5 удивително полезни услуги за WordPress

 

Присъедини се към над 190 активни и интелигентни хора, споделящи знания и опит помежду си – влез в клуб MasterHack и постигай повече с нашата общност, ръководства и ресурси 🚀

В следващите редове ще намерите инструменти, които ще ви помогнат за няколко основни неща: да разберете каква тема използва всеки WordPress сайт, да тествате вашият собствен за вируси, да добавите полезни благини към статиите си, както и да тествате шаблона си дали отговаря на последните стандарти и къде са му проблемните области в кода и сигурността.


WordPress-Theme-Detector

Представете си следната картинка: виждате страхотен уеб сайт! И тъй като WordPress е най-популярната платформа за управление на съдържание, веднага си помисляте: Каква ли тема използва? Искам да използвам същата, но как се казва?

А чудили ли сте се какъв шаблон използва lifehack.bg? Ами плъгините?

Услугата, която следва да ви представя е наистина страхотна.

И ако имам късмета сайта, който съм харесал да е базиран на WordPress, тя ще ми каже на коя тема е базиран дизайна и кои са плъгините, които ползва. Супер, нали?

По своята същност WPTheme Detector е безплатен онлайн инструмент, който ще ви позволи изключително бързо и лесно да научите доста любопитни детайли за WordPress темата и плъгините, които са инсталирани на любимия ви сайт.

За да я използвате просто въвеждате в полето URL адреса на сайта, който искате да сканирате и натискате бутона. След секунди ще ви се появи така желаната информация затова какво се използва като шаблон и плъгини.


Sucuri-SiteCheck

Ако имате съмнения, че уеб сайтът ви е заразен с вирус или нещо подобно, вероятно ще искате да го сканирате с подходящ инструмент за целта. Точно това и ще направи за вас следващата услуга, която предстои да ви представя.

Това е скенера на популярния сайт sucuri.net, който безплатно ще направи бърза проверка на вашето любимо местенце в онлайн пространството.

Освен това създателите на услугата имат и много добър WordPress плъгин за защита на системата, за който може да научите повече в тази наша статия.


screenshot_494

Следва един доста интересен WordPress инструментариум наречена Filament, който само с поставянето на един плъгин и 2-3 реда код в сайта ви, ще ви даде възможност да инсталирате няколко други полезни благини към уеб сайта си.

След като се регистрирате с един от профилите си във Facebook или Google+ и добавите URL адреса на сайта си, ще трябва да изтеглите безплатния плъгин на приложението и малък скрипт, който да инсталирате хедъра или футъра на сайта.

Благодарение на тях ще можете да избирате измежду 6 различни инструмента.

Две от любимите ми са плаващата лента с бутони за социалните мрежи, чрез която читателите ви лесно ще споделят постовете ви, а другата е опция, при която ако ваш читател маркира текст, ще може да сподели маркираното директно в социалните си мрежи чрез бутони.


ThemeCheck.org е нов сайт, който предоставя безплатна услуга за валидиране на WordPress и Joomla теми. Потребителите могат да качват шаблоните си и инструмента ще анализира файловете, за да провери сигурността и качеството на кода. Сайтът дава на всяка тема оценка на качеството ѝ, както и списък със сигнални предупреждения къде са проблемите.

Wordpress-checkerБезплатните теми от WordPress.org получават високи оценки до 95 от 100. Но ако например тествате тема изтеглена от themeforest.net услугата ще раздели на 2 оценката: една оценка за официалните стандарти и друга оценка за themeforest.

Темите, които тествах от популярния магазин за дизайн бяха с оценка нула според официалните стандарти на WordPress, което малко ме изненада. Разбира се, както казах и по-горе, може да видите проблемните редове код под оценката на темата и да ги проверите.

Как да тествате тема?

Файловете на темата трябва да са обединени в zip архив.

Точно него трябва да качите в услугата. Понякога шаблоните са архивирани в rar формат – ако качите такъв архив ще ви даде грешка. В този случай просто разархивирайте файла и го обърнете в zip архив. Това става доста лесно с WinRAR.

Услугата е доста полезна не само за потребителите, но и за разработчиците, тъй като могат да тестват темите, които създават и да проверят дали отговарят на стандартите. Също така имат възможност да си вграждат и баджове с оценка от услугата. Освен това, по-долу в сайта може да видите последно тестваните теми заедно с оценките им за качество. Разработчиците на този сайт не препоръчват да тествате т.нар. Child теми, а само цели шаблони.

Те планират също и да направят класация, която ще подреди най-добрите теми. Това определено е чудесен инструмент за валидиране на шаблони, както за потребители, така и за разработчици. Горещо препоръчвам, въпреки възможните разочарования за парите, които сте дали за някой накипрен и добре изглеждащ шаблон.


download

Последният сайт от списъка е едно от любимите ми места в web пространството.

Той не е специализиран точно за WordPress, но е удивително място за всеки сайт, който държи да се придържа към стандартите – без преувеличение.

За какво служи въпросното място може да разберете още от началния надпис в сайта, който гласи следното: Does your site follow the Google webmaster guidelines? Или с думи прости: отговаря ли вашият сайт стандартите на Google?

Точно това може да проверите с feedthebot.com!

Освен, че ще сканира за основни неща от SEO гледна точка, сайта предлага и солидна информация за опорните точки в оптимизацията на всеки сайт.

Списъкът с инструменти е доста богат. След като разгледате тази безплатна услуга, съвета ми е да си запазите сайта в любимите отметки, за да не пропускате шанса да се възползвате от удобствата на този инструмент.

Кой е вашият любим инструмент за WordPress? Споделете го с нас в полето за коментари, за да обогатим тази статия и с вашия личен опит. Благодарим ви!


Вижще и тези безплатни ресурси за WordPress:

8
Остави коментар

avatar
5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
papubg16Mladen GradevDodi Ivanovlifehackerbg.comБогдан Димитров Recent comment authors
нови стари
papubg16
Member
papubg16

много полезна статия.

Mladen Gradev
Гост
Mladen Gradev

feedthebot е наистина много полезен сайт, а и историята на човека, който стои зад него също е интересна.
Иначе за проверка на теми използвам Theme Check: https://wordpress.org/plugins/theme-check/. Добър плъгин, но докато проверява темата (което става за по-малко от минута) доста товари сървъра на хоста.
Filement изглежда интересно, ще трябва да се чекне.

Dodi Ivanov
Гост
Dodi Ivanov

Много полезна информация намирам във вашия сайт, комплименти.

Богдан Димитров
Гост
Богдан Димитров

Аз използвам https://managewp.com/. С безплатния акаунт могат да се поддържат 5 WordPress сайта – ъпдейт на теми и плъгини, ичистване на спам и др.

Използвам го за клиенти, който въпреки че не искат да плащат за поддръжка са ми симпатични. 🙂

🔘 За Нас

🔘 За Реклама


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Top