Canva: създавай банери, инфографики, цитати, статуси, изображения [FREE]

дизайн,софтуер,canva

Софтуер за дизайн, чрез който, без каквито и да е специални умения, ще създавате всякакви графични изображения и текст, които ще изглеждат страхотно!

Когато искате да направите набързичко красив флаер за следващата ви онлайн реклама, постер, визитка или картичка за рождения ден на майка ви, или пък желаете набързо да скалъпите ефективен графичен статус с цитат или промоция за Facebook – кое приложение ще използвате? Сложен софтуер или пък друг без особено много възможности, или нещо съвсем различно? Ако всеки път се чудите, нека да ви предложа нещо! Избрах да се спра на Canva, защото е лесен за ползване, има готови шаблони, подредбата им зависи изцяло от фантазията ни, както и възможност да импортираме свои неща.

С него само за 5 минути работа ще създадете нещо, което определено има шанса да изглежда добре, без да се налага да използвате сложно или платено приложение.

Искате ли да разберете повече? Останете до края…

2016-10-28-08_02_45-facebook-post-untitled-design

Това е едно от първите простички уеб приложения, което действително опростява процеса на създаване, а крайния резултат може да бъде впечатляващ.

Вместо лента с инструменти в горната част, тук имаме заредена богата лява странична лента с елементи, съчетана с изскачащи прозорци за опциите, след като ги селектирате.

В тази лява област ще намерите предварително направени рисунки, форми, текстови полета и шрифтове плюс възможност за търсене в богатата база данни на Canva.

Намерете това, което искате, а след това просто го плъзнете до работната си площ. Персонализацията на размерите там е простичка. Селектирате и променяте.

Може още да плъзнете и снимки в допълнителни контейнери, да промените основен цвят или слой, а най-използваните Google Fonts също са вградени и готови за ползване.

[sws_divider_line]

Регистрацията става лесно – стандартно чрез мейл, като преди това си запазвате желаното име за адрес на профила. След това просто се логвате чрез акаунта си във Facebook.

Веднага след влизане в Canva, ще ви бъде предложено да какво да направите. Можете да избирате – презентация, графика за блог, плакат, покана, ковър изображение и т.н.

Има възможност и за определяне размерите на проекта. На основата на вашия избор ще се зареди съответстващия набор шаблони.

Аз като пример избрах създаването на плакат, след което ми предоставиха практически безкрайно количество варианти за оформление.

Кликайки по шаблона в левия панел ние го зареждаме за редактиране.

Тук има всичко – избран от вас елемент, прозорче с неговите свойства, в които можем да променим надпис, цвят, шрифт, размер, наклон и други параметри.

Разбира се, вие можете не само да редактирате съществуващи елементи, но и да добавяте свои/нови. За това има няколко бутона в левия панел.

Раздел TEXT, както става ясно отговаря за добавянето на текстови блокове, като вие можете да оставите текста неформатиран или да използвате красиви стилове за своя.

Бележка: на кирилица изборът е леко ограничен от към шрифтове, но има варианти!

Разделът Background позволява да промените фона, избирайки го от десетки цветове и картинки. Също можете да заредите и използвате в проекта си свои собствени графически елементи , както и снимка от Facebook.

След като сте приключили с работата над проекта, може да запазите резултата на компютъра в PNG формат или PDF, както и да го споделите в Facebook или Twitter.

Има също и любопитна възможност да публикувате работата си в мрежата, като всеки, който знае съответстващия линк може да редактира вашия проект.

[sws_divider_line]

Така само за няколко минути получаваме визитка, обява, банер, статус в социалните мрежи или илюстрация по нищо не изоставаща от много професионални разработки.

2016-10-28-08_04_12-all-your-designs-canva

Да, за оригиналните решения ще трябва да се обръщате към специалист, но като инструмент за бърза „първа помощ” – Canva напълно ще ви заинтригува и послужи.

Чрез супер търсачката си, софтуерът предлага интересен бизнес модел – с нея може да търсите в над 1 млн изображения, които обаче са с воден знак.

За да го премахнете ще трябва да платите около 1$, което си е малка сума.

Но моят съвет към вас е почти винаги да използвате само базовите дизайни и оформления на Canva, а за специфичните си графични елементи да прилагате свои изображения и снимки, тъй като сток фотографията е прекалено стандартна за вашият оригинален проект.

Бележка: ако сте се логнали чрез профила си във Facebook и напишете думата facebook в търсачката, тя ще ви изкара лично вашите снимки, които се намират в профила ви там!

[sws_divider_line]

Онлайн приложенията в интернет за обработка на текст през изминалата година поставиха началото на нов тип полезни инструменти, които са достъпни и удобни отвсякъде – draft, за който писахме наскоро е едно доказателство за това.

Тези безплатни разработки вероятно ще променят до известна степен начина, по който се пише и сътрудничи с други хора, когато става въпрос за онлайн текст и документи.

А сега се появи и Canva – още една стъпка напред в тази посока, като този път имаме и налице  графично оформление, което си е просто супер.

Разбира се този помощник не предоставя нещо ужасно напредничаво и технологично.

Начинът на работа чрез влачене и пускане и ефектите, които можем да правим не са революция. Те просто си вършат работата, удобни са и бързи, а с малко повече фантазия крайният резултат може да е изключително добър!

От друга страна доставката на основни графични елементи и инструментариум е забележителна – имаме всички основни функции на дизайна, а интуитивната работа е на ниво. Резултатът е работна област, удивително лесна за употреба.

Освен това безплатните ресурси предоставени безвъзмездно имат своята дълбочина и качество, а в комбинация и с нашите собствени изображения за конкретния ни проект, носят възможности, които да задоволят доста претенциозни интереси.

Невероятно добър инструмент за дизайн, с който да правите инфографики, ефектни статуси и изобщо каквото се сетите – просто го опитайте! Към Canva →


Canva for Work безплатно за екип до 10 души? Пишете до 120000.BG на имейл iskam@120000.bg, за да разберете как.

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: