5 удивително полезни услуги за WordPress

wordpress,услуги

В следващите редове ще намерите инструменти, които ще ви помогнат за няколко основни неща: да разберете каква тема използва всеки WordPress сайт, да тествате вашият собствен за вируси, да добавите полезни благини към статиите си, както и да тествате шаблона си дали отговаря на последните стандарти и къде са му проблемните области в кода и сигурността.


WordPress-Theme-Detector

Представете си следната картинка: виждате страхотен уеб сайт! И тъй като WordPress е най-популярната платформа за управление на съдържание, веднага си помисляте: Каква ли тема използва? Искам да използвам същата, но как се казва?

А чудили ли сте се какъв шаблон използва lifehack.bg? Ами плъгините?

Услугата, която следва да ви представя е наистина страхотна.

И ако имам късмета сайта, който съм харесал да е базиран на WordPress, тя ще ми каже на коя тема е базиран дизайна и кои са плъгините, които ползва. Супер, нали?

По своята същност WPTheme Detector е безплатен онлайн инструмент, който ще ви позволи изключително бързо и лесно да научите доста любопитни детайли за WordPress темата и плъгините, които са инсталирани на любимия ви сайт.

За да я използвате просто въвеждате в полето URL адреса на сайта, който искате да сканирате и натискате бутона. След секунди ще ви се появи така желаната информация затова какво се използва като шаблон и плъгини.


Sucuri-SiteCheck

Ако имате съмнения, че уеб сайтът ви е заразен с вирус или нещо подобно, вероятно ще искате да го сканирате с подходящ инструмент за целта. Точно това и ще направи за вас следващата услуга, която предстои да ви представя.

Това е скенера на популярния сайт sucuri.net, който безплатно ще направи бърза проверка на вашето любимо местенце в онлайн пространството.

Освен това създателите на услугата имат и много добър WordPress плъгин за защита на системата, за който може да научите повече в тази наша статия.


screenshot_494

Следва един доста интересен WordPress инструментариум наречена Filament, който само с поставянето на един плъгин и 2-3 реда код в сайта ви, ще ви даде възможност да инсталирате няколко други полезни благини към уеб сайта си.

След като се регистрирате с един от профилите си във Facebook или Google+ и добавите URL адреса на сайта си, ще трябва да изтеглите безплатния плъгин на приложението и малък скрипт, който да инсталирате хедъра или футъра на сайта.

Благодарение на тях ще можете да избирате измежду 6 различни инструмента.

Две от любимите ми са плаващата лента с бутони за социалните мрежи, чрез която читателите ви лесно ще споделят постовете ви, а другата е опция, при която ако ваш читател маркира текст, ще може да сподели маркираното директно в социалните си мрежи чрез бутони.


ThemeCheck.org е нов сайт, който предоставя безплатна услуга за валидиране на WordPress и Joomla теми. Потребителите могат да качват шаблоните си и инструмента ще анализира файловете, за да провери сигурността и качеството на кода. Сайтът дава на всяка тема оценка на качеството ѝ, както и списък със сигнални предупреждения къде са проблемите.

Wordpress-checkerБезплатните теми от WordPress.org получават високи оценки до 95 от 100. Но ако например тествате тема изтеглена от themeforest.net услугата ще раздели на 2 оценката: една оценка за официалните стандарти и друга оценка за themeforest.

Темите, които тествах от популярния магазин за дизайн бяха с оценка нула според официалните стандарти на WordPress, което малко ме изненада. Разбира се, както казах и по-горе, може да видите проблемните редове код под оценката на темата и да ги проверите.

Как да тествате тема?

Файловете на темата трябва да са обединени в zip архив.

Точно него трябва да качите в услугата. Понякога шаблоните са архивирани в rar формат – ако качите такъв архив ще ви даде грешка. В този случай просто разархивирайте файла и го обърнете в zip архив. Това става доста лесно с WinRAR.

Услугата е доста полезна не само за потребителите, но и за разработчиците, тъй като могат да тестват темите, които създават и да проверят дали отговарят на стандартите. Също така имат възможност да си вграждат и баджове с оценка от услугата. Освен това, по-долу в сайта може да видите последно тестваните теми заедно с оценките им за качество. Разработчиците на този сайт не препоръчват да тествате т.нар. Child теми, а само цели шаблони.

Те планират също и да направят класация, която ще подреди най-добрите теми. Това определено е чудесен инструмент за валидиране на шаблони, както за потребители, така и за разработчици. Горещо препоръчвам, въпреки възможните разочарования за парите, които сте дали за някой накипрен и добре изглеждащ шаблон.


download

Последният сайт от списъка е едно от любимите ми места в web пространството.

Той не е специализиран точно за WordPress, но е удивително място за всеки сайт, който държи да се придържа към стандартите – без преувеличение.

За какво служи въпросното място може да разберете още от началния надпис в сайта, който гласи следното: Does your site follow the Google webmaster guidelines? Или с думи прости: отговаря ли вашият сайт стандартите на Google?

Точно това може да проверите с feedthebot.com!

Освен, че ще сканира за основни неща от SEO гледна точка, сайта предлага и солидна информация за опорните точки в оптимизацията на всеки сайт.

Списъкът с инструменти е доста богат. След като разгледате тази безплатна услуга, съвета ми е да си запазите сайта в любимите отметки, за да не пропускате шанса да се възползвате от удобствата на този инструмент.

Кой е вашият любим инструмент за WordPress? Споделете го с нас в полето за коментари, за да обогатим тази статия и с вашия личен опит. Благодарим ви!


Вижще и тези безплатни ресурси за WordPress:

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: