Философията Кайзен – 5 принципа на японския метод на управление (невероятната история на Джиро перфектния)

? + Аудио вариант за абонати

Японците винаги са били и ще бъдат много последователни и мъдри.

Ако сте гледали документалния филм « Jiro dreams of sushi », разказващ за един перфекционист до степен на лудост, работещ като собственик на ресторант за суши, вероятно вече сигурно сте впечатлени.

Ако пък не, изгледайте видеото, след което продължете да четете, за да разберете каква е философията стояща зад всичко това:

https://www.youtube.com/watch?v=f7bkMd4JX38


Това малко бижу на документалното кино се вглежда в работата и живота на Джиро Оно, суши готвач, който на 85 години все още продължава да работи, усъвършенствайки занаята си всеки ден в малкия си ресторант-мазе в Токио, разположен срещу входа на метростанцията.

Колегите му, страната му и всички от най-известните автори, пишещи за храна, признават Джиро за може би най-великия жив суши готвач.

Следва да се вгледаме в живота на този японски майстор, за да разберем какви поуки може да извлечем и какво можем да научим от него.

Да започваме….

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак