Ето какво мислят в Мафията за: вземането на решения, за приятелите и за враговете

приятели ,врагове,мафия

Честно казано доста ми харесва темата за мафията и ако сте редовен читател на сайта ми вече сте наясно с това.

Методите им на работа и действие винаги ще бъдат актуални под една или друга форма както в тази престъпна организация така и в реалния живот.

В тази статия искам да ви разкажа за някои изключително важни аспекти от дневния ред на членовете на мафията, за които прочетох наскоро, и без които тя няма да бъде това, което знаем за нея.

Та в следващите редове ще разберете как мислят и действат мафиотите що се отнася до начина им на вземане на решения, отношението им към приятелите и за това как постъпват с враговете си.

Така, че нека да започваме, виж как го правят в мафията:

Как да вземате решения в стил мафиозо?

[sws_divider_line]

Преди да вземете важно управленско решение, трябва да съберете максимално количество информация по съответната тема – дори ако се наложи да я изтръгнете насила от някого.

Разгледайте я внимателно, обсъдете я с умните глави около себе си, очертайте най-песимистичните варианти, прибавете плюсовете и минусите, посъветвайте се със своя consigliere и накрая направете това, за което имате добро предчувствие.

Човек със силно предчувствие – тоест човек, който притежава инстинкт за правилния ход в подходящото време, непременно ще се издигне до върха, независимо от вида на бизнеса си.

Но ако предчувствието ви изневери във важен момент, това може би ще означава за вас смърт или затвор/ако сте мафиот разбира се/.

човек със силно присъствиеЗабележете, че тази тема е постоянно присъстваща в нашия бизнес, бизнеса на мафията и във всички решения трябва да бъде калкулиран факторът смърт/затвор. Вероятно би било правилно да приемем, че наказанията за провал във вашия бизнес не са толкова драстични.

При решенията от второстепенно значение трябва да идентифицирате проблема, да съберете фактите и да се опитате да определите последиците от евентуалното си решение.

Не трябва да забравяте, че всяко “може би” има срещу себе си и по едно “може би не…“. Консултирайте се с околните, включително със своя consigliere.

После можете да забравите за проблема, поне временно. Подсъзнанието ви ще продължава да работи върху него и както често се случва, правилното решение ще изскочи само, без съзнателната ви помощ.

Да, това звучи толкова зле, колкото примерно да се обърнете за съвет към астролог. Но действа повярвайте.

При това много по-често, отколкото можете да си представите. Всъщност човекът, за когото се говори, че има страхотно предчувствие, разчита именно на това.

За да обмислите добре предстоящото решение, трябва да напълните главата си с най-добрата възможна информация.

Сверете я с околните, обмислете я. А след това вземете решение според това, което ви казва предчувствието.

Това ще рече, че преди да вземете дадено решение – второстепенно или важно – трябва да се съобразите със следните три неща:

  1. Специфичната същност на проблема;
  2. фактите или това, което прилича на факти;
  3. Алтернативите и възможните им последици или награди.

После обмислете мнението на околните, оставете подсъзнанието си да поработи и вземете решение. Назад можете да се обърнете само ако искате да оцените резултатите и да извлечете поуки за бъдещо ползване. И винаги, ама винаги, пазете купените билети от лотарията.

Накрая, ако въпреки всичко вземете погрешно решение, направете това, което правим всички ние, независимо дали става въпрос за Вашето Нещо или за Нашето: хвърлете вината за провала върху някои друг и вземете бързи мерки за съответните корекции и (или) наказание

Приятелите и Мафията

[sws_divider_line]

Правилата на мафията

Приятелите никога не могат да бъдат толкова важни, колкото е семейството. Не бъркайте лоялността на приятелството с кръвната връзка. Приятели можете да си купите на различна цена, докато семейството е завинаги – голямо или малко, сито или гладно, fino alla fescia – чак до горчивия край.

С изключение на изключенията, разбира се… Но това е генетичен проблем – всяка фамилия си има неизбежния процент идиоти, кретени, малоумни, дефектни, пияници, наркомани и предатели. Това е неизбежно.

За щастие Всички те се разкриват навреме, за да можете да вземете съответните мерки. Тези бедни същества заслужават по-скоро състрадание, отколкото обичайното сурово наказание, което на всичкото отгоре никога не дава резултат.

Проблемът с приятелите е в тяхната откровеност. Ако им позволите, те със сигурност ще ви предадат, а след това ще ви тръснат право в лицето: „Нищо лично, това е само бизнес“, а до вчера не беше бизнес, беше приятелството, нали? Гадни копелета!

Разбира се, вие ще имате и истински приятели, но те ще бъдат такива само ако ги подложите на изпитание. Дотогава няма как да сте сигурен. Вървят ли ви нещата, изпитанието може и да не се случи.

Нищо не можете да направите, освен да прибягвате до традиционния здрав разум и никога да не се доверявате изцяло на когото и да било. Истинският мафиот няма приятели, а само интереси.

Можете ли да си купите приятелство и лоялност? Ето какво е казал преди петстотин години Макиавели, когато го попитали за приятелите на власт имащия и тяхната цена:

„Разпространено е убеждението, че хората са неблагодарни, себични и алчни страхливци, които мислят единствено за себе си. Но докато имат полза от вас, те са изцяло ваши… Приятелството, което се създава на базата на покупко-продажба, никога не може да бъде сигурно и човек не бива да разчита на него…”

Някой ще каже: никога не прави бизнес с приятелите си и с техните деца. Друг ще добави: никога не давай и не вземай пари назаем от приятели. От мафията са на обратното мнение,  но препоръчват крайна предпазливост. Защо едно малко приятелство трябва да пречи на бизнеса?

А ако се наложи да приложите крайни мерки, няма ли да е по-добре, че познавате съответния човек, неговите навици и любими места? Нищо лично, разбира се. Само бизнес.

Никога не споделяйте личното си благополучие с приятели. Те или няма да Ви повярват, или ще ви завидят и прокълнат. Не им казвайте и обратното – колко зле ви вървят работите.

В този случай те със сигурност ще започнат да злорадстват и ще побързат да информират враговете ви, които пък може би ще решат, че сега му е времето да ви атакуват.

И накрая – не бързайте да вярвате на всичко, което вашите приятели говорят за враговете ви. Толкова мафиотско и в същото време толкова житейско и актуално в нашето ежедневие, нали?

В момента, в който се изкачите на високия управленски пост, към който се стремите, вие трябва да сте добре обзаведен с приятели. Онези, които се пишат за такива, след като сте получили високия пост, стават двойно по-подозрителни.

Но на вас не ви трябват толкова приятели, колкото съюзници. Тях не е задължително да харесвате – историята е пълна с такива примери.

Враговете и Мафията

[sws_divider_line]

как постъпват в мафията с враговете си

Дръжтe приятелите близо дo себе си, но враговете трябва да бъдат още по-близо. Най-опасният враг е лудият, с когото не може да се спори, той не се страхува да умре и пет пари не дава за хората около себе си. Затова такъв човек трябва да бъде унищожен – бързо и решително.

Същото важи и при откритата конфронтация с всеки враг: ако го победите и не го унищожите, той веднага започва да крои планове за реванш. Какво става с неунищожените врагове? Достатъчно е да погледнете Япония и Германия…

Страхувайте се от враговете си. Не го ли правите със сигурност ще ви се случи нещастие. Търсете врагове и на най-невероятните места: под и във собственото ви легло, в душата си…

Идентифицираният враг притежава и едно добро качество: знаете го кой е. Човек без врагове е човек без качества. Не мислите така? Дори Исус Христос е имал цял куп врагове.

Винаги мислете най-лошото за враговете си – така рядко ще сбъркате. Но помнете: реваншът е блюдо, което се поднася студено…

Може би следва продължение…

[sws_divider_line]

Да, така го правят в мафията. От това трябва да се поучим и ние в нашия живот. Е, не буквално разбира се, но има доста какво да се научи от тези подли, криминални типове и методите им на оцеляване.

Вероятно сте забелязали, че доста от нещата описани по-горе се случват и на нас обикновените редови хорица и в тези ситуации не е зле да се сетим за начините и методите в стил мафиозо.

Не пропускайте и заглавието ни Мръсните правила на мафията, които ще спасят живота ти! Дори и нещо повече…, където съм ви подготвил няколко изключително полезни съвета от кухнята на мафиотите, които съм сигурен, че ще се скъсате да поствате по стените си във Facebook, просто защото са страхотни…

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Отстъпки и подаръци за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак 
ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА
4.8 / 5 от 2000+ човека
ПОСЛЕДНИ БРОЙКИ

Отстъпки и подаръци
за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак

ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА