации и заигравки с телефона.

 • Кой е любимият ти трик за пестене на време, за по-висока продуктивност?

Като цяло съм доста организирана и въпреки всичко, с което се занимавам, намирам време и за работа по себе си – четене, трениране, разходки в парка. За мен ключовият фактор е приоритизиране. Знам кои задачи са с приоритет и започвам винаги с тях. Когато върша нещо съм концентрирана и умея да извличам същината на нещата, така че да не губя излишно време в дейности, които само маскират действие, а не водят до резултат.

Като цяло смятам, че хората „страдат” от липса на време, защото са много разпилени и действат механично, без да осъзнават, че 80% от резултатите идват от 20% от усилията.

Е, аз имам нюх как да идентифицирам 20-те процента, които ми носят максимални резултати.

 • Използваш ли мениджър на задачи? Кой ти е любимият?

Тук бих казала по-скоро не. Обичам да си записвам в тефтера, където си проверявам задачите или пък най-много да използвам календара и бележките за напомняне на телефона.

 • Има ли нещо, което правиш всеки ден, за да станеш по-добра от всеки друг?

Ines-railing-push-upДа! Всеки ден отделям време за работа върху себе си – за личностно развитие. Време, в което да чета, да бъда сама и да анализирам себе си и живота, като цяло.

Време, което ми дава свободата да открия истинското, в морето от повърхностни потребности, желания и действия.

Време, в което се уча да разчитам на себе си и да търся отговорите и решенията в собствения си потенциал, а не във външни източници.

 • Кога ставаш сутрин? Кое е първото нещо, което правиш за деня?

Всеки ден ставам между 05:30-06:00ч.

Първото нещо, което правя е да изляза на балкона и мислено да си кажа, че се доверявам на днешния ден и че съм благодарна за всичко, което имам възможността да бъда и да правя. Тогава вече мога да се заема с всичко, което ме очаква.

 • Какво обичаш да слушаш, докато тренираш?

Нямам нужда да слушам музика. Аз обичам тишината. Смятам, че тишината отразява присъствието и че когато си доволен от себе си и това, което си, не е необходимо да я запълваш с музика. Това не означава, че не слушам музика, но никога не я използвам, като „фон” на другите си дейности.

 • Какъв тип човек си – повече интроверт или повече екстроверт?

Определено бих казала интроверт, но като цяло с оглед на това, с което се занимавам съм се научила да бъда гъвкава и да се приспособявам към различните ситуации и хора, така че да не превръщам комуникацията със себе си в мисия невъзможна.

 • Кой е най-добрият съвет, който някога си получавал?

Най-добрият съвет, който някога съм получавала беше от баща ми, а именно че хората ще ме разочароват, но въпреки всичко трябва да продължавам да имам доверие на останалите, защото, ако винаги подлагам човека срещу мен под съмнение, може да пропусна възможността да срещна доста стойностни и истински хора.

 • Какво те мотивира, кое те движи напред най-силно?

Основно мотивацията им идва от осъзнаването, че в живота всичко зависи от нас самите!

Ние сме тези, които контролират всичко – нещата, с които разполагаме са просто инструмент, с който да създадем живота, за който мечтаем.

Само тези, които наистина са решени да свършат необходимата работа, за да постигнат целта, в края на краищата успяват.

Когато разбереш, че отговорността за собствения ти живот е в твоите ръце, нямаш друг избор, освен всеки ден да даваш най-доброто от себе си, всеки ден да се стремиш да бъдеш по-добра собствена версия . Нямаш друг избор освен да обърнеш гръб на посредствеността и да приветстваш собственото си величие.

 • Коя е най-голямата ти сила и най-голямата ти слабост?

ina-stoika-goraНай-голямата ми сила е постоянството и отдадеността ми на това, което съм решила, че искам да правя. Най-голямата слабост е може би склонността ми към работохолизъм, която се опитвам да балансирам.

 • Как се справяш със стреса и напрежението?

Книгите и разходките сред природата. Това са моите лекарства и действат безотказно.

Препоръчвам ги на всеки нуждаещ се.

И двете са цял един свят, където можеш да откриеш всичко, което ти е било отнето или всичко, което не ти е достигнало.

 • Кое те дразни най-много в статиите за бизнес и личностно развитие?

Честно казано изключително повърхностния начин, по който са написани (в повечето случаи).

Обикновено липсва личната гледна точка на автора, а статията е нещо, като преразказ на думите на някой гуру в бизнеса. Не обичам да чета такива неща.

Винаги се усеща, когато някой оставя в текста частица от себе си и опита си и точно това е, което читателите ценят и следователно търсят.

 • Какво те вдъхновява, има ли нещо, което те зарежда?

Като цяло не страдам от липса на вдъхновение. Въпреки това много ме вдъхновяват хората, с които тренирам в залата. Всеки техен успех, всяка малка стъпка напред, са дневната ми доза мотивация и вдъхновение.

Инес СубашкаДа виждаш как човек ден след ден се старае, полага усилия да усъвършенства себе си, храненето си, техниката на упражненията; как демонстрира воля и решителност; как загърбва общоприетите порядки и се хвърля в неизвестното, за да постигне целта си.

Вдъхновението е навсякъде около нас – в действията на хората.

За съжаление малко от нас отделят време да наблюдават другите и да черпят позитивизъм, мотивация, решителност и смелост.

 • Любима книга/автор за бизнес и личностно развитие?

Школа за Богове” на Стефано д’Анна.

Тя е по-скоро за личностно развитие, но аз смятам, че когато човек открие себе си, бизнесът, взаимоотношенията – всичко е просто следствие от вътрешната цялостност и резултат от това, че си наясно със себе си.

Аз искрено вярвам, че всичко, което се случва в живота ни е отражение на самите нас.

Когато сме цялостни и в мир със себе си и живота, тогава правим място за хубави неща, които да се случат в живота ни.

Когато вътрешно се разпадаме, когато сме сърдити на живота и на хората около нас, тогава отваряме път за още повече негативизъм.

Тази книга отразява това по най-добрия начин.

Тази книга е карта и план за бягство, с чиято помощ човек може да се освободи от хипнотичната представа за света, от отъпкания коловоз на масовата съдба.

 • Добрата ти репутация е в резултат на:

Може би на това, че преследвам собствения си идеал, макар и често това да е с цената на това да вървя срещу тълпата и общоприетите разбирания и модели на поведение.

Това, че отстоявам собствената си гледна точка и че думите ми винаги са подплатени от действия, които водят до достатъчно красноречиви резултати.

 • Като човек, който разбира от хранене и фитнес, не можем да не те попитаме не как най-лесно, а по скоро как най-ефективно бихме могли да влезем във форма?
тренировки с Инес Субашка

Много е просто. Още сега решете, че от днес нататък ще правите само най-доброто за себе си; че ще се уважавате и грижите за вашето най-добро АЗ.

Когато си обещаете това, здравословното хранене и физическата активност се превръщат в необходимост, а  не в задължение. Превърнете го в начин на живот, а не в краткосрочна рецепта за постигане на повърхностна цел.

Яжте само истинска храна и се движете повече. Независимо дали е свързано с каране на колело разходки, походи, плуване, фитнес или каквото и да ви доставя удоволствие.

 • От тук на къде?

От тук продължавам по пътя на мечтите, който винаги е известен само до следващия завой, където всичко, което се крие след това е загадка, която ще бъде разкрит в процеса на вървене и израстване.

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: