Гари Вайнерчук – за успеха, живота и бизнеса!

Когато на 6-годишна възраст започнах да продавам лимонада, знаех, че притежавам нещо специално. Правех хиляди долари всеки уикенд продавайки бейзболни карти, играчки и артикули от гаражни разпродажби. Oще преди колежа вече имах съвсем ясна представа, че бизнес успехът ми ще бъде огромен. – Гари

Висока доза увереност, нали?

В следващите редове ще ви споделя размишленията на един отличник в бизнеса, една нестандартна и колоритна личност извън клишетата и наложените стереотипи.

Гари Вайнерчук е предприемач, изпълнителен директор на VaynerMedia – дигитална агенция за пълно обслужване на клиенти, много от, които присъстващи във Fortune 500. Придобива популярност в края на 90 -те като създател на един от първите електронни сайтове за вина. Присъединявайки се към семейния бизнес той ребрандира магазина за вино във “Винена библиотека” и насочва бизнеса към електронната търговия. За кратко време това донася огромен ръст в годишните продажби – от $4 млн. до $ 60 млн.

Това обаче не е всичко…

Гари е обявен и за един от най – продаваните автори в листата на Ню Йорк Таймс и също така инвеститор в компании, като Twitter, Tumblr, Venmo, и Uber.

Бил е включен в списъка “40 под 40” най – влиятелни млади лидери на Crain’s and Fortune’s. Интересен факт е също и участието му в онлайн документалната поредица на DailyVee, проследяваща живота на успешен бизнесмен в днешния дигитален свят.

Да започнем с пораженията.

Гари има своето обяснение и свое “любимо разочарование” – детството!

Израснах в емигрантско семейство, напикавах се до 12 годишен. Тези факти бяха доста лоша предпоставка за моя макро успех. Бях ужасен ученик и неудачник в училище. Крайностите в незряла възраст ме настроиха за постигане на крайни печалби в зрелия ми живот. А обкръжението ми – приятели, родители и учители, които постоянно бдяха над мен, както и очакваните провали ме амбицираха да стана добър човек. Често пишат за мен сравнявайки ме с ужасни човешки същества, разказват, че съм изкусен мошеник и лъжец. Това е едно от най – трудните неща, с които една целеустремена личност би могъл да се справи. Те, обаче не успяват да засегнат нищо в мен. Много от нещата, които използвам като лост на успеха ми се основават на тези мои загуби.

Възпитанието е единствения начин да съдиш за децата, а моето израстване, като “загубеняк” беше извън приетите стандартите. Основата беше въпрос на класа или на сила, а аз не нямах нито едно от двете.

Не бях част от отбор, нямах постижения и завърших със слаб успех. Бях клише в една губеща училищна система между 1982 – 1994 г.

И ето ме тук сега.

Това е основна причина за един от ценните съвети на Гари:

“Макро търпение и микро скорост!

“Не бива да се притеснявате за следващите осем години, но трябва да сте планирали добре предстоящите осем дни. Какво имам предвид, като говоря за макро?

Имам предвид, че всички са супер припряни.”

В днешно време всеки от нас в желанието си да се справи бързо и успешно с предизвикателствата на живота, започва да води твърде прибързан начин на живот. Тази нетърпеливост често довежда до вземането на глупави и необмислени решения.

Ето какво казва Гари по въпроса:

Напоследък станах доста търпелив по отношение на очакванията ми за годините напред, но в същото време невероятно експресивен за всяка минута от моя ден. Аз наистина мисля, че повечето хора правят тъкмо обратното. Всички искат готови решения, във връзка с: Какво ще правя на 25? Същевременно прекарват по четири – пет часа дневно хранейки се с Инстраграм фийда си, пият всяка вечер или играят компютърни игри. И това е супер важно за тях.

Всички са крайно нетърпеливи за макро света си и съвсем търпеливи в губенето на дните си, за да се притесняват за бъдещето.

Аз обаче не съм притеснен за годините, защото умея да стисна секундите си, без губя от дните си. И повярвайте това работи.

Има ли убеждение или навик, който най – много помага на Гари през годините?

Здравословният ми режим.

Преди три години бях много притеснен за здравословното си състояние. Имах нулева енергия. Затова здравословния режим е най-правилното, което направих.

Сега съм на 41 мога да се справям с децата и багажа си.

Имам сила, но и нулева енергия за всички безсмислени допълнителни неща, които другите хора обичат да правят в работата си. Първоначалната ми амбиция беше да подобря себе си естетически, но това бързо прерасна в желание: Как да се чувствам добре и да изградя себе си в дългосрочен план.

Сега работя с треньор 7 дни в седмицата. Обикновено 3-4 дни правя разделни упражнение за горна и долна част на тялото. Останалата част от тренировките ми са фокусирани върху гъвкавост и работа върху меките тъкани. Правя доста упражнения за раздвижване на бедрата, гърба и врата. Това значително подобри начина, по който се чувствам. Сега се фокусирам върху изграждането на мускулна маса и установяването на стабилна основа. Моята цел е усещането за сила, гъвкавост и здраво тяло. Персоналния ми треньор Джордан пътува навсякъде с мен. Провеждам тренировките си предимно сутрин преди да отида в офиса. Често тренирам около 6:15 сутрин, за около час.

Ами куража на Гари? Как да не се страхуваме да казваме НЕ?

Един от големите проблеми за всеки стартиращ, е че бива омагьосан от възможностите, които му се предлагат. Именно това е неотложния момент, в който трябва да включите и “Не”. Ето какво казва Гари за така наречения от него “вирус на ДА”.

Чувствали ли сте се толкова наситени с възможности да свършите всичките неща на света? Да вярвате в способностите си да помогнете на всички в нужда, сякаш кипите от невероятна енергия? Или още по-просто казано – да вярвате, че ще можете да изядете цялата торта, поставена пред вас? Ами значи страдате от синдрома на ДА. Опитвайки се да кажем ДА на всичко, ние всъщност не успяваме да завършим нищо. Ако си дадем малко повече време, за да подейства ваксината срещу ДА бързо ще осъзнаем с колко повече неща успяваме да се справим.

Какво прави Гари, когато загуби фокус?

Представям си, че семейството ми е загинало при ужасен инцидент. Честно, това правя! Вероятно не сте очаквали да кажа това, но точно то ми дава сила. Отивам на някое много тъмно място и истински го изживявам, усещам болката в сърцето си и тогава осъзнавам, че каквото и друго да изживявам сега, това е просто несравнимо. Тогава мога да се изправя изпитвайки благодарност към изгубения клиент, пропусната възможност и да погледна на всичко това с насмешка.

Според Гари Вайнерчук “парите и успеха в бизнеса са, като бензина в колата ви.”

Трябва да им обърнете нужното внимание, за да не закъсате на сред пътя. Но целта на пътя ви не трябва да бъде една обикновена обиколка из бензиностанциите!


Целта на пътя ви не трябва да бъде просто обикновена обиколка на бензиностанциите!

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: