Gmail: как да върнете обратно мейла, който току що изпратихте с Undo Send

undo send ,обратно имейл ,Gmail

Повече не се притеснявайте, че не може да върнете обрано мейл в Gmail

Представете си следната ситуация: трябва да напишете изключително важен мейл с оферта до потенциален клиент и разбира се го правите.

Внимавате да не объркате нещо, четете го няколко пъти, уверявате се, че всичко е наред, офертата Ви е  убедителна, изобщо на пръв поглед всичко е наред.

Какво остава накрая – разбира се…

Току що кликна на бутона SEND, а забрави да допишеш нещо, да прикачиш файла или просто се оказва, че си объркал всичко?

Ти току що натисна бутона SEND, а не трябваше?

Когато изпращаме мейл често се оказва, че сме пропуснали нещо, забравили сме друго или просто е трябвало да го кажем по различен начин.

Натискайки бутона за изпращане често се сблъскваме с онзи миг, в който изпадаме в пристъп на съжаление, дори гняв, че не можем да спрем изпращането на писмото и да го върнем обратно. Момемнт, в който няма връщане назад.

Познато  Ви е, нали?

[sws_divider_line]

В тази статия ще Ви покажа как изключително лесно да преодолеете този проблем. Ще разберете как да си подсигурите възможност за връщане назад, за да поправите кашата, която сте забъркали, преди да е станало късно.

Ако използвате Gmail, Вие сте късметлия, защото след секунди ще Ви запозная със страхотната му функция Undo Send.

Не е нужно да инсталирате нищо. Това е една животоспасяваща опция, която е погребана на дълбоко в настройките на най-популярната безплатна пощенска услуга.

Използвайки я, ще може да настроите времеви прозорец /моят е 30 секунди/, в който да отмените изпращането на писмото, което пуснахте на вашия партньор, приятел или клиент.

Просто трябва да включите тази страхотна възможност, след което притесненията Ви относно подобен проблем ще изчезнат завинаги.

Да видим как става:

1. Кликнете на звездообразната иконка, намираща се горе в десния ъгъл на пощата Ви в Gmail и изберете опцията Settings от падащото меню

undo send gmail

2.Изберете от реда с опции горе → Labs

3. Скролирайте надолу, докато видите опцията Undo Send, маркирайте Enable.

undo send gmail

4. Натиснете бутона Save Changes отдолу.

5. Поемете си въздух, справихте се, вече имате опцията!

Сега, изпращайки мейл, жълтият прозорец, който се появява отгоре и казва “Your message has been sent”, ще съдържа в себе си и опцията Undo, от която често отчаяно се нуждаем!

undo send gmail

Кликвайки на нея, прозорецът на мейла, който изпращате ще се отвори отново, като разбира се няма да е изпратен – може веднага да опитате как става.

Така ще имате възможност да добавите или редактирате, това, което сте пропуснали и да действате отново с бутона SEND.

Как да промените времевия интервал за анулиране на пращането?

По подразбиране опцията е настроена да разполагате с времеви интервал до изпращането от 10 секунди, преди да стане късно.

Но може да регулирате времето, с което да разполагате.

Както Ви казах и по-горе, аз съм го настроил на 30 секунди като се надявам да са предостатъчно мозъкът ми да включи, ако съм пропуснал нещо – поне така се надявам.

30 сек е максимума от време, което може да зададете, преди да се изпрати съобщението!

undo send gmail

От иконката под формата на звезда отивате на Settings > General > Undo Send и избирате периода, който желаете да имате за анулиране на изпращането.

Важно е да знаете, че функциите в Gmail Labs към момента са експериментални и могат да се променят, повредят или изчезнат по всяко време – чувствайте се предупредени.

Може да оставите вашия коментар по темата във Facebook или в Google+

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак