Колко точно калории има в различните видове алкохол? [подробна инфографика]

калории,алкохол

 

Когато повечето от нас излизат на по питие, надали някой мисли за това колко калории има в тази или онази чаша алкохол, пълна с бира или вино, нали?

Ако се опитвате да се храните малко по-здравословно, все пак тези калории никак не са за пренебрегване, защото доколкото съм чувал, алкохолът е изключително калоричен.

Какво ще намерите в статията:

Инфографиката, която виждате малко по-долу, създадена от Greatist, ще ви покаже колко точно калории и въглехидрати се съдържат в почти всички видове по-известни алкохолни напитки. Ще видим някои от най-популярните видове алкохол като бира, вино, водка, уиски, текила, джин, миксирани видове алкохол и калориите, съдържащи се в определен грамаж/бутилка алкохол. За тези от вас, които следят строго приема на въглехидрати, могат да получат доста ценна информация.

В крайна сметка дори и да не ходите на фитнес, дори и да не спортувате, може да използвате тези данни, за да изберете някои по-здравословни алкохолни възможности.

Или пък да направите свои собствени ниско калорийни и вкусни коктейли у дома – най-малкото ще сте много по-наясно с това, което пиете, когато сте на бара.

И още нещо преди да преминем към данните: това, което ни напомня тази информация е, че въпреки идеята напитките, които приемаме да не се броят, когато следим приема си на калории, те наистина съдържат такива,

…а някои доста повече от това, което трябва да консумираме.

Всичко, което трябва да направите е да помните, че независимо какво пиете – чаша вино или купичка овесена каша, тези неща съдържат енергия, чиято стойност трябва да намери място във вашия калориен журнал.

Е, стига приказки, вижте инфографиката по-долу, разгледайте я внимателно:

Healthier Drinks_KS_604_1


Вижте още и → Жени, секс и алкохол – какво се случва с “дамите”, когато се натряскат?

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Отстъпки и подаръци за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак 
ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА
4.8 / 5 от 2000+ човека
ПОСЛЕДНИ БРОЙКИ

Отстъпки и подаръци
за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак

ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА