Hokrain е най-добрия аудио плеър, за който някога сте чували [Windows]

музика,плеър,Hokrain

Не знам дали знаете, но ние от lifehack.bg непрекъснато се стремим да намираме скритите в дълбините на интернет приложения и софтуер, които много приятно да ни изненадат с полезност и възможности.

И тук случаят е точно такъв!

Но преди да продължим с това страхотно аудио нещо, което сме подготвили – искам да Ви припомня нашия афинитет към музикалните инструменти и приложения, на които може да попаднете безплатно в интернет.

За едни от най-добрите вече направихме подробни статии и ръководства:

Когато обаче слушате музика от вашия локален диск или компютър вие определено не се нуждаете от Spotify или някоя друга музикална онлайн услуга.

В тази връзка, искам да Ви споделя, че от няколко дена бавно започвам да се влюбвам в нов, безплатен, портативен вариант на всеизвестният Winamp.

Вариант, който изглежда включва в себе си също толкова ефективни елементи в стил на простота, а в допълнение на това предлага и някои определено страхотни допълнителни възможности, които направо ще ви размажат…

И така, нека да Ви разкажа за Hokrain!

Първо бих искал да спомена уеб сайта на този безплатен софтуер – това е един от най-добрите примери за ландинг страница, която може да се види, независимо, че някои от вас няма да се съгласят.

Цялата информация, от която вероятно ще се интересувате, включително и директна връзка за изтегляне на програмата е разположена удобно само върху една, единствена страница!

hokrain1
Наистина една много подредена продуктова страница!

Онлайн местенцето на този прекрасен аудио софтуер ви спестява време и определено ви подтиква да го изтеглите и да го пробвате.

Всичко е на един клик разстояние и показва всичко, което той може да ви предложи.

Hokrain е напълно преносим /portable/ софтуер и без проблеми може да се използва и от USB флашка. Работи перфектно на всяка версия на Windows – от 98 нататък!

Ще заеме нищо и никаквите 600 КВ дисково пространство и ще използва около 7 МВ рам, докато го използвате – което го прави доста ефективен от гледна точка на ресурсите, които ще използва.

Що се отнася до интерфейса, Hokrain изглежда много изчистено и простичко.

hokrain2
Това е изчистеният и простичък интерфейс на Hokrain

Само един бърз поглед върху екрана на програмата и ще сте в състояние да видите на практика всичко, от което ще се нуждаете, за да започнете много бързо да слушате музика,

…аподредбата на песните Ви без проблем ще бъде запомнена от софтуера.

На всичкото отгоре, Hokrain поддържа следните многобройни аудио формати: MP3, MP2, MP1, MPA, OGG, WAV, AIFF, MO3, IT, XM, S3M, MTM, MOD, UMX, AAC, AC3, APE, MAC, CDA, FLAC, MIDI, MID, RMI, KAR, MPC, MP+, MPP, TTA, WMA, WV

Навигирайте до желаната от вас папка, кликнете два пъти с мишката върху избраната песен и моментално ще започнете да я слушате…

Изтеглете Hokrain

hokrain3
Отворете любимата си папка с музика, слушайте веднага

Нека да ви разкажа и за някои от най-интересните области от интерфейса на аудио плеъра:

  • Hokrain има удобен CPU монитор, който показва процесорната мощ, която се консумира от плеъра по време на възпроизвеждане на песента. Разположен е в близост до горния десен ъгъл и показва 0.42% на снимката отгоре.
  • Слайдера за нивото на звука тук е разположен по малко по-различен начин. За разлика от другите плеъри, където звукът е разположен хоризонтално, тук мястото му е във вертикална позиция в най-дясната част на програмата. Той е толкова голям, че наистина ще ви позволи лесно да определите най-подходящото ниво на звука.
  • Визуална информация за настоящата песен, чрез която лесно може да отидете на точно определено място от нея.
  • Информация за формата на песента, както и някои други полезни данни.

Настройките на приложението са пълни с благини. Hokrain ни се предоставя с цели шест различни цветови гами като дизайн, от които може да избирате.

Аз лично харесвам най-вече оригиналния външен вид, но тук отдолу може да видите и дизайна в стил Windows XP:

hokrain4
Може да избирате различни цветови варианти на плеъра

В раздела с настройките General ни се предлагат доста информация, както и възможност да настроим много повече от самия изглед на програмата.

Има опция OSD (on-screen display), при която всеки път, когато сменяте песни, аудио плеъра да ви уведомява за името на тази, която свири в момента. Тази функция може да се включва и изключва.

Също така ще сте в състояние да работите и с още няколко добри възможности, с които да подобрите използването на приложението.

hokrain5

Още опции свързани с удобството на Hokrain се крият в секцията – Hot Keys.

hokrain6
Контролирайте работата на плеъра с бързи клавиши

Ако сте музикален маниак, може би ще ви е полезно да използвате бързите комбинации с бутоните на клавиатурата. Това тук Ви гарантирам, че е доста проста работа.

Hokrain поддържа изключително голям набор от клавишни комбинации, които ще ви позволят да контролирате плейването на тракове, спирането, паузата, изключването на звука и много, много повече.

Бих казал, че има дори прекалено много “бързи клавиши”.

Една от най-готините части на настройките е нещо, което определено не е задължително, но пък е доста добре да го има, а именно функцията Scrobbler!

hokrain7
Функцията Scrobbler

Ако не сте голям фен на онлайн музикалните услуги, които честно казано напоследък стават все по-добри, Hokrain ще ви позволи да поддържате локалната си база с музика:  ще знаете какви песни сте слушали, колко дълго сте ги слушали и дори колко пъти сте пускали една и съща песен.

Можете да сортирате тези данни, за да изкарате на преден план любимата си музика.

Това е само един пример за използването на Hokrain и плюс останалите му възможности, лекотата на работа и бързината му на действие, нареждат този аудио плеър сред тези с ниво доста над средното.

Hokrain е безплатен, музикален софтуер, който съм щастлив, че открих.

И дори и да сте доволни от настоящия си инструмент за слушане на музика на компютъра си, това е софтуер, който си струва да опитате.

Пробвайте го и вижте дали ще ви хареса. Споделете какво мислите за него в полето за коментари.

Изтеглете Hokrain

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Отстъпки и подаръци за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак 
ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА
4.8 / 5 от 2000+ човека
ПОСЛЕДНИ БРОЙКИ

Отстъпки и подаръци
за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак

ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА