Изтегли целия си профил от Facebook

Как да свалите копие от цялата информация на личния ви Facebook профил?

Знаете ли, че никой от нас не притежава пространството си в Facebook?

При нарушаване на определени условия може да се окажете с блокиран профил.

Ако това се случи няма да имате достъп до цялото съдържание, което сте публикували там, като актуализации, снимки, видео, коментари, приятели и информацията за контакт и т.н.

По тази причина е добре е да си създадете навик да архивирате данните си, ако там пазите важна за вас информация. За късмет всички имаме контрол над личната си информация и можем да пренесем целия си акаунт на друго по-сигурно място за съхранение.

По този начин дори и офлайн ще имаме достъп до всичко от личния си профил на сигурно място. По този начин профилът ви не се изтрива, а просто се създава копие на всичко, което съдържа. Ако пък сте решили да изтриете профила си, добро решение е да запазите информацията от акаунта, особено в частта си – списък с приятелите и снимки.

Сега ще ви покажем как….

За да архивирате данните от вашия акаунт, трябва да изпълнете следните няколко стъпки:

# 1.Oт менюто горе вдясно изберете → Settings, както е показано на снимката:

 

# 2. От колоната в ляво, под General настройките изберете   (1)Your Facebook Information” → (2) Download your inforamation и след това (3) → “View”

 

Ще се изобрази следния прозорец:

# 3. Следващата стъпка е да изберете каква информация точно искате да запазите.

Имате опции да избирате между:

  •  “All of my data” или всички данни от съществуването на профила или да зададете период, по ваш избор
  •  Изберете формат HTML or JSON 

Стандартния формат HTML е лесен за преглед, който можете да отворите като уеб страница в уеб браузъра. ZIP файлът, който ще се генерира ще съдържа информацията в папки, заедно с всички изображения, видеа и т.н.

JSON е машинно четим формат на данни, който може позволява да прехвърлите по-лесно информацията си, когато я качите в друга услуга.

*ако не сте наясно изберете стандартния формат HTML, като най-лесен за работа.

  • От падащото меню изберете опция – High, Medium или Low качество на изображенията и видеата, които искате да запазите. Тук имайте предвид, че ако искате да изтеглите видео и изображения е най-хубаво да изберете High, но имайте предвид, че файлът за изтегляне може да бъде голям, защото висококачественото видео и изображение ще отнеме доста повече място:

# 4. Можете да изберете какви точно данни искате да съхраните, като отжележите, тези които искате да свалите:

# 5. Кликнете върху “Create File”, за да потвърдите и генерирате заявката.

# 6. Файла ще се появи като “Pending” в секцията Available Files ( Достъпни файлове). След като се генерира, ще получите известие, че вече може да бъде изтеглен: “Your Facebook information file is ready to download”. 

*процесът може да отнеме от няколко часа до няколко дни, така че имайте търпение.

# 7. Когато натиснете “Download “ще поиска да въведете паролата си за достъп.

# 8. След това ще можете да изтеглите zip.fail с цялата информация от профила.

След като разархивирате готовия файл, всъщност ще видите обикновена HTML страница на вашия профил, с прости връзки към всичките ви неща в него. Ето така изглежда моят:

screenshot_538 (1)

Имайте предвид, че файлът с данни ще съдържа лична информация. Имайте предвид да го съхранявате на място, където няма опасност от злоупотреба с данните ви.

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак