Как Ричард Брансън привлича и задържа най-добрите служители, без това да му отнема твърде много време

Работата е любов извадена наяве.

Ако не можеш да работиш с любов, а само с отвращение, по-добре напусни работа и седни пред вратата на някой храм и помоли за милостиня онези, които работят с радост. - Халил Гибран

Обичате ли това, което правите?

Повечето хора биха отговорили с Не.

Не винаги е възможно да работим работата, която ни харесва.

Повечето от нас още в най-ранна възраст започваме да следваме очакванията на семейството, обществото, вместо да преследваме собствените си хоризонти. Това може и да доведе до професионални успехи, но за сметка на смисълът и удовлетворението.

Когато следвате своето блаженство...врати ще се отворят там, където не бихте си помислили, че има врати и там, където няма да има врата за някой друг. - Джоузеф Кембъл

Не всеки се решава да промени живота си и да започне да прави това, което обича. Повечето хора са в коловоз...

Живеят в него и стигат там, на където той ги отведе.

Това състояние Хенри Дейвид Торо нарича "тихо отчаяние". Разбира се  Вие и само Вие може да промените всичко това, стига да решите.


Има хора, които знаят точно какво искат да правят с живота си.

Те ходят на училище, преследват мечтаната работа, градят кариера. Но след тях остава другата, по-голяма част от нас, при които изборът на работа, която ни удовлетворява може да бъде труден. А рискът да прекараме години работейки нещо, което не харесваме, преди да предприемем промяна е меко казано огромен.

Ако постоянно сте обзети от чувство за тревожност, отегчени сте или просто не харасевате настоящата си работа, може би е време да направите преход в кариерата си.

Работейки под стрес, гледайки непрекъснато часовника си, вглъбени в мечти за смяна на сегашната Ви работа е ясен знак, че имате нужда от промяна, от нещо, което да Ви удовлетворява.

Когато направите тази крачка, добре е да знаете, че има два различни типа компании - едните, които търсят хора с опит /готови специалисти/, и други, които “създават” професионалисти.

Да минем по същество:

Щe зaпoчнeм тoвa пътeшecтвиe c ключов момент от философията на Брансън, които ще ви помогнат да привлечете подходящите сътрудници, които на свой ред да осигурят растеж на бизнеса ви.

Та, ако не сте сигурни как да ги отсявате...

Ако ви е трудно да ги задържите...

Имате $5 милиарда причини да го послушате!

Да започваме...

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак