Изтегли целия си профил от Facebook

Искате ли да свалите цялата информация от личния си профил от най-голямата социална мрежа? Facebook вече позволява това!

Eдна особеност странно е отсъствала винаги от Facebook – възможността за download и архивиране на снимки, видео, съобщения и друга информация на твърдия ни диск, за да ги използваме,когато не сме онлайн или да вземем инфото със себе си.

От Facebook пуснаха в действие тази функция за всички потребители и вече можем да контролираме малко повече нашата лична информация в профила ни и да пренесем целия си акаунт на твърдия си диск.

По този начин дори да сме офлайн имаме възможността да вземем всичко от нашият личен профил във Facebook заедно с нас където и да сме! Така профилът ви не се изтрива, а просто ви се дава копие на всичко, което съдържа. Но ако въпреки това решите да си изтриете настоящия профил това е страхотно решение да запазите информацията, която е била в стария ви акаунт особено списъка с приятелите ви и снимките ви.

Процедурата е изключително проста. Всичко, което трябва да направите е да отидете от менюто в → Settings, както се вижда на снимката отдолу:

Както сте в главната секция General, избирате  Download a copy of your Facebook data:

screenshot_531 (1)

Ще ви се покажа следния прозорец:

screenshot_532 (1)

Когато натиснете Download ще се генерира архив с целия ви профил, линк за свалянето който може да намерите в пощата, с която сте се регистрирали в социалната мрежа:

screenshot_533 (1)

След като отворите пощата си ще видите мейл от Фейсбук, с който ви съобщават, че в момента се генерира архив и ще ви изпратят друг мейл с реалния линк, от който може да си изтеглите целия профил съдържащ снимките ви, мненията от стената ви, съобщенията, видеото, списакът ви с приятелите, както и друго съдържание.

screenshot_535 (1)

Щом получите мейл с линк към данните ви, кликнете на него. Ще ви препрати към страница от Фейсбук, в която кликнете на големия зелен бутон и файлът ще започне да се сваля.

screenshot_537

След като разархивирате готовия файл, всъщност ще видите обикновена HTML страница на вашия профил, с прости връзки към всичките ви неща в него. Ето така изглежда моят:

screenshot_538 (1)

Ако имате важни неща в профила ви не се колебайте веднага да използвате тази нова опция тъй като лично на мен са ми изтривали профил във Фейсбук без видимо да съм им нарушил правата и изгубих всичко, което имаше вътре, включително и някои много важни за мен линкове, които пазех там! Така че сваляйте докато можете!

Сподели 😍

14
Остави коментар

avatar
10 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
АнтонYura IvanovadimitarРоситаlifehackerbg.com Recent comment authors
нови стари харесвани
Антон
Гост
Антон

А мога ли изтегленото копие от стар профил да го наложа (импортирам) в нов профил ( за да не си играя да добавям и правя някой неща на ново ?

Yura Ivanova
Гост
Yura Ivanova

Профила от телефона ми изчезна,но на лаптопа ми е там!Как да си го инсталирам на телефона? Благодаря !

Yura Ivanova
Гост
Yura Ivanova

Не се получава!

dimitar
Гост
dimitar

без грешки

Росита
Гост
Росита

Здравейте от 6дни нямам вече профил 🙁 както си чатих и профилактика ми изчезна там имам ужасно много снимки.Моля кажете ми ще си върнали отново Фейсбука.

Хомър
Гост
Хомър

При мен изобщо няма такава опция.Кажете моля с коя версия сте.Аз току- що инсталирах нова и не се получава.

Вили
Гост
Вили

изтритите съобщения връщат ли се?

Здрвко
Гост
Здрвко

a da popitam…sled kato dam opciqta v syobshteniqta si – Arhivirai kade moga sled tova pak da gi vidq.. ?

ivo_isa
Гост
ivo_isa

Във фейсбук няма възможност за изтриване (delete)на профил. Има възможност само за временно спиране – замразяване(deactivate). Веднъж вече пробвах. Някой може ли да обясни?

RSulivan
Гост
RSulivan

Az za6to q nqmam tazi opciq v profila? :(((

admin
Гост
admin

не може да я нямаш. отиваш в account settings и там отдолу предпоследната опция трябва да ти е Download your information. поне при мен е така, сега го погледнах пак 🙂

Huku
Гост
Huku

Само да не си помисли някой, че с download-натия профил може после да възстанови своя online такъв! 🙂

admin
Гост
admin

Да Ники, това е много важно уточнение! Да не стават грешки. Благодаря за което 🙂

🔘 За Нас

🔘 За Реклама


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Top