10 стъпки за по-бърз WordPress сайт.

зареждане на сайт

Омръзна ли Ви бавната скорост на сайта Ви да отказва потребителите? Омръзна ли Ви да губите трафик и респективно пари от това?

За справка: 1 секунда забавяне довежда до 7% по-малко реализации и с до 11% по-нисък трафик.

Скоростта на зареждане на сайта ви е важна както за SEO оптимизацията му, така и за потребителите. Бавната скорост кара търсачките да класират e-бизнеса ви на доста по-ниска позиция и принуждава потребителите да го напуснат. Силно се съмняваме, че искате бизнеса Ви да губи пари.

НЕ карайте бъдещите си клиенти да чакат!

Нормалното зареждане е около 2 секунди. Ако Вашият WordPress сайт зарежда за над 2 секунди, то ние от HOSTTOX сме ви подготвили 7 стъпки за по-бърз сайт.

Бележка: Някои от препоръките ни се отнасят и за сайтове, които не са базирани на WordPress.

#1. Изберете бърз и надежден хостинг доставчик.


Хостинг услугата, която използвате за сайта си, играе много важна роля за скоростта на зареждане. Ако използвате хостинг компания, която не обновява хардуера и софтуера си и не полага грижи за сайтовете на клиентите си, то е напълно нормално сайта ви да изостава спрямо конкурентите си и да зарежда бавно.Смятаме, че нашата споделен хостинг услуга е отлично решение за Вашия WordPress сайт, тъй като тя съчетава в себе си всички иновации, които са излезли през последните години, от които:

  • SSD дискове
  • Хостинг с неограничени процесорни минути
  • LiteSpeed супер бърз уеб сървър
  • Последно поколение хардуер
  • Гигабитова връзка към Интернет

Последната иновация, която интегрирахме в услугата си е HTTP/2 поддръжка за всички SSL сайтове. За нея ще поговорим малко по-късно в статията.

В момента работим по разработката на специализирана WordPress хостинг услуга, която ще бъде по-различна от традиционните WordPress споделен хостинг услуги в България.

#2. Изберете лека и оптимизирана WordPress тема.


зареждане на сайтНе претрупвайте страниците си.

WordPress темата е много важна за скоростта на сайта Ви. Тя оказва огромно влияние. Избирайте теми, които са оптимизирани и не натоварват. Най-често такива са платените теми.

След като изберете подходящата тема за сайта си, не претрупвате страниците си с елементи/секции/плъгини. Всеки от тях натоварва различно, спрямо това какво е неговото предназначение.

Покажете на клиентите си само това, което смятате за най-необходимо.

#3. Използвайте кеширащ плъгин.


зареждане на сайтWordPress страниците са “динамични”, т.е. те се създават всеки път, когато някой посети някоя страница на сайта Ви. За да се създадат, то WordPress трябва да стартира процес, който да намери необходимата информация, да я събере и да я покаже на потребителя.

Този процес се състои от много стъпки за изпълнение и доста забавя работата на сайта Ви. Заради това препоръчваме инсталацията на кеширащ плъгин.

Кеширането може да ускори Вашия сайт от 2 до 5 пъти. Плъгините, които ние намираме за най-добри са W3 Total Cache и WP Fastest Cache. Нашата хостинг услуга предлага активирането на Memcached сървър, който може да бъде използван заедно с W3 Total Cache. Резултатът може да бъде удивителен.

Бъдете много внимателни, когато конфигурирате плъгин за кеширане. Възможно е някои модули да спрат да функционират правилно.

#4. Оптимизирайте изображенията, които използвате в сайта си.


Важно е картинките, използвани в сайта Ви, да бъдат с максимално малък размер, за да не натоварват. Ние препоръчваме да използвате този плъгин за оптимизация на всички картинки.

#5. Оптимизирайте базата данни.


Това може да бъде извършено и ръчно, но процесът е сложен и определено не се знае от всички хора. За щастие, има разработен плъгин, който върши това вместо нас.

#6. Включване на Hotlink защита.


зареждане на сайтАко качвате качествено и авторско съдържание, то истината е, че рано или късно то ще бъде откраднато. Най-често сайтът-крадец зарежда вашите изображения директно от вашия сайт, което изразходва вашия трафик, без вие да печелите от това.

Ако искате да спрете тази практика, просто добавете този код във вашия .htaccess файл:

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?yourdomain.com [NC] RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?google.com [NC] RewriteRule \.(jpg|jpeg|png|gif)$ – [NC,F,L]

ЗАБЕЛЕЖКА: Не забравяйте да промените yourdomain.com с Вашия домейн.

Ако използвате хостинг услуга, която работи със cPanel, това може да бъде направено с два клика в контролния панел на услугата (cPanel → Hotlink Protection → Enable).

#7. Активирайте LazyLoad за Вашите изображения.


зареждане на сайтПри LazyLoad, сайта ви ще зареди само снимките, които са във видимата част. Когато потребителят скролира страницата, то чак тогава ще се заредят останалите изображения.Това не само ще ускори зареждането на сайта Ви, но ще Ви спести и трафик.

За да активирате Lazyload, то можете да използвате този плъгин.

#8. Намалете броя на съхраняваните версии на статиите си.


WordPress често съхранява по няколко версии на публикациите, които пишете.

Това е хубаво, ако искате да възстановите статията си в предходен вариант. Но когато сте готови със статията и я публикувате, то съхраняването на тези версии вече не ви е от полза.

Можете да намалите броя на съхраняваните версии на публикациите ви, като просто добавите този ред във вашия wp-config.php:

define( 'WP_POST_REVISIONS', 4 );

Чрез този ред, ние декларираме, че искаме да имаме не повече от 4 версии за една публикация.

#9. Оптимизирайте началната си страница.


зареждане на сайтНачалната страница е най-важната част на Вашия сайт. Ето някои неща, които можете да направите, за да си подсигурите една идея по-бързо зареждане на тази страница:

  1. Показвайте превю на публикациите;
  2. Намалете броя на публикациите на страница (между 5 и 7 поста на страница);
  3. Премахнете ненужните плъгини и екстри от страницата;
  4. Направете страница проста и изчистена. Читателят/клиентът е дошъл, за да се информира или закупи продукт от вас, а не да разглежда 5,000 плъгина на началната страница.

#10. Използвайте HTTPS връзка.


Възползвайте се от HTTP/2 (ако доставчикът Ви го поддържа).

Инсталирайте SSL за Вашия сайт. Използването на HTTPS вече помага драстично и при индексирането в търсачките. Инсталирането на SSL вече се случва с два клика и напълно безплатно. Ако Вашият хостинг доставчик поддържа HTTP/2, то за да се възползвате от предимствата на новия HTTP протокол, то трябва да използвате HTTPS протокола за връзка между сървъра и потребителя. Новият протокол намалява драстично броя връзки, направени към сървъра, като по този начин се пести време.

Нашата хостинг услуга поддържа напълно HTTP/2. Друг плюс на услугата ни е, че всеки сайт разполага със собствени ресурси и един сайт не може да повлияе на скоростта на зареждане на друг.

И ние като Вас не обичаме процесорните минути.

Затова и направихме услуга, която НЕ лимитира клиентите по процесорни минути.


Важно!

Сега имате възможност да тествате нашата услуга за 2 седмици напълно безплатно.

След тестовия период, ние ще анализираме изразходваните ресурси и ще Ви кажем кой е най-подходящия план за вас. Ако имате съществуващ сайт, ние ще го прехвърлим при нас и оптимизираме абсолютно безплатно.

Оставете ние да се грижим за Интернет присъствието на Вашия бизнес.

Ние сме експерти в това!

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: