Ето как да превключите Youtube в атрактивния и удобен ТВ режим…

Youtube видеа

Не всеки знае, че Youtube се е приспособил към интерфейса на телевизорите, и че точно там можем да се възползваме от него по невероятен начин…на лаптопите си също.

Тази ТВ функция макар и леко прикрита, но добре вградена в него е предназначена за по-удобно гледане на огромния набор от различно по тематика видео – и то директно пред ТВ или на широк екран пред компютъра,

…както и ще осигури възможност за дистанционно управление чрез вашия смартфон или таблет.

И така, нека видим как доста бързо и лесно можем да се наслаждаваме на видеото от Youtube през неговия ТВ интерфейс:

За да превключите в телевизионен режим видео търсачката Youtube, трябва да си изберете клип, да го пуснете, след което в самия прозорец на плеъра да кликнете с десен бутон на мишката и от падащото меню да изберете “Pop out”

Youtube видеа

След като изберете опцията Pop out ще ви се отвори изкачащ прозорец, който ще пуснете на цял екран, прозорец с добавени удобни бутони за управление на видеото плюс бързи клавишни комбинации – разположени вдясно за работа с видеото.

И понеже съм голям фен на Social Triggers, на снимката отдолу съм си пуснал негов клип в удобния ТВ режим, където ще видите и въпросните възможности за работа.

Youtube видеа

Друг страхотен начин директно да превключите в ТВ режима на youtube е като направо отидете на неговия уеб адрес, а именно youtube.com/tv

Така няма да се налага първо да избирате клип, след което да го пускате в ТВ режим. Освен това, когато влезете директно от тук, ще имате доста допълнителни възможности и интересен начин на работа!

Youtube видеа

Може да превъртате с мишката през различните категории /вижте отгоре вляво иконките на снимката/ и да си изберете какво да си пуснете: музика, документални филми, забавление и т.н.

Ако имате от онези готини телевизори с възможност за интернет – тази функция ще бъде адски удобна за вас, тъй като на голям екран ще може да избирате от милиони различни видео клипове, които да гледате на голям екран.

Но това не е всичко…

Youtube видеа

За да използвате вашият смартфон като дистанционно управление на цялото това видео богатство, ще трябва както сте влезли в директния ТВ режим, да превъртите с мишката до менюто “Вход и настройки” и да кликнете на него!

След което ще ви се появи следното:

Youtube видеа

Сега, ако имате телефон с Андроид, трябва да  стартирате приложението за Youtube и да изберете от настройките “Добавяне на youtube TV” Въпреки, че съм обновил приложението на видео търсачката за iPhone, там не открих такава опция.

Освен това не намерих и информация да има такава. Ето и извадка от официалната помощна страница на youtube, що се отнася до ползването на смартфон като дистанционно:

What is YouTube Remote? – YouTube Remote is a free application that turns your Android device into a remote control for YouTube. YouTube Remote lets you connect to your YouTube screen (be it a Google TV, a Mac Mini or some other web-enabled device) and control it from your Android phone or tablet.

youtube
въведете кода от снимката отгоре…

Тоест това, което разбирам е, че в момента тази функция не е налична за тези от нас, които са с iPhone – вече виждам самодоволната усмивка на андроид маниаците…

И въпреки това, ако сте с андроид и искате да управлявате клиповете от разстояние, във вашия мобилен браузър въведете уеб адреса youtube.com/pair и наберете получения код /вижте снимката отгоре/.

Вече можете да контролирате възпроизвеждането на видео клипове от youtube на вашия телевизор направо от мобилния си телефон, ако разбира се той е със споменатата операционна система.

За съжаление трябва да Ви призная, че не съм изпробвал на практика работата с дистанционното, тъй като първо нямам телефон с Андроид и второ телевизора ми клони към двайсетте години поради причината, че почти не го използвам.

Но с тези възможности на youtube и интернет може би трябва да преосмисля идеята да го сменя, тъй като оказва се телевизора вече не е само за телевизия…

За тези от вас, които също няма как да закачат youtube за ТВ-то си, независимо от това мога също горещо да им препоръчам ТВ режима на видео търсачката,

…тъй като чрез него ще могат да гледат клиповете с добро качество на цял екран плюс допълнителните опции, а за това че няма да могат да ползват телефона си като дистанционно – много важно!

Всичко това, което прочетохте до момента може да видите много накратко обобщено във видеото по-долу, което направих специално за тази статия:

Вижте и още няколко готини неща свързани с youtube:

P.S. Може да се абонирате за нашия видео канал в youtube от този линк, за да знаете винаги щом качим ново видео в него с още някой полезен трик.

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: