Gmail: как да върнете обратно мейла, който току що изпратихте с Undo Send

Повече не се притеснявайте, че не може да върнете обрано мейл в Gmail

Представете си следната ситуация: трябва да напишете изключително важен мейл с оферта до потенциален клиент и разбира се го правите.

Внимавате да не объркате нещо, четете го няколко пъти, уверявате се, че всичко е наред, офертата Ви е  убедителна, изобщо на пръв поглед всичко е наред.

Какво остава накрая – разбира се…

Току що кликна на бутона SEND, а забрави да допишеш нещо, да прикачиш файла или просто се оказва, че си объркал всичко?

Ти току що натисна бутона SEND, а не трябваше?

Когато изпращаме мейл често се оказва, че сме пропуснали нещо, забравили сме друго или просто е трябвало да го кажем по различен начин.

Натискайки бутона за изпращане често се сблъскваме с онзи миг, в който изпадаме в пристъп на съжаление, дори гняв, че не можем да спрем изпращането на писмото и да го върнем обратно. Момемнт, в който няма връщане назад.

Познато  Ви е, нали?

В тази статия ще Ви покажа как изключително лесно да преодолеете този проблем. Ще разберете как да си подсигурите възможност за връщане назад, за да поправите кашата, която сте забъркали, преди да е станало късно.

Ако използвате Gmail, Вие сте късметлия, защото след секунди ще Ви запозная със страхотната му функция Undo Send.

Не е нужно да инсталирате нищо. Това е една животоспасяваща опция, която е погребана на дълбоко в настройките на най-популярната безплатна пощенска услуга.

Използвайки я, ще може да настроите времеви прозорец /моят е 30 секунди/, в който да отмените изпращането на писмото, което пуснахте на вашия партньор, приятел или клиент.

Просто трябва да включите тази страхотна възможност, след което притесненията Ви относно подобен проблем ще изчезнат завинаги.

Да видим как става:

1. Кликнете на звездообразната иконка, намираща се горе в десния ъгъл на пощата Ви в Gmail и изберете опцията Settings от падащото меню

undo send gmail

2.Изберете от реда с опции горе → Labs

3. Скролирайте надолу, докато видите опцията Undo Send, маркирайте Enable.

undo send gmail

4. Натиснете бутона Save Changes отдолу.

5. Поемете си въздух, справихте се, вече имате опцията!

Сега, изпращайки мейл, жълтият прозорец, който се появява отгоре и казва „Your message has been sent“, ще съдържа в себе си и опцията Undo, от която често отчаяно се нуждаем!

undo send gmail

Кликвайки на нея, прозорецът на мейла, който изпращате ще се отвори отново, като разбира се няма да е изпратен – може веднага да опитате как става.

Така ще имате възможност да добавите или редактирате, това, което сте пропуснали и да действате отново с бутона SEND.

Как да промените времевия интервал за анулиране на пращането?

По подразбиране опцията е настроена да разполагате с времеви интервал до изпращането от 10 секунди, преди да стане късно.

Но може да регулирате времето, с което да разполагате.

Както Ви казах и по-горе, аз съм го настроил на 30 секунди като се надявам да са предостатъчно мозъкът ми да включи, ако съм пропуснал нещо – поне така се надявам.

30 сек е максимума от време, което може да зададете, преди да се изпрати съобщението!

undo send gmail

От иконката под формата на звезда отивате на Settings > General > Undo Send и избирате периода, който желаете да имате за анулиране на изпращането.

Важно е да знаете, че функциите в Gmail Labs към момента са експериментални и могат да се променят, повредят или изчезнат по всяко време – чувствайте се предупредени.

Може да оставите вашия коментар по темата във Facebook или в Google+

Сподели 😍

26
Остави коментар

avatar
13 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
Xristiyana StefanovaмарияRumi DimitrovaQuestoPavel Pavlov Recent comment authors
нови стари харесвани
мария
Гост
мария

Здравейте.Много полезна статия научих нещо интересно.Само че аз не виждам къде е това настройване на таймера.Иначе сложих отметка в Лабораторията.Може ли да ми помогнете ?

Xristiyana Stefanova
Гост
Xristiyana Stefanova

Отидете на Общите( General ) настройките и веднага ще видите менюто „Отмяна на изпращането: “ 🙂

Rumi Dimitrova
Гост
Rumi Dimitrova

Да, направих го! Благодаря!
Даже си активирах и функция – когато в писмото има адрес, да ми го показва чрез Goodle Maps 😉

Questo
Гост
Questo

Много полезна хитринка. Поздравления за статията!

Pavel Pavlov
Гост
Pavel Pavlov

Ето това може да забави изпращането на мейла от всеки мейл адрес: http://b4g.baydin.com/ От повече от година го ползвам и си работи перфектно.

Stefan Jelev
Гост
Stefan Jelev

Аз също, вече от няколко години ползвам тази опция и почти ежеседмично се случва да цъкна Undo бутона 🙂 Чудя се само, защо това не е от default опциите на пощата, а изисква човъркаме по Lab-а.

Драстична промяна, обаче настъпи в gmail-а ми, преди около месец-два, когато направих еднo значителнo прекрояване на inbox-а и постигнах така бленувания inbox zer0, с помощта на трик, който отнема по-малко от 20мин.

Ето как изглежда пощенската ми кутия от тогава:
http://goo.gl/3LFbm9

Vladi Petrov
Гост
Vladi Petrov

ползвам функцията повече от две години, но се изумявам, колко нелюбознателни са хората и все още не знаят дори за съществуването и 🙂 явно никой не си поглежда никога настройките, да не говорим за задължителния според мен 2-step verification и колко хакнати мейли/профили може да спести.

Диян Петков
Гост
Диян Петков

Будител си, браво!! 😉

Димитър Драганов
Гост
Димитър Драганов

Оооо…много се зарадвах,когато го прочетох, и дори направих промените и ги пробвах.Бог да те поживи, че ни отваряш очите приятелю.

Nikolay Borisov
Гост
Nikolay Borisov

Подобни “ малки тайни “ могат да бъдат много полезни. Почти няма ден в кой аз или някой от колегите ми да не използваме израза “ ей, чакай, чакай….неееее забравих да прикача файла “ 🙂 Статии с подобен характер са ми много полезни и ще се радвам да продължиш с тях 🙂

Ivelin Peychev
Гост
Ivelin Peychev

Страхотна опция, дори бих казал „животоспасяваща“ на моменти 🙂

Radislav Kondakov
Гост
Radislav Kondakov

Полезно 🙂

Петя Кутлева
Гост
Петя Кутлева

Изключително полезна статия! Благодаря 🙂

🔘 За Нас

🔘 За Реклама


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Top