Как да направиш промяната, която те плаши, но толкова силно желаеш – 11 стъпков план

„Нищо не може да устои на силата на човешката воля, когато искаме да поемем риска да постигнем цел.“ - Бенджамин Дизраели

Почти всеки човек е преживявал това:

Усещаш един вид превъртане – нещо прищраква и мозъкът ти и тялото ти никога вече няма да могат да направят крачка назад.

Ралф Уолдо Емерсън го е казал по друг начин:

Умът, веднъж разширен от една нова идея, никога не се връща към предишните си граници.

А как една идея започва да живее своя истински живот?

Ако върнеш лентата назад и се вгледаш в себе си ще откриеш, че идеите, които реално са пускали трайни корени у теб, са тези, които са били „вградени“ в твоя дълбок емоционален опит, който преоформя това как ти самият виждаш своята идентичност и предназначението си в живота - за какво си дошъл на този свят.

Когато си обсебен от идея, когато тя стане твоя цел, когато се свържеш дълбоко с нея, тогава можеш бързо да я превърнеш в реалност.

И няма нужда да определяш своята същност спрямо нормите и очакванията на хората около теб. Няма нужда да играеш същата игра като другите. Живееш в твой свят, създаваш неща по твоя воля, това, което искаш да видиш.

Да, понякога единственото, което трябва да направиш, за да поставиш истинско и съзидателно начало, е да се хванеш за една прекрасна идея.

Но внимавай!

Не просто идея, а такава, която те разтърсва, разбутва въображението ти, раздвижва те отвътре, вдъхновява те и те мотивира.

Трябва ти невероятна цел, която не ти дава мира, внася смут в душата ти и не искаш да я споделяш с другите, защото знаеш, че те няма да я разберат.

А ти, смущаваш ли се от твоите цели?

Ако това, което гониш в момента, не е толкова голямо, че да се притесняваш да го споделиш с повечето хора в живота си, то имаш нужда наистина сериозно да помислиш върху това. За целта задай си тези важни въпроси:

 • Защо да играя на дребно?
 • Защо да преследвам нещо, което на пръв поглед е логично да бъде постигнато?
 • Защо да се стремя към нещо, което не изисква изключително новаторство, а преработване на системата в момента?

Тези въпроси са важни, защото:

Никога няма да можеш да промениш нещата, когато се бориш срещу съществуващата реалност. Промяна ще има, когато изградиш нов модел, който да направи стария неактуален и излишен.

Това означава да се сложи безапелационно точка на традиционния подход към живота и да се замести с нещо съвършено ново.

В тази статия ще разгледаме този процес на части.

Ще ти разкажем за това как да стигнеш до тази точка на необратимост. Точката, от която няма връщане назад – там където умът е достигнал онова разширяване, което променя съществуващата реалност.

Да започваме това вълнуващо пътуване...

 •  
 •  
 •  
 • ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

  Благодаря, Ангелина!
  Страхотна статия. И много полезна за мен. Супер сте LIFEHACK!

  • Най-удовлетворяващото нещо е да знаеш, че си подкрепил някого. Благодарим ти за топлите думи, Ивелина!

 • 🔐 Вход за клуба

  📗 Библиотека

  🏆 ВИП зона

  🧰 ВИП Tools

  🔥 Facebook група

  🔴 За Реклама

  🦉 За Нас


  🔘 Общи условия

  🔘 Права за ползване

  🔘 Privacy Policy

  🔘 Cookies

  🔘 Решаване на спорове


  LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


  Facebook

  📩 office@lifehack.bg

  >